Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:15   Güncelleme : 13-11-2014 17:15

Sakarya modern taşımacılıkta ilk adımı attı

Ulaşım mastır planı çalışmalarına hızla devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara daha kaliteli toplu taşıma hizmeti vermek için Otokar’dan 20 adet Doruk 190 LE satın aldı.

Sakarya modern taşımacılıkta ilk adımı attı

Ulaşım mastır planı çalışmalarına hızla devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara daha kaliteli toplu taşıma hizmeti vermek için Otokar’dan 20 adet Doruk 190 LE satın aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bu bir başlangıç, filomuzun ı yenilenecek” .

Otokar tarafından Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne satışı gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk alçak taban girişli, 9 metrelik belediye otobüsü Doruk 190LE, kent meydanında düzenlenen tören ile teslim edildi.

Kent Meydanı’nda düzenlenen törene Sakarya Milletvekillerinden Ayhan Sefer Üstün ve Recep Yıldırım, Vali Hüseyin Atak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ulaşım Daire Başkanı Fatih Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Fethi Sarıoğlu, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Baro Başkanı Vacit Öktem, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören de Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül ve Kamu Satışları Birim Yöneticisi İhsan Kars’da hazır bulundu.

YOĞUN MESAİ HARCADIK

Ulaşım Daire Başkanlığı olarak Sakarya’nın ulaşım alanında yaşadığı sıkıntıları bildiklerini dile getiren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Fatih Turan, bu sorunların çözümüne yönelik yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

Turan “Bilindiği üzere ulaşım gündelik hayatımızı kolaylaştıran unsurlardan bir tanesidir. Bundan dolayı parasal ve sal bütçemizin yaklaşık yüzde 15’in ulaşım hizmetlerinde harcamaktayız. Ulaşım denildiği anda özellikle Büyükşehirlerde en önemli ulaşım ana başlığı toplu taşımadır. Toplu taşıma ile birlikte trafik sinyalizasyonu, alt yapı ve denetim de ulaşımın vazgeçilmez unsurlarıdır. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi olarak Sakarya il sınırları içerisinde ulaşım sorunlarını tespit ettik ve birinci önceliği toplu taşıma aldığı için toplu taşıma sistemimizi yenilemekle işe başladık. Bunun ilk adımı olarak ekonomik ömrünü lamış araç filomuzu yeniledik” .

“Araç filomuzu yenileyerek başladığımız çalışmaların akabinde toplu taşımada akıllı bilet sistemine geçeceğiz” diyen Turan, hedeflerinin konforlu, güvenli, ekonomik, sürdürülebilir ve çevreye duyarlı aynı da engelli vatandaşları da gözeten bir ulaşım sistemi devreye sokmak ğunu söyledi.

HEYECANLARINA İLK TESLİMAT

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan teslimat sırasında Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül heyecanını gizleyemedi. Konuşmasında heyecanlı ğunu vurgulayan Akgül, “Bugüne kadar Otokar Sanayi olarak yüzlerce açılış toplantısına katıldım. Ama bu kadar hiçbir açılış toplantısında heyecanlanmadım” .

Doruk 190LE’nin Avrupa’da büyük beğeni topladığını ifade eden Akgül, “Her yerde biz Sakarya’nın tarlalarından otobüs çıkarıyoruz, askeri araçlar çıkarıyoruz. Bunu Sakaryalı mühendislerle, Sakaryalı işçilerle, Sakaryalılarla yapıyoruz diye anlatıyordum. Ama bir türlü Sakarya’da bunları söylemek bize nasip olmamıştı. Ben özellikle huzurunuzda Sayın Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Böyle bir ihaleyi açtı. Böyle bir ihaleye bizde katıldık. Özellikle Avrupa’da çok beğeni kazanan, Avrupalıların bindiği bu otobüslere, Avrupalılardan hiçbir eksiği olmayan Sakaryalıların bundan sonra binecek olması bizim için çok sevindirici. Bu nedenle Sayın Başkanıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnşallah önümüzdeki dönemde Sakarya’nın tüm toplu taşıma araçlarını da yine Sakaryalıların yaptığı, Sakaryalı mühendislerin dizayn ettiği, tüm parası Sakarya’da kalan şirketimiz tarafından tedarik edilir. Bu imkân da bize verilirse çok seviniriz. Hayırlı uğurlu olsun güle güle binin.”

YAPACAĞIMIZ SÖZÜNÜ VERDİK, YAPIYORUZ

Ulaşım sorununu çözmek için ilk adımı attıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bugün şehrimiz için gerçekten önemli bir gün. Yerel seçimler sürecinde vatandaşlarımız ile yaptığımız bire bir temaslarımız da Sakarya’mızın sorunlarını öncelik sıralarına göre halledeceğimiz sözünü vermiştik. Gerçekten uzun çalışmalar gerektiren şehrimizin ulaşım sorunu ile ilgili çalışmalarımıza verdiğimiz sözler doğrultusunda hemen başladık. Bugün itibariyle şehrimizin araç filosuna 20 yeni otobüs katarak ulaşım sorununa çözüm buluyoruz” .

Filo yenile çalışmalarının hızla devam edeceğini ve vatandaşlara daha konforlu araçlar ile hizmet edeceklerini kaydeden Başkan Toçoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

BİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİN

"Sorunun kökten halledilmesi için çalışmalarımız devam edecektir. Bugün verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. 15 Aralık itibariyle de şehrimizde kart uygulamasına başlayacağız. Ulaşım mastır planı çalışmalarımız devam etmektedir. Direk şehrimizin ulaşım sorununu kökten halledecek kavşak düzenlemeleri, ışık düzenlemeleri halledilmiş olarak önümüzdeki günlerde karşınıza çıkmış olacağız. Sizden beklediğimiz tek şey; yaptığımız hayırlı işlerde destektir. Bizim yanımızda olun. Bütün bu işleri sizlere daha iyi hizmet etmek, sizlere verdiğimiz hizmetin standardını yükseltmek üzere çabalıyoruz. Bizi desteklemeye devam edin. Bir başlangıç olan 20 aracın hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum. İnşallah kazasız-belasız güle güle kullanarak hayatımızı devam ettirmeye çalışacağız."

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan protokol, yeni araçları kurdele keserek hizmete soktu. Hizmete giren yeni araçlar gün boyu şehir merkezinde ücretsiz yolcu taşıdı.