Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:14   Güncelleme : 13-11-2014 17:14

Birliğe ilk katılım Ukrayna’dan

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) tarafından kuruluş çalışmaları başlatılan “Uluslararası Otobüsçüler Birliği”ne ilk destek Ukrayna’dan geldi.

Birliğe ilk katılım Ukrayna’dan

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) tarafından kuruluş çalışmaları başlatılan “Uluslararası Otobüsçüler Birliği”ne ilk destek Ukrayna’dan geldi. Ukrayna Taşımacılar Birliği Başkanı Vitalii Reva ve beraberindeki heyet TOFED’i ziyaret ederek işbirliği protokolünü Genel Başkan Rüştü Terzi ile karşılıklı imzaladı.

İstanbul merkezli Uluslararası Otobüsçüler Birliği’nin oluşumunda ilk adım Ukraynalı taşımacılarla atıldı. 2010 yılında aktif faaliyetlerine başlaması beklenen birliğin, 2 yıl içinde tüm karayolu yolcu taşımacılığı sektörünü dünya genelinde temsil etmesi hedefleniyor.

TOFED Genel Başkanı Rüştü Terzi, Uluslararası Otobüsçüler Birliği’ne ilk adımı, Ukrayna Taşımacılar Birliği ile atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ukrayna heyetine yolcu taşımacılığı hakkında genel bilgi veren Terzi, Türkiye’de taşımacılığın en özel sektör tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizdi.

Terzi, “15 bin otobüsle Türkiye’de şehirlerarası ve uluslararası yolcu taşımacılığı yapılıyor. Yıllık 180 milyon insan otobüslerle yolculuk yapıyor. Şehirlerarası taşımayı 923 firma gerçekleştiriyor. Bunların 420’si düzenli, 500’ü de turizm taşımacılığı yapan firmalardan oluşuyor. Büyük İstanbul Otogarı 240 bin m2 alan üzerine oturtulmuş ve 7 kattan oluşmaktadır. 1986 yılında temelleri atılan Büyük İstanbul Otogarı 7 yılda landı ve 1994 yılında hizmete açıldı. 168 yazıhane mevcut. Bu 168 yazıhane de 328 firma faaliyet gösteriyor ve 4-5 bin dolayında kişi çalışıyor” .

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, dünya çapında karayolu yolcu taşımacılarını temsil edecek bir oluşumun bulunmadığını ifade ederek Uluslararası Otobüsçüler Birliği’nin kurulması için harekete geçtiklerini dile getirdi. Bu konuda çalışmaların hızla devam ettiğini belirten İlgin, Ulaştırma Bakanlığı’nın da birliğe tam destek verdiğini söyledi. İlgin, ilk adımını Ukrayna ile atmaktan son derece mutlu klarını da sözlerine ekledi.

İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ

Ukrayna Taşımacılar Birliği Başkanı Vitalii Reva, Türkiye’de meslektaşları tarafından çok iyi karşılanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Reva, “Ukrayna’da ulaştırmanın büyük bölümü özelleşmiş durumda. Türkiye’de sektörün kaliteli hizmet verdiğini ve otogarların iyi çalıştığını duyduk. Bunu yerinde görmek ve bilgi almak için buraya geldik. Ülkemizde bin 200 hat bulunuyor. Hatlar ihale ile devlet tarafından beş yıllık süre için veriliyor. Biz buradaki işleyişi görmek ve sizlerle işbirliği yapmak istiyoruz. Bu konuda da Uluslararası Otobüsçüler Birliği’ne desteğimiz tamdır” açıklamasını yaptı.

Erkan Yılmaz -Ulaştırma Dünyası