Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:17   Güncelleme : 13-11-2014 17:17

Öztürk: Hedefim 100 okul yaptırmak

Beykoz ilçesi Cumhuriyet Köyü’nde inşaatı devam eden Anadolu Öğretmen Lisesi’nin adının Prof.

Öztürk: Hedefim 100 okul yaptırmak

Beykoz ilçesi Cumhuriyet Köyü’nde inşaatı devam eden Anadolu Öğretmen Lisesi’nin adının Prof. Dr. İbrahim Canan Lisesi olması kararlaştırıldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törende, liseyi inşa ettiren Metro Yatırımlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ile merhum Canan’ın eşi ve kızı, isim değişikliği ile ilgili protokolü imzaladı.

Geçtiğimiz aylarda elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Canan’ın ismi, Metro Turizm’in kurucusu, işadamı Galip Öztürk tarafından İstanbul Beykoz’da Cumhuriyet Köyü’nde inşa edilen Anadolu Öğretmen Okulu’nda yaşatılacak.

Öztürk’ün liseye Canan’ın isminin verilmesini İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teklif etmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu konuda çalışmalar başlattıklarını açıkladı. İl Milliği Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, işadamı Galip Öztürk, merhum Canan’ın eşi Zarife Canan ve kızı Belkıs Canan’ın katılımıyla isim değişikliği protokolü imzalandı. İmza töreninde konuşan Öztürk “Elim bir kazada kaybettiğimiz Prof. Dr. Canan’ın ismini bu lisemizde yaşatacağız” . Öztürk, “Lisemizin kaba inşaatı bitmiş durumda. 2010-2011 öğretim yılında hizmete açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

HAYIRSEVER ÖZTÜRK

Göreve yeni atanan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Yıldız da konuşmasında “Hayırlı bir iş için buradayız. Hayırsever bir işadamı olan ve birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Galip Öztürk geçtiğimiz ay, 15 Ekim’de kaybettiğimiz Prof. Canan’ın isminin Cumhuriyet Köyü’nde inşa ettirdiği okula verilmesini teklif etti. Kabul ederek gerekli çalışmaları başlattık. Bugün burada bu isim değişikliği ile ilgili protokolü imzalayacağız. Hadis ana bilim dalında özel bir yeri ve ödülleri bulunan merhum Canan’ın öğretim üyesi ğu eğitim kurumundan yetişmiş biri olarak, onun isminin bir okulumuza verilmesi beni mütehassıs ediyor” .

DAHA ÇOK BİLİM İNSANI

Törende son olarak konuşan Prof. Dr. İbrahim Canan’ın eşi Zarife Canan da eşinin adının bir öğretmen lisesine verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Önümüzdeki öğretim yılında hizmete açılacak okulun daha çok bilim insanının yetişmesine vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

HEDEF 100 OKUL

Törenden sonra TGRT Haber’e özel bir demeç veren Galip Öztürk, bir soru üzerine bugüne dek çoğu eğitim alanında olmak üzere gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verdi. Öztürk, İstanbul ve Samsun başta olmak üzere yurt içinde ve dışında birçok yerde okul inşa ettirdiğini, bu okulların çağdaş eğitim anlayışının gereklerine uygun olarak donatıldığını söyledi. Öztürk, “Sağlığımda en az 100 okul yaptırarak eğitime hizmet etmek istiyorum” .

PROF. DR. İBRAHİM CANAN KİMDİR?

                                                                               
1940 yılında Karaman’ın Ermenek ilçesi Küçükkarapınar köyünde doğdu. Kayseri ve Akşehir’de orta dereceli okullarda öğretmenlik yaptıktan sonra, 1972 yılında Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim üyesi . Uzun yıllar Paris’te eğitim gören Prof. Dr. Canan’ın en önemli eserleri arasında hadis ilminin en temel kaynağı kabul edilen “Kütüb-ü Sitte Muhtasarı Tercüme ve Şerhi” bulunuyor. Canan vefatından önce Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı.