Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:18   Güncelleme : 13-11-2014 17:18

UND, BDT ülkelerine eğitim veriyor

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), edinmiş olduğu uluslararası birikimi, BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkelerine taşıyor.

UND, BDT ülkelerine eğitim veriyor

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), edinmiş ğu uluslararası birikimi, BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkelerine taşıyor. Sektörü ilgilendiren, uluslararası birçok kurum ve kuruluşun üyesi veya kurucu üyesi konumundaki UND, en son Kazakistan, Moldova, Ukrayna, Azerbaycan gibi ülkelerin temsilcilerine, ADR taşımacılığı ile ilgili eğitim verdi.

IRU Academy tarafından, Türkiye’deki ilk ve tek ADR Eğitmen Eğiticisi olan UND İcra Kurulu Üyesi Alper Özel, Kazakistan’ın Almatı kentinde Kazakistan, Moldova, Ukrayna ve Azerbaycan’dan katılan eğitmenlere, ADR (Uluslararası Tehlikeli Madde Taşımacılığı Avrupa Sözleşmesi) Konvansiyonu’nun sistematiğine ve patrik uygulamalara ilişkin eğitim verdi. Eğitim sonunda tüm katılımcılara IRU Academy tarafından sertifika verildi ve ADR eğitimleri konusunda IRU tarafından akredite lar.

Daha önce Bosna Hersek ve Romanya’da da eğitim veren Alper Özel, UND’nin konumunun uluslararası arenada en üst sıralarda ğunu vurgulayarak, yurtdışındaki eğitimlerin bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.

Özel, “Tehlikeli madde taşımacılığı risk taşıdığı için, buna uluslararası bir standart kazandırmak amacıyla İRU Academy, akredite ülkelerde eğitmenler yetiştiriyor. Bu eğitmenler, daha sonra kendi ülkelerinde sektör temsilcilerini ADR konusunda eğitecekler” diye konuştu.