Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:14   Güncelleme : 13-11-2014 17:14

Sandalcı: Intermodal taşımacılık desteklenmeli

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kosta Sandalcı, ulaştırma sektöründe 2023 hedeflerinin konmasının çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Sandalcı: Intermodal taşımacılık desteklenmeli

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kosta Sandalcı, ulaştırma sektöründe 2023 hedeflerinin konmasının çok önemli bir gelişme ğunu söyledi.

Karayollarının “obez” bir hal aldığını ifade eden Sandalcı, “ 1950’li yıllardan bu yana birileri bizi karayolu taşımacılığına doğru itti. Ancak 2023 hedeflerinde artık karayolu değil, Intermodal taşımacılık desteklenmeli” .

Limanlarla ilgili özelleştirmelerin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Sandalcı, havayolu kargo taşımacılığı ile ilgili olarak ise, havayolu şirketlerinin uçak alımlarına devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Yaşanan sel felaketinde lojistik köylerin öneminin bir kez daha anlaşıldığının altını çizen Başkan Sandalcı, “ Eğer şimdi lojistik köyler olsaydı, sonuç bu olmazdı” açıklamasını yaptı.

10. Ulaştırma Şurasında gümrük ayağından kimseyi konuşmacı olarak göremediğine üzüldüğünü belirten Sandacı, gümrüğün lojistiğin önemli bir parçasını oluşturduğunu vurguladı. Sandalcı, “Gümrük sektörümüzde düzenleyici olmalı, engelleyici değil. Eğer transit taşımacılıkta gelişmek istiyorsak, bu alanda düzenlemeler yapmalıyız. Bugün lojistik hizmet üretenler gümrük hizmeti verememekte. İnanın bu çok kötü bir durum. Yurt dışında bu durumu anlatmakta dahi güçlük çekiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.