Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:18   Güncelleme : 13-11-2014 17:18

İstanbul 3 modern vapura daha buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İDO tarafından yerli üretimle inşa edilen Kasımpaşa Vapuru’nu hizmete aldı.

İstanbul 3 modern vapura daha buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İDO tarafından yerli üretimle inşa edilen Kasımpaşa Vapuru’nu hizmete aldı. Yakında hizmete girecek Hasköy ve Sütlüce Vapurları da aynı törende denize indirildi. 9.4 milyon Euro’ya mal olan vapurlar, İstanbullulara yüksek konforda, hızlı, güvenli ve keyifli yolculuk sunacak.

Kaliteli hizmet anlayışıyla deniz ulaşımına yatırımlarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İDO, Haliç-Üsküdar hattında kullanılmak üzere tasarlanan ve her biri 600 yolcu kapasiteli 3 yeni vapuru daha İstanbul’a kazandırdı.

“Kasımpaşa Vapuru’nun Hizmete Alınması, Hasköy ve Sütlüce Vapurları’nın Suya İndirilmesi Töreni” Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla Kasımpaşa’daki Haliç Tersanesi’nde gerçekleştirildi. Törende milletvekillerinin yanı sıra, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk, diğer Büyükşehir Bürokratları ve vatandaşlar da yer aldı.

9.4 milyon Euro’ya mal olan vapurlar İstanbullulara yüksek konforda, hızlı, güvenli ve keyifli yolculuk sunuyor. Venedik, Amsterdam, Budapeşte’de ğu gibi Avrupa’daki kanallarda çalışan tekneler gibi en turistik amaçlı hizmet verecek vapurlar, İstanbullulara panoramik camlarıyla geniş bir seyir zevki de yaşatacak. Haliç köprülerinin altından rahatlıkla geçebilecek formda tasarlanan vapurlar, panoramik görüş açısıyla Haliç’in tarihi güzelliklerine farklı bir açıdan bakma fırsatı sunacak.

VAPURLARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ:

• Haliç köprülerinin altından rahatlıkla geçebilecek formda tasarlanan vapurlar, panoramik görüş açısıyla Haliç’in tarihi güzelliklerine farklı bir açıdan bakma fırsatı sunacak.

• Her biri 600 yolcu kapasiteli vapurlar, 12 deniz mili hız yapabiliyor, 42 m. boyunda ve 8,5 m. eninde inşa edildi.

• Yolcu konforu ve güvenliğinin en yüksek standartlarda düşünüldüğü vapurlarda ayrıca klima, büfe, 1 adet çocuk bakım masası, hayvan barınağı, engelli yolcu standartları da bulunuyor.

• Lcd TV’ler ve GPS üzerinden uydu anten sistemine kilitlenen anten sisteminin de mevcut ğu vapurlar son teknoloji ile donatıldı

• Geniş ve rahat iç mekânı olan vapurların; konforlu ve nano teknoloji kullanılarak yapılan koltukları, klima ve iklimlendirme sistemleri, iç tasarımı, dizaynı yanı sıra, çocuk arabası ve engellilerin tekerlekli sandalyeleriyle rahatlıkla geçebilecekleri otomatik yolcu geçiş kapıları (rampa sistemi) ile diğer toplu taşıma araçlarına da örnek olması amaçlandı.

• Tamamen Türk işçi ve mühendislerince Haliç Tersanesi’nde inşa edilen vapurların toplam maliyeti ise 9,4 milyon Euro.