Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:19   Güncelleme : 13-11-2014 17:19

Bulgaristan’da denetimler arttırıldı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin, Bulgaristan üzerinden Avrupa’ya taşıma yapan nakliyecileri, denetimlere karşı dikkatli olmaları için uyardı.

Bulgaristan’da denetimler arttırıldı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Tamer Dinçşahin, Bulgaristan üzerinden Avrupa’ya taşıma yapan nakliyecileri, denetimlere karşı dikkatli olmaları için uyardı. Dinçşahin, “Bulgaristan’dan transit geçiş yapan Türk TIR’ları sıkı denetimlere tabi tutulmaktadır. Bu konuda firmalarımız ve özellikle şoförlerimizin çok dikkatli olmasını istiyorum” .

Bulgaristan’da denetimlerin arttırıldığına dair resmi yazı ile kendilerine bildirildiğini dile getiren Başkan Dinçşahin, özellikle şoförlerin günlük ve haftalık istirahatlarına dikkat etmesini istedi.

Dinçşahin, “Bulgaristan’a veya Bulgaristan üzerinden taşıma yapan yabancı plakalı araçların kontrollere tabi tutulduğu ve söz konusu kontrollerde tespit edilen olası eksiklikler için ceza uygulamaları yapıldığı derneğimize resmi yazı ile bildirildi. Bulgaristan’dan transit geçiş yapan yabancı plakalı TIR sürücülerinin en çok günlük ve haftalık istirahatlarını ihmal ettiklerinin tespit edildiğini ve bu sebeple takometre kontrollerinin Bulgaristan’da sıkı tutulduğu kayliyor. Bu ihlaller sebebiyle 500 ile 1.000 Leva arasında para cezaları uygulandığı da belirtilmektedir” .

Yapılan denetimlerde eksikliklerin tespit edilmesi durumunda ağır para cezaları uygulandığının da altını çizen Başkan Dinçşahin, “Söz konusu denetimlerde eksikliklerin tespit edilmesi halinde 250 ila 1.500 Euro tutarında para cezaları uygulandığı gelen yazıda belirtilmektedir. Transit geçiş sırasında denetime tabi tutulma olasılığının çok yüksek ğu göz önünde bulundurularak, TIR sürücülerimizin hem kurallar gereği bulundurmaları gerekli belgelerin tam olması, hem de araçların teknik donanımlarında eksiklik olmaması yönünde firmalarımız gerekli önlemleri almalıdır” açıklamasını yaptı.