Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:18   Güncelleme : 13-11-2014 17:18

Direksiyon emin ellerde

Türkiye genelinde kullandığı otobüsün markasına bakmaksızın 2 bin 500 kaptanı çatısı altında toplayan Temsa Kaptanlar Kulübü, yine bir ilke imza attı.

Direksiyon emin ellerde

Türkiye genelinde kullandığı otobüsün markasına bakmaksızın 2 bin 500 kaptanı çatısı altında toplayan Temsa Kaptanlar Kulübü, yine bir ilke imza attı. Dumlupınar ve Afyon Kocatepe Üniversiteleri ile ortaklaşa proje geliştiren kulüp, Otobüs Kaptanlığı bölümünde okuyan öğrencilerin gelişimine ayın kaptan şoförleri ile ışık tutacak.

Temsa Kaptanlar Kulübü, 4 yıldır başarı ile devam ettirdiği ayın kaptan şoförü projesiyle sektörün gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor. Deneyimleri, başarıları ve bilgileri ile Temsa Kaptanlar Kulübü tarafından seçilen ve ödüllendirilen Ayın Kaptan Şoförleri, geleceğin kaptan adaylarına koçluk yapacak. Bu sayede kendilerini geliştiren öğrenciler, seçilmiş kaptanların yolundan yürüyerek sektörde hizmet kalitesini yükseltmeye katkı sağlayacak.

Sektör ile üniversitenin buluşması için sürekli yeni projelere imza atan Temsa, ‘Öğrenci Koçluğu’ projesi ile öğrencilerin, davranışları ve başarılarıyla sektörde örnek kaptan seçilen kişilerin deneyimlerinden faydalanabilmelerini hedefliyor.

Öğrenci Koçluğu projesi, Dumlupınar Üniversitesi’nde düzenlenen törenle hayata geçirildi. Protokolü, Temsa Global adına Temsa Pazarlama Yöneticisi Ekrem Özcan, Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu adına Yüksekokul Müdürü Gülten Gümüştekin ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu adına Yüksekokul Müdür Hurşit Ertuğrul Dere imzaladı.

SEKTÖR GÜÇLENİYOR

Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu Müdürü Gülten Gümüştekin, “Temsa ile başlattığımız birçok projeye bir yenisini daha eklemiş k. Bu projeyle, öğrencilerimizin sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yetişmesi için önemli yeni bir adım daha atıyoruz. Temsa'nın sadece otobüs üreticisi bir firma olmayıp sektörün gelişimine bu denli katkılarda bulunmaya yönelik projeleri sahipleniyor olmasından, bir akademisyen olarak gurur duyuyorum” açıklamasını yaptı.

TEMSA HEP YANIMIZDAYDI

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Müdür Hurşit Ertuğrul Dere ise Otobüs kaptanlığı bölümünü yeni açtıklarını ve 20 öğrenci ile eğitim öğretim devam ettiklerini söyledi. Bölümün açılışında Temsa Global’in kendilerine büyük destek verdiklerini dile getiren Dere, “Türkiye’nin otomotiv sektöründeki gururu Temsa Global’in eğitime büyük önem vermesi bizleri son derece gururlandırıyor. Bölümümüzü açtığımız günden buyana Temsa hep bizim yanımızda ve öğrencilerimizin kaliteli bir eğitim almasına olanaklar sağlıyor. Öğrencilerimizi sektörün ihtiyacını karşılayacak şekilde yetiştirecek her projede varız. Öğrenci koçluğu projesiyle de öğrencilerimizi sektörün dinamiklerini birinci ağızdan öğrenme fırsatı vermiş olacağız” .

İSİMSİZ KAHRAMANLARLA GURUR DUYUYORUZ

Temsa Pazarlama Yöneticisi Ekrem Özcan ise konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Türkiye, otobüs işletmeciliği alanında dünyaya örnek bir modeldir. Ancak sektörün bazı zayıf halkaları var ve bu halkaların güçlenmesi nitelikli elemanlar ile olur. Temsa Global olarak bu ihtiyacı da üniversitelerimizle, sektör çalışanlarımızla bir olup gidereceğiz. Sektörün zayıf halkasını bu çalışmalarla güçlendireceğiz. Sektörümüzün gelişimi adına her fırsatta üniversitelerimizle sektörümüzü projelerle buluşturmaya devam edeceğiz. Öğrenci koçluğu da bu projelerden birisidir. Temsa Kaptanlar Kulübüne üye olan kaptanlarımız da geleceğin kaptanlarının yetişmesi adına 'biz de varız' diyorlar. Yolların isimsiz kahramanlarıyla ne kadar gurur duysak azdır.”