Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:13   Güncelleme : 13-11-2014 17:13

Geyik, Kent’i test etti

Kent’in bölgesel tanıtımlarının yanı sıra özel halk otobüs şirketlerinde de test sürüşleri başladı.

Geyik, Kent’i test etti

Kent’in bölgesel tanıtımlarının yanı sıra özel halk otobüs şirketlerinde de test sürüşleri başladı. Denizli’nin ardından ikinci test sürüşü İstanbul’da Halk Ulaşım A.Ş. tarafından gerçekleştiriyor. Otokar Kent’in test sürüşünü yapan Yılmaz Geyik, “Yolculara konforlu seyahat imkânı sunarken, kullanıcısına da keyifli bir sürüş sunuyor” .

Otokar Kent’i yakın markaja alan İstanbul Halk Ulaşım A.Ş., aracın test sürüşlerini A 041 kodlu 36 V Edirnekapı-Yayla Mahallesi hattında gerçekleştiriyor. Yaklaşık 10 gündür testi devam eden Kent’i, duraklarda da esnaf yakından inceliyor.

Test sürüşünü gerçekleştiren A 041’in şoförü Yılmaz Geyik, “Otokar tanıtımlarını yaparken ‘12’den vurduk’ diyor ya; işte Kent gerçekten 10 numara bir halk otobüsü. Bir iki eksilerinin yanında artılarının çok çok fazla ğunu gördüm. Otobüsteki süspansiyon sistemi teknoloji harikası diyebilirim. Lastiklerle yol arasındaki sürtünmeyi maksimum yaparak, sürüş stabilizesini optimum seviyeye çıkartıyor ve kullanıcısına kusursuz dönüş yapılabilmesini sağlıyor. Bu da araç içinde seyahat edenlerin güvenliği ve rahatı için birincil dereceden önemlidir. Yine aynı şekilde yol tutuşu, gidişi, duruşu kça mükemmel. Aynı güzergahta diğer araçlarla yakıt sarfiyatını kıyasladığımızda ortalama 3-4 litre daha az yakıt tüketiyor. Kent’in otomatik şanzımanlı olarak sunulması da ayrı bir artısıdır. 10 gündür ben bu aracı kullanıyorum ve hiç yorulmadım. Şoförü bitiren yorgunluktur. Bu aracı kullanırken ayrı bir sürüş keyfi aldım” .

YOLCU SAYISI ARTTI

Yolcu yoğunluğuna da değinen A 041’in şoförü Yılmaz Geyik, şöyle konuştu: “Ön camın büyük olması ile birlikte içerinin de geniş ve aydınlık olması yolcuların tercih etmesine neden . 10 gündür devam eden test sürüşümüzde yolcu yoğunluğumuz ciddi oranda arttı. Güçlü bir klima sistemi var. Aracın arka ve orta kısmını çok mükemmel bir şekilde soğutuyor. Bu da özellikle yazın yolcuların İstanbul da halk otobüsünü tercih etmelerini saylayacak. Kokpitte ise kontrol panellerine ulaşım çok rahat ve tüm paneller elimizin altında dizayn edilmiş. Ayna görüşleri de güzel. İki sistemli şoför koltuğu ise kelimenin tam anlamıyla mükemmel. İster havalı kullanın ister sabit kulanın keyif sizin!.. Direksiyon da yatık ve kalkık şekilde ayarlanabiliyor. 3 kademeli rötarderı var ve arabayı çok güzel durduruyor…”

KENT’İ ESNAF TERCİH EDECEK

Özel halk otobüsü esnafının araç tercih ederken en önemli kriterinin işletme maliyetlerinin yanında satış sonrası hizmetler ğunu dile getiren Yılmaz Geyik, “Yıllardır halk otobüs camiasında hizmet veren biri olarak Otokar’ın satış sonrası hizmetlerinden haberdar değildim. Kent’in piyasaya çıktığı ilk günlerde ön yargım vardı. Ama bugün bu ön yargım ortadan kalktı. İstanbul’da Otokar’ın 8 servis noktasının ğunu ve bu sayının artacağını öğrendim. Burada ileriyi görmek lazım. İleriyi görmesen geriye doğru gidersin!. Gördüğüm kadarıyla Otokar yetkilileri bu arabada ileriyi görmüşler. İnsanlarımızın da tercih edeceğine ben inanıyorum” diye konuştu.

FAZLASI VAR EKSİĞİ YOK

Otokar’ın kentiçi toplu taşıma sektörü için ürettiği Kent’in esnaf arasında yoğun rağbet göreceğini dile getiren İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. Başkanı Mustafa Altuntaş, “Öncelikle belirtmek isterim ki bu aracın fazlası var eksiği yok. Örneğin Voith şanzımanının olması, klimasının olması, iç dizaynının çok mükemmel olması, artı galvaniz saç kullanılarak uzun süre dayanması bizim için çok önemlidir. Ben inanıyorum ki bu araç sektörümüzde çok büyük rağbet görecek” .

Araç içesin deki konfora da dikkati çeken Altuntaş, “Koridorlar geniş ve aracın içi ferah. Camlar geniş, klimanın üfleme istikameti doğru seçilmiş. Klima yaz aylarında dışardan güneşi, kış aylarında ise camlardaki buğulanmayı engelleyebilir. Şoför mahallinde ki kontrol panelleri de şoförün rahat ulaşabileceği şekilde tasarlanmış. Direksiyonun ayarlanabilir olmasının yanında ön cam ve aynalarda şoförün yol hâkimiyetine büyük ölçüde katkı sağlayacak şekilde tasarlanmış” diye konuştu.