Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:18   Güncelleme : 13-11-2014 17:18

Ulusoy’un iş ortağı DAF/Tırsan

Lojistik sektöründe yaptığı yatırımlar ile adından sıkça söz ettiren Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, filo genişletme çalışmalarına hızla devam edam ediyor.

Ulusoy’un iş ortağı DAF/Tırsan

Lojistik sektöründe yaptığı yatırımlar ile adından sıkça söz ettiren Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, filo genişletme çalışmalarına hızla devam edam ediyor. Firma, 24 DAF çekici ve 12 Tırsan dorse alımı gerçekleştirdi. Holding CEO’su Celal Doluel, 2010 yılında ise yüzde 30 büyümeyi hedeflediklerini açıkladı.

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, Tırsan ile yaptığı özel anlaşma ile lojistik filosunu ve hizmetlerini DAF çekici ve Tırsan treylerle zenginleştiriyor. Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding gerçekleştirdiği 24 DAF çekici ve 12 Tırsan dorse alımı ile birlikte hizmet filosunu bir yıl içerisinde yüzde 20 büyüttü.

Satışı yapılan araçlar, İstanbul Comvex Fuarı’nda düzenlenen tören ile teslim edildi. Törende DAF Trucks Yönetim Kurulu Üyesi Ron Bonsen, DAF/Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Tırsan CEO’su Faruk Tezcan, Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ulusoy, Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding CEO’su Celal Doluel ve Ulusoy-Ziegler A.Ş Genel Müdürü Esra Kalkavan hazır bulundu.

HER İKİ ARAÇTAN BİRİ DAF OLACAK

Tırsan Treyler CEO’su Ömer Faruk Tezcan, büyüme odaklı firmaların tercihlerinin DAF ve Tırsan olmasının özellikle onların stratejilerini destekleyecek bir tercih ğunu söyledi.

“DAF, Türkiye’yi kendine hedef pazar olarak belirledi. DAF’la geçtiğimiz Eylül ayında 14 yıldır var olan distribütörlük anlaşmamızı ‘ömür boyu’ bir işbirliğine dönüştürdük. Bu durum DAF’ın Türkiye’yi kilit bir pazar olarak gördüğünün en önemli kanıtıdır” diyen Tezcan, Türkiye’de en fazla satılan her iki çekiciden birinin DAF olması yönünde bir stratejik hedef belirlediklerini kaydetti.

Türkiye’de satış sonrası ve müşteri sadakati ile memnuniyeti yaratmanın Tırsan’ın en önemli misyonu ğunu kaydeden Tezcan, Ankara, İzmir ve Konya’da satış merkezleri açacaklarını vurgulayarak, “Ankara Lojistik Üssü’nde satış, satış sonrası hizmet ve yedek parça hizmeti veren bir satış merkezi açıyoruz. Konya’da da showroom ve satış ofisi açarak İç Anadolu’da güçleneceğiz. Ayrıca İzmir’de de bir satış merkezi açarak müşterilerimize daha yakın olacağız” .

TAKLİTLERİMİZDEN SAKININ!!!

Kısa sürede büyük başarılar yakaladıklarını ve 2010 yılında yüzde 30 büyüyeceklerini açıklayan Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding CEO’su Celal Doluel, Ulusoy ailesi içerisinde lojistik sektörünün sadece ve sadece kendilerinde ğunun altını çizdi. Doluel, “Ulusoy ailesinin miras paylaşımından sonra nakliye ve lojistik sektörü yönetim kurulu başkanımız Alican Ulusoy’a ve logonun da tek kullanım hakkı Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding’e bırakılmıştır. Onun için taklitlerimizden sakının. Bir ülkede bir tane bayrak olur. Diğerleri taklittir” açıklamasını yaptı.

HEDEF TÜRKİYE’NİN YÜKÜNÜ TAŞIMAK

Celal Doluel, “Lojistik sektöründe misyonumuzu ‘Türkiye’nin yükünü taşımak’ olarak belirlemiştik. Bugün bu hedef doğrultusunda önemli bir yatırımı daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Herkesin yatırım planlarını ertelediği veya küçülmeye gittiği bir dönemde, biz hizmetlerimizde fark yaratmaya yönelik yatırımları gerçekleştirerek, 2009 yılında lojistik sektöründeki iş hacmimizi yüzde 25 büyüttük. Güçlü finansal yapımızla yatırımlarımızı öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Lojistikte Avrupa'nın en büyük şirketleri içinde yer alan Ziegler ile yabancı ortaklık gerçekleştirdik. Şimdi de ana faaliyet alanımız olan lojistikte DAF çekici ve Tırsan treylerle filomuzun yüzde 20’sini yenileyerek büyüttük” .

AVRUPA’DA ÜÇÜNCÜLÜĞE YÜKSELDİK

DAF Trucks Yönetim Kurulu Üyesi Ron Bonsen ise şöyle konuştu:

2008 yılını 65 bin araç satışı ile 5 milyar Euro’luk ciro ve yüzde 14,1’lik pazar payıyla kapattık. 16 ton üzeri araçlarda 2009 yılının ilk 9 ayında yüzde 14,9’luk pazar payına ulaştık. Avrupa’da pazar payında Volvo'yu geçerek üçüncü sıraya yükseldik.

2002 yılında DAF Trucks Avrupa’da 7’nci sıradayken, 2009 yılının ilk yarısında 3’ncü sıraya yükseldik. Krize rağmen 2009'un ilk 6 ayında 4 milyar dolarlık ciroya ulaştık. DAF ürünlerinin güçlü performansı ile güvenilir olması ve kullanım esnasında düşük işletme maliyeti satışlarımızı olumlu yönde etkiliyor. DAF ürünlerinin yüksek ikinci el değeri ve tüm Avrupa'da güçlü satış sonrası teşkilatı sayesinde tüm ihtiyaçları anında karşılıyoruz.

Türkiye’nin en önemli lojistik şirketleri arasında yer alan Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding AŞ’ye DAF çekici satmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu araç satışının temellerini Tırsan’ın Eylül ayında düzenlediği iftar yemeğinde attık bugün de teslim ediyoruz.