Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:18   Güncelleme : 13-11-2014 17:18

Geleceğin mühendislerine Avenue anlatıldı

Türk mühendislerinin eseri Temsa Avenue serisinin “Hibrid” versiyonu bir başarı hikâyesi olarak Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen konferansa konu oldu.

Geleceğin mühendislerine Avenue anlatıldı

Türk mühendislerinin eseri Temsa Avenue serisinin “Hibrid” versiyonu bir başarı hikâyesi olarak Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen konferansa konu . ‘Teknolojiyi Yakalayan Bir Başarı Öyküsü: Temsa Hibrid Avenue’ başlığı altında düzenlenen konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Temsa Global ve Siemens işbirliği ile düzenlenen konferans Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Konferansa, Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansta teknolojiyi yakalayan Hibrid Avenue’nun, tasarım süreçleri, karşılaşılan ve çözümlenen problemleri, takım çalışması ilk çalışma süreçleri paylaşıldı.

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyada toplu taşımada yaygınlaşan hibrid araçlara olan hassasiyet doğrultusunda yakın, orta ve uzun vadede geleceği öngörerek tasarlanan Temsa Hibrid Avenue’nun başarı hikayesi Temsa Arge Hibrid ve Elektrikli Araçlar Proje Yöneticisi Burak Kıray ve Siemens Elektrik Motorları ve Mekanik Güç Aktarma Sistemleri Ürün Sorumlusu Emre Gören tarafından aktarıldı.

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Onat, “Ticari araçlarda ülkemizden teknolojiyi yakalayan böyle örneklerin çıkması çok sevindirici” değerlendirmesini yaparken, mühendislik fakültesi öğrencileri de Türk mühendislerinin böyle bir başarıyı elde etmelerinin kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.

Elektrik Tahrik Sistemi Siemens tarafından sağlanan Hibrid Avenue yokuş çıkarken aldığı takviye dizel motora gelen yükü, dolayısıyla yakıt tüketimini azaltıyor. 2010 yılı son çeyreğinde seri üretime girmesi planlanan Temsa Hibrid Avenue, frenleme esnasında ise elektrik enerjisi üretip depolayacak ve hem dizel hem elektrik motor ile çalışacak.

Ekim 2009’da Busworld Kortrijik’de Kasım’da ise Fransa Nice Otoshow Fuarı’nda Avrupa ülkelerinin beğenisine sunulan Temsa Hibrid Avenue, çevreci kimliği ile dikkat çekerken enerji verimliliği de sağlıyor. Temsa Avenue’nun hibrid versiyonu dışında Euro 4, Euro5 Diesel ve CNG versiyonları ile de toplu taşımada hizmet kalitesini yükseltirken beklentilerin ötesinde hizmet vermeyi hedefliyor.