Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:14   Güncelleme : 13-11-2014 17:14

BGL 3,5 milyon Euro yatırım yaptı

Barsan Global Lojistik (BGL) 2020 yılında lojistik şirketleri arasında ilk 10'a girme hedefi çerçevesinde Barcelona'da 3,5 milyon Euro’luk bir yatırım yaptı.

BGL 3,5 milyon Euro yatırım yaptı

Barsan Global Lojistik (BGL) 2020 yılında lojistik şirketleri arasında ilk 10'a girme hedefi çerçevesinde Barcelona'da 3,5 milyon Euro’luk bir yatırım yaptı. BGL'nin son 4 yılda çeşitli ülkelerde yaptığı yatırımların tutarı 150 milyon Euro’yu aştı.

Gümrükleme, uluslararası kara-hava-deniz-demiryolu nakliye, gümrüklü ve gümrüksüz depolama, stok yönetimi ve dağıtımı gibi lojistiğin tüm alanlarında entegre hizmet veren BGL, Barselona'daki yatırımını merkez alarak 25 liman bölgesi başta olmak üzere tüm önemli İspanyol şehirlerine yayılmayı amaçlıyor.

Bu operasyon lanınca İspanya üzerinden özellikle ABD, Çin, Uzakdoğu, Afrika ve diğer Avrupa ülkeleri ile yapılan ticaretin önemli bir ortağı pozisyonuna gelmeyi hedefleyen BGL, İspanya merkezli iş hacmini her yıl yüzde 25 oranında büyütmeyi planlıyor.

BGL Yönetim Kurulu Üyesi ve Direktörü Sadık Baydere, şirketin Barcelona'daki lojistik merkezinde düzenlediği basın toplantısında, şirketin kuruluşu, çalışmaları ve hedeflerine ilişkin bilgi verdi.

BİR MASA İKİ SANDALYE...

BGL'nin 1982'de bir gümrükleme şirketi olarak, “bir masa iki sandalye ile tabir edilebilecek” şekilde, bir gümrük müşavirliği şirketi olarak Kamil Barlın tarafından kurulduğunu anlatan Baydere, şirketin ilk 10 yıl sadece gümrükleme hizmetleri verdiğini, daha sonra kara nakliye ve gümrüklü depolama hizmetlerini de bünyesine kattığını söyledi. Bugün 250'ye yakın kendi araçları ğunu, aynı da araçlarını sözleşmeli, uzun dönemli kullandıkları nakliyeci iş ortakları bulunduğunu anlatan Baydere, “Onlarla beraber 650-700 araçlık bir filo söz konusu” .

Baydere, uluslararası taşımacılığın tüm modlarını kullanarak taşımacılık yaptıklarını, bugün geldikleri konumda Türkiye dahil 12 ülkede yapılandıklarını belirterek, “Hedefimiz 2020 yılında bir Türk şirketi olarak dünyanın en büyük 10 oyuncusundan biri olmak” diye konuştu.

Baydere, hareket esneklikleri olmasının, hızlı karar vermelerinin, genç ekiplerinin, 24 saat hizmet vermelerinin ve öz varlıklarının kendileri için avantaj ğunu söyledi.

Bu sektörde ilk sıradaki oyuncuların bir Alman şirketi olan DHL ve Alman demiryolları bünyesindeki Schenker ğunu kaydeden Baydere, “Türkiye kökenli bir Türk şirketi olarak büyük oyunculardan birisi olmaya soyunduk. Bu çerçevede özellikle son 4-5 yılda yatırımlarımıza ciddi anlamda ivme verdik” .

YATIRIMLARA DOYMUYOR

Baydere, “İspanya'da 2004'ten beri varız. Önceki dönemde acentelerimiz, iş ortaklarımız aracılığıyla faaliyetlerimizi sürdürdük, 2004'te kendi ofisimizi açtık, depolar kiraladık. İspanya'daki faaliyetlerimiz için kendi altyapımızı oluşturmak amacıyla depoyu ve bu binayı satın aldık. Bu 3,5 milyon Euro’luk bir yatırım. Burayı Grupa Contenasa'dan işiyle birlikte satın aldık. Grupa Contenasa'ya bağlı olan 3 şirketin işlerini de yürüteceğiz. Türkiye dahil 12 ülkede yapılanmamız var. Bu ülkeler ABD, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, Almanya, Macaristan, Polonya, Özbekistan, Hong Kong, Çin. ABD'de ilk olarak New York'ta 1999 yılı sonunda bir irtibat ofisi açtık. Daha sonra New Jersey'de lojistik merkezi yatırımı yaptık. Miami ve Houston'da kendi ofislerimizi açtık. Önümüzdeki 1 yıl içinde ABD'nin batı yakasında Chicago ve Los Angeles'ta kendi ofislerimizi açıp, depolarımızı oluşturacağız. Uzakdoğu'daki yatırımlar 2000 yılında Hong Kong'la başladı. 2004'te Çin'in Şanghay kentiyle devam etti. Bu ülkelerde depolarımız var. Çin'in Tahtakale'si olarak bilinen Yiwu şehrinde depo yatırımı yaptık. Çin'de bu yılsonuna kadar iki yerde daha ofis açmayı planlıyoruz. Brezilya'da da olacağız. Afrika'da düşündüğümüz Kuzey Afrika dışında noktalar var. Hindistan kesinlikle bulunmamız gereken bir nokta” açıklamasını yaptı.