Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:14   Güncelleme : 13-11-2014 17:14

Avrupa’nın en prestijli ödülü Doruk 215T’nin

Otokar’ın 10 metrelik otobüsü Doruk 215T “orta boy otobüs” kategorisinde Avrupa’nın en büyük ödülü “Grand Award” kazandı.

Avrupa’nın en prestijli ödülü Doruk 215T’nin

Otokar’ın 10 metrelik otobüsü Doruk 215T “orta boy otobüs” kategorisinde Avrupa’nın en büyük ödülü “Grand Award” kazandı. Ödül, 14. Avrupa Otobüs Haftası (European Coach and Bus Week - ECW) etkinliğinde Avrupa’nın otobüs ve taşımacılık sektörü gazetecilerinden oluşan jüri tarafından verildi.

VECTIO markası ile Avrupa’ya ihraç edilen Doruk 215T, Belçika’da düzenlenen Busworld 2009 Kortrijk Otobüs Fuarı’nda “orta boy otobüs” kategorisinde Avrupa’nın en büyük ödülü Grand Award’ya layık görüldü.

Şehirlerarası ve turizm yolcu taşımacılığına yönelik üretilen 10 metrelik Doruk 215T, kullanıcısına üstün performans ile düşük yakıt tüketimini bir arada sunuyor. Doruk 215T, 39 + 1 + 1’lik yolcu kapasitesi, şehirlerarası taşımacılığa uygun yolcu konforu, 5.5 metreküplük geniş bagaj hacmi ve 10 metre uzunluğu ile sektör mensupları tarafından büyük beğeni topladı.

ÖDÜL TÜRKİYE’DE İLK

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Avrupa’da otobüs sektörü temsilcilerine verilen en büyük ödülü almaktan, bu büyük ödülü alan ilk Türk üretici firma olmaktan ve ülkemizi Avrupa’da en iyi şekilde temsil etmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Otokar olarak yüzde 100 Türk tasarımı olan araçlar üretiyoruz. Bu araçların Avrupa pazarlarında rekabet edecek hatta ödüller kazanacak seviyeye ulaşması bizi gururlandırıyor. Otokar, kendi tasarladığı ve üretimini gerçekleştirdiği otobüsleri 25’ten fazla ülkeye ihraç ediyor. Müşterilerinin beklentilerine en iyi şekilde cevap veren araçlar üretmeyi ilke edinen Otokar’ın başarısının en önemli kanıtı ise Otokar Doruk 215T otobüsünün aldığı bu ödül olmuştur. Otokar’ın, Avrupa pazarında iddialı bir şekilde büyümesi ve pazar payını artırması için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” .