Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:15   Güncelleme : 13-11-2014 17:15

Tırsan teslimat rekoru kırdı

Tırsan, 90 adet hafif perdeli/tenteli semi-treyler araçlarını S.

Tırsan teslimat rekoru kırdı

Tırsan, 90 adet hafif perdeli/tenteli semi-treyler araçlarını S.Aras’a teslim ederek, bir yıl içinde yapılan en büyük teslimat rekorunu kırdı. Teslimat töreni, Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, S. Aras Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras ve Genel Müdür Serdar Ügüt’ün katılımıyla, Tırsan’ın Samandıra tesislerinde yapıldı.

S.Aras’a 2009 yılı içerisinde 80 araç teslim ettiklerini dile getiren Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu,10 aracın da teslim edilmek üzere ğunu söyledi.

Tırsan’ın Sanayi Bakanlığı tarafından tescillenen tek AR-GE ğunu belirten Nuhoğlu, şirket olarak ana hedeflerinin güçlü AR-GE kadrosuyla müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak ve müşterine avantajlar sağlamak ğunu ifade etti.

Son olarak piyasaya sundukları Hafif Perdeli/Tenteli Semi-Treyler serisinin sağladığı avantajlara değinen Nuhoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: “Kriz döneminde ne yapmamız gerektiği konusunda bir çalışma başlattık. Eğer yeni bir şey yapamaz ve yeni bir ürün sunamazsanız zaten daralan pazarda ciddi kaybınız olur. Biz bu yeni treyler serimizle hem müşterilerimize yeni avantajlar sunarak onlara destek olmak, hem de daralan piyasada onların da müşterilerine daha iyi hizmet sunmasını sağlayacak bir yapı kurmak istedik. Geçen sene hemen bu çalışmalara başladık. Bu kadar da 300 tanesi yurt içinde 200 de ihraç olmak üzere 500 ün üzerinde bu tip treyler yaptık. Bu yeni treylerler size 2 ton daha fazla yük taşıma imkânı sunarak, %10’luk bir tasarruf yapılmasını sağlıyor. Araç fiyatlarını eski araçlarla aynı konumlandırarak, müşterilerimizin aynı fiyata daha fazla mal taşımasını sağlıyoruz. Müşteri 27 ton yerine 29 ton taşıyorsa ona taşıttığınız her iki ton karşılığında sizi tercih edecektir.”

TERCİHİMİZ HEP TIRSAN

S.Aras olarak 20 yıldır faaliyet gösteren Iğdır merkezli bir firma klarını dile getiren, S. Aras Genel Müdürü Serdar Ügüt de, toplantıda bir konuşma yaparak şunları söyledi:

“Ağırlıklı olarak yaptığımız iş batıdan Türkî Cumhuriyetlere bir koridor oluşturmak. Batı tarafında başta İtalya, İspanya, Almanya Benelüx olmak üzere faaliyet gösteriyoruz. Doğu tarafında ise Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan ve İran’da hizmet veriyoruz. Hedefimiz Türkiye’yi de bir aktarma veya başlangıç bitiş noktası olarak ele almak suretiyle bu ülkeler arasındaki ticareti bizim kanalımız ile geliştirmek. Araç tedarikinde Tırsan’ı tercih etmemizin iki önemli nedeni var. Öncelikle bu araçlar bize yaklaşık 2000 kiloluk bir tonaj avantajı sağlıyor. İkinci özelliği de güvenlik sertifikası. Bildiğim kadarıyla Tırsan haricinde herhangi bir yerli firmanın bu sertifikayı alacak alt yapısı yok.”

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİK

Iğdır’da nakliye sektörünün giderek büyüdüğünü söyleyen dile getiren S. Aras Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras, “Kriz döneminde Avrupa’dan Asya’ya olan taşımacılıktaki açığı gördük ve bunu fırsata çevirdik. Uygun maliyet ve daha kısa sürede teslim imkânı sunarak yurtdışındaki rakiplerimizin önüne geçtik. Bu nedenle de krizden fazla etkilenmedik” .

Aysel Gençer - Perşembe Rotası
Kaynak: www.lojipot.com