Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:19   Güncelleme : 13-11-2014 17:19

Teşvik otomotiv ihracatını artırır

Uludağ Taşıt Araçları ve Yan Sanayi İhracatçıları Birliği (UTAYSİB) Başkanı Ferit Sünneli, “Otomotiv yan sanayimize sağlanacak 50 milyon dolarlık bir destekle, ilave 1 milyar dolarlık ihracat potansiyeli mevcuttur” dedi.

Teşvik otomotiv ihracatını artırır

Uludağ Taşıt Araçları ve Yan Sanayi İhracatçıları Birliği (UTAYSİB) Başkanı Ferit Sünneli, “Otomotiv yan sanayimize sağlanacak 50 milyon dolarlık bir destekle, ilave 1 milyar dolarlık ihracat potansiyeli mevcuttur” .

UTAYSİB Başkanı Ferit Sünneli, otomotiv sektörüne katkısı olacak en önemli desteklerden birinin ‘Uzak Yol Navlun Desteği’ ğunu dile getirdi.

Başkan Sünneli, “Navlun, ihracat lojistik giderleri içerisinde önemli bir yere sahip olup uzak pazarlarda rekabet şansımızı, gücümüzü doğrudan etkilemektedir. Özellikle yan sanayimiz için önemli bir destektir. Sağlanacak 50 milyon dolarlık bir destekle, ilave 1 milyar dolarlık ihracat potansiyeli mevcuttur. İhracatçımızı uzak pazarlarda cesaretlendirip ülkemize önemli değerler katacaktır” .

Türkiye’nin otomotiv endüstrisinin, küresel kriz nedeniyle 2009 yılını 16.5 milyar dolarlık dış satış hedefiyle kapatmayı planladığını belirten Sünneli, 2010 yılında 20 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşılabileceğini dile getirdi.

Bunun gerçekleşmesi için hükümetin 2010 yılı hedef pazarlar olarak belirlediği Afrika, Karayipler, Pasifik ve Körfez ülkeleri ile serbest ticaret anlaşmaları imzalanması, uzak ülkelere yapılan ihracatta navlun desteklerinin sağlanması, lojistik altyapının geliştirilmesi gibi adımların önem taşıdığının altını çizdi.