Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:14   Güncelleme : 13-11-2014 17:14

Bakan Badr, trafik kontrollerine hayran kaldı

Suriye Arab Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Yarob S.

Bakan Badr, trafik kontrollerine hayran kaldı

Suriye Arab Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Yarob S. Badr, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak şirketi İSBAK’ı yakından tanımak ve şirketin Suriye’deki faaliyetleri hakkında bilgi almak için Trafik Kontrol Merkezi’ni ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, İstanbul trafiğinin yönetimi ve kullanılan sistemler hakkında Bakan Yarob S. Badr’a bilgi verdi. Trafik yoğunluk haritası, EDS ve CepTrafik gibi hizmetleri yakından inceleyen konuk Bakan, İstanbul trafiğini yönetmek için kullanılan teknolojiden çok etkilendiğini ifade etti ve başarılarından dolayı İSBAK’ı kutladığını belirtti.

Özellikle Elektronik Denetleme Sistemi ile yakından ilgilenen konuk Bakan, Trafik Müdürü Necip Ertaş’tan sistem hakkında detaylı bilgi aldı. İstanbul’da 1.500 kavşağın tek bir merkezden yönetildiği bilgisini veren İSBAK A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kutlu, benzer sistemi Suriye’ye kurmak istediklerini belirtti.

Suriye Arap Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı’nın ziyareti’ne Suriye’den birçok üst düzeyde yetkili de katıldı. Başta, Temmuz ayında TKM’yi ve İSBAK’ı ziyaret eden Suriye’nin İstanbul Başkonsolosu Safwan Ghanem olmak üzere; Suriye Ulaştırma Bakanlığı Karar Destek Birimi Daire Başkanı Khaldoun Karraz ve çok sayıda bürokrat ziyarette hazır bulundu.

Elektronik Denetleme Sistemi, LED EKRAN, Kavşak Kontrol Cihazı, Trafik Lambası, Cep Trafik, Mobil EDS ve Trafik Bilgi Sistemlerinin tanıtıldığı ziyaretten çok etkilenen konuk Bakan, yakın da benzer sistemi Suriye’de görmek istediğini belirtti.