Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:13   Güncelleme : 13-11-2014 17:13

Nuhoğlu: Başarımızın sırrı güven

Tırsan, DAF ile daha önce 10 yıl olan distribütörlük anlaşmasını süresiz yeniledi.

Nuhoğlu: Başarımızın sırrı güven

Tırsan, DAF ile daha önce 10 yıl olan distribütörlük anlaşmasını süresiz yeniledi. Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Güven, iyi ilişki, şeffaflık ve hesap verebilirlik. İşte bu duruşumuz sayesinde aradan 15 yıl geçtikten sonra böyle sınırsız güvene dayalı bir sözleşme imzalayabiliyoruz” .

Türkiye’nin önde gelen treyler üreticisi Tırsan, taşımacılık sektörünü ve basın mensuplarını bir araya getiren bir iftar yemeği düzenledi. Hilton İstanbul’da gerçekleşen iftar yemeğinin en önemli gündem maddesi ise DAF ve Tırsan’ın ilk olarak 1995 yılında imzaladığı distribütörlük anlaşmasının bu yıl yenilenmesi idi.

Gecede bir konuşma yapan Tırsan CEO’su Ömer Faruk Tezcan, ekip çalışması ve eğitimin önemine değindi. Tezcan, “Pazar patımızı yukarı çıkartacak çalışmaları birlikte belirledik. En seçkin nakliyeci dostlarımızın çözüm ortağı olarak Ar-Ge yatırımlarımıza ağırlık verdik. Konusunda uzman kadroları bünyemizde istihdam ettik ve personelimiz eğitimden geçti” .

TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ PAZAR

DAF Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ron Bonsen, Türkiye’nin DAF için kilit pazarlardan biri ğunu söyledi. Bonsen, Türkiye’nin bu önemli konumunun hem Asya, Avrupa ve eski Sovyet ülkelerine sınırı bulunan bir ülke özelliğinde olmasından hem de taşımacılık sektöründeki büyük potansiyelinden kaynaklandığını vurguladı. Özellikle Tırsan ile olan güçlü ortaklıkları sonucunda son yıllarda Türkiye’de başarılarını sürekli olarak arttırdıklarını dile getiren Bonsen; DAF’ın Türkiye’deki pazar payındaki artışın bu başarının en büyük göstergesi ğunu ifade etti.

Bonsen, “Avrupa çapında geniş bayi ağına sahip olan DAF, 1995 yılından bu yana Türkiye’de Tırsan ile güçlenmeye devam ediyor. Türkiye’de 90’lı yılların başında yıllık ortalama 200 adet çekici satan DAF, Tırsan distribütörlüğü ile beraber satışları 1.000’li adetlerin üzerine yükseltti. Bu ortak çalışma ile gurur duyuyoruz. Tırsan ekibi ile beraber daha birçok başarıya imza atacağız” .

Müşterilerinden gelen her türlü talebi değerlendirdiklerini ifade eden Bonsen, “DAF küresel ekonomik krizin etkilerinin üstesinden gelmek için sınıfının en iyi çekicilerini üretmeye ve en kaliteli hizmetleri sunmaya devam ediyor. DAF’ın en büyük hedefi, müşterilerinin isteklerini göz önünde bulundurarak güvenli, kaliteli, rekabetçi, yenilikçi ve çevreci araçlar üretmektir” diye konuştu.

KAZAN KAZAN ANLAYIŞI

Ayakta kalmanın yolunun karşılıklı güvenden geçtiğini dile getiren Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu,“DAF ile distribütörlük anlaşmamızı süresiz imzaladık. Yaptığımız tüm işler; bayiimizin, çalışanınızın, müşterinizin mutlu olacağı kazan kazan anlayışına yaklaşır işlerdir. Rekabetin acımasız ğunu biliyoruz. Ayakta kalmanın tek yolu var o da: karşılıklı güvendir. Ticari ilişkiyi geliştirmekle doğru orantılı ğu da aşikârdır. O yapılması gereken her kendinizi açıklıkla ortaya koymanız ve duruşunuzu net olarak belirlemenizdir. Tırsan’ın da varlık nedeninin temeli budur. Güven, iyi ilişki, şeffaflık ve hesap verebilirlik. İşte bu duruşumuz sayesinde aradan 15 yıl geçtikten sonra böyle sınırsız güvene dayalı bir sözleşme imzalayabiliyoruz” .

HER TAŞIN ALTINA BAKTIK

18 ay şirketin genel müdürlük görevini yürüttüğünü dile getiren Nuhoğlu, bu süre zarfında çok yoğun bir iş temposuyla çalıştıklarını söyledi. “Her taşın altına baktım” diyen Nuhoğlu, DAF/Tırsan’ın 5 yıllık hedeflerini de belirlediklerini kaydetti.

Nuhoğlu, “Bugün hedefleriyle beraber, önümüzdeki 5 yılda nereye gelebileceğimizi, ne kadar mal satacağımızı, hangi şekilde rekabet edeceğimizi ve nasıl müşterimizi mutlu ederek ayakta kalacağımızı planlayarak bunu ilkelere bağladım. Bunun sonucu olarak da, 18 aydır beraber çalıştığımız değerli arkadaşımız Ömer Faruk Tezcan’ı kurumsal yapının gelişmesi adına Tırsan’ın başına geçirdim. Ben, 1 Eylül’den itibaren operasyonların dışında olacağım ve müşteri gözüyle Tırsan’a bakacağım. Müşterilerin yanında olup, onların ihtiyaçlarını belirleyeceğim. Operasyon görevini 32 yıldır birlikte yürüttüğümüz arkadaşlarla, Faruk Tezcan’ın çok başarılı bir şekilde yapacağına eminim. Bizler, yıllardır beraber ğumuz kader arkadaşları Fehir Bulutlar ile, Tırsan’ı daha nasıl geliştiririz onun hesabını yapacağız” açıklamasını yaptı.