Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:13   Güncelleme : 13-11-2014 17:13

Tüm otobüsçüler bir arada

Uluslararası ve Anadolu Trakya Otobüsçüler Derneği’nin (UATOD) 1970 yılında kurulmasından sonra verilmeye başlayan geleneksel iftar yemeklerinin 40’ıncısı Legend Hotel İstanbul’da gerçekleştirildi.

Tüm otobüsçüler bir arada

Uluslararası ve Anadolu Trakya Otobüsçüler Derneği’nin (UATOD) 1970 yılında kurulmasından sonra verilmeye başlayan geleneksel iftar yemeklerinin 40’ıncısı Legend Hotel İstanbul’da gerçekleştirildi.

TOFED Başkanı Rüştü Terzi, UATOD 2. Başkanı Mehmet Özcan, 3. Başkan ve TOFED Kurucu Başkanı Galip Öztürk’ün yanı sıra otobüs sektör mensuplarının geniş katılım gösterdiği iftar yemeğine Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, Bayrampaşa Kaymakamı Abdulkadir Yazıcı, Ulaştırma Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Ali Rıza Yüceulu, İSTAB Başkanı Levent Birant katıldı.

Otomotiv sektöründen ise; Temsa Global Pazarlama Müdürü Mehmet Çıkıncı, Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Müdürü Ekrem Kuraloğlu, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, İç Pazar Ticari Araçlar Satış Müdürü Murat Tokatlı ve Otobüs Satış Birim Yöneticisi Murat Torun ile Mercedes-Benz Türk, Otokar ve Temsa Global bayii temsilcileri katıldı.

KESİNTİSİZ 40 YIL

Gecede bir konuşma yapan UATOD Başkanı Ahmet Yalamanoğlu, Uluslararası ve Anadolu Trakya Otobüsçüler Derneği’nin 40 yıl önce başlattığı iftar yemeğinin kesintisiz o günden bugüne devam ettiğini hatırlattı. Sektörün unutulmayan duayeni Cemal Ulusoy’u rahmetle anarak konuşmasına başlayan Başkan Yalamanoğlu, katkılarından dolayı UATOD’un 2. Başkanı Mehmet Özcan ve 3. Başkanı Galip Öztürk’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yalamanoğlu, “Buralara gelirken Rahmetli Cemal Ulusoy’u rahmetle anmaktayım. O bizim ilk başkanımızdı. Temelleri o attı. Sektörün ve derneğimizin gelişiminde onun çok emeği vardır. Cemal Ulusoy’dan sonra bayrağı sektörümüzün duayenlerinden Mehmet Özcan aldı. Uzun yıllar başkanlık yaptıktan sonra o da bayrağı Galip Öztürk başkana devretti. Bugünde bu yaşta olmama rağmen bayrağı benim elime tutuşturdular. Türkiye’de otobüs camiasında genç, dinamik arkadaşlarımız yetişiyor. İnşallah yarında onlar gelip bu kürsüden 50., 60. hizmetleri yad ederek 100. yıla götüreceklerdir. Mehmet Özcan, Galip Öztürk ve Rüştü Terzi adına sizlere tekrar hoş geldiniz diyorum” .

EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ

UATOD Başkanı Ahmet Yalamanoğlu konuşmasını lamasının ardından kürsüye gelen otobüs sektörün duayenlerinden Mehmet Özcan, “40 sene evvel başka durumdaydık, bugün Allah’a şükrediyorum ki Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü k. Geçmişte hep otobüsçülükle ilgili konuşuyorduk. Bugün buraya gelirken çok duygulandım size o duygumu anlatmak istiyorum” .

UATOD 3. Başkanı ve TOFED Kurucu Başkanı Galip Öztürk’ün hayatını anlatan kitabı okurken anıların bir bir gözünde canlandığını dile getiren Özcan:

“Davetiye geldi açtım baktım Galip Beyden ve yanında birde kitap var. Durup 30 sene öncesine kadar gittim. Buralara nasıl geldi gözümün önümden geçti. Bugün sayısız eserler bıraktı arkasında. Galip bey yaşadıklarını kitaplaştırmış ve kitabının ismi de Sosyal dayanışma kitabı. Kitabı okudum ve bu genç yaşta pek çok insana nasip olacak büyük işler yapmış çok samimi söylüyorum. Hepinize mutlak gelecektir, okumanızı istiyorum. Allah indinde o dünyalığını da yapmış, sosyal hayatta da bu imkânları kendisine vermiş ve eğitime de çok büyük önem verdiği için huzurlarınızda sayın başkana da teşekkür ediyorum. İster beğenirsiniz, ister beğenmezsiniz ama işte Galip Öztürk bu. Herkes bu yolda olmalı! Herkes kendine bir eser bırakmalı. Onun için huzurlarınızda bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum ve bu yardımlarında devamını kendisinden rica ediyorum.”