Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:14   Güncelleme : 13-11-2014 17:14

Domuz gribine karşı İETT harekete geçti

İstanbul’da domuz gribi vakaları, gözleri toplu taşıma araçlarına çevirdi.

Domuz gribine karşı İETT harekete geçti



İstanbul’da domuz gribi vakaları, gözleri toplu taşıma araçlarına çevirdi. İETT, gün içerisinde yüzlerce yolcunun seyahat ettiği otobüsleri her gece rutin temizliğe ek olarak özel ilaçlarla dezenfekte ediyor. İşlem 13 ayrı noktada, 400 kişiyle gerçekleştiriliyor
.

İETT, konuyla yakından ilgilenen basın mensupları için Edirnekapı garajında örnek bir uygulama yaptı.

Dünyada yayılma tehlikesi gösteren ve tüm Türkiye çapında önlem alınmaya çalışılan domuz gribi, insanların toplu olarak bulunduğu alanları gündeme getirdi. Bu ortamlardan biri hiç kuşkusuz İETT otobüsleri . Tehlikeli virüse karşı çeşitli önlemler alan İETT, filoda bulunan bütün araçları her gece rutin temizliğe ilave olarak mikroplara karşı koruyucu özelliği olan ilaçlarla dezenfekte ediyor. Otobüslerin bağlı bulunduğu garajlarda, gece saatlerinde uygulanan bu işlem, İETT’ye ait 13 ayrı noktada, 400’e yakın elemanla gerçekleştiriliyor.

Günlük servisini layıp garaja dönen otobüsler ilk olarak fırçadan geçiriliyor. Püskürtme yöntemiyle dış yıkaması yapılan aracın daha sonra iç temizliğine geçiliyor. İç yıkamada yerler, koltuklar, camlar siliniyor. Elle tutulan kısımlardan özellikle tutamaklar, borular ve koltuk başları özenle temizleniyor. Bu işlem landıktan sonra özel giysili ve maskeli ekip tarafından dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiriliyor. Filoda bulunan bütün araçlar her gün bu işlemlerin ardından servise veriliyor.