Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:15   Güncelleme : 13-11-2014 17:15

Genç kaptanlar Temsa ile yola çıktı

Karayolu yolcu taşımacılığı sektörü, üniversite bünyesinde eğitim alan yeni bir ‘otobüs kaptanlığı’ bölümü daha kazandı.

Genç kaptanlar Temsa ile yola çıktı

Karayolu yolcu taşımacılığı sektörü, üniversite bünyesinde eğitim alan yeni bir ‘otobüs kaptanlığı’ bölümü daha kazandı. Temsa ve Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliği, imzalanan protokol ile hayata geçti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü 2009 – 2010 Eğitim – Öğretim Yılı’nda 20 öğrenci ile eğitime başladı. Temsa, karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını gidermek amacıyla işbirliği yaptığı üniversitelerin arasına Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni (AKÜ) de ekledi.

AKÜ ile işbirliğini imzaladığı protokol ile resmileştiren Temsa, eğitimlerinin ardından karayollarındaki eğitimli kaptanlar arasında katılacak olan öğrencilerle sektör arasında da köprü vazifesini görecek.

Protokol töreninde imzalar Afyon Kocatepe Üniversitesi adına Sultandağı Meslek Yüksekokulu Müdürü Kemal Karayormuk, Temsa adına ise Temsa Pazarlama Yöneticisi Ekrem Özcan tarafından atıldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşen protokol töreninde; teknik eğitimden halkla ilişkilere kadar mesleğin tüm gereksinimlerini 2 yıl boyunca sürecek eğitimlerle vereceklerini belirten Karayormuk, Temsa desteği ile öğrencilerin ve akademisyenlerimizin sektör ile buluşacak olmasından dolayı da mutlu klarını dile getirdi.

SEKTÖRÜN GELİŞİMİNE KATKIDA BUNULUYORUZ

Nitelikli eleman yetiştirilmesine katkıda bulunduklarını ifade eden Temsa Pazarlama Yöneticisi Ekrem Özcan, “Sektöre nitelikli eleman yetiştirmek, sektörün gelişimine ve iyileştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla üniversitelerle yaptığımız işbirliklerinden güzel sonuçlar elde ediyoruz. Meslek bilinci ve sorumluluğuna sahip yetişen genç kaptanları görmek bizi mutlu ediyor” .

Türkiye’de yürütülen otobüs işletmeciliği modelinin dünya çapında rol model ğunu da sözlerine ekleyen Özcan, şöyle konuştu:

“Sektörümüzün gelişmesine yönelik birçok öncü proje gerçekleştirmiş bir otobüs üreticisi firma olarak, nitelikli eleman açığını gidermek amacıyla da üniversite bünyesinde otobüs kaptanlığı bölümlerinin açılmasına sektör adına destek veriyoruz. Üniversite eğitimi alan bu kişilerin istihdam edilmesi ile mevcut otobüs işletmeciliği modelimiz, daha da güçlenecek.”

Kütahya Dumlupınar ve Çukurova üniversitelerinin sektörle ilgili bölümlerine de destek veren Temsa, AKÜ Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin otobüs sektörüyle ilgili yapacakları eğitim faaliyetleri ve diğer çalışmalarında öğretim üyeleri ile sektör mensupları arasında koordinasyonu da sağlayacak.