Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:19   Güncelleme : 13-11-2014 17:19

Yol Arkadaşınız İETT Sergisi Tünel’de açıldı

İETT arşivinden seçilen ve kronolojik tarihçeden belli başlı kilometre taşlarını içeren ‘Yol Arkadaşınız İETT’ sergisi Tünel’in Karaköy girişinde açıldı.

Yol Arkadaşınız İETT Sergisi Tünel’de açıldı

İETT arşivinden seçilen ve kronolojik tarihçeden belli başlı kilometre taşlarını içeren ‘Yol Arkadaşınız İETT’ sergisi Tünel’in Karaköy girişinde açıldı. Açılışa Tünel çalışanları başta olmak üzere çok sayıda İETT’li katıldı.

Serginin açılışını Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı, Genel Müdür Yardımcıları Ali Rıza Kiremitci ve Mümin Kahveci ile Tünel kitabının yazarı Prof. Dr. Vahdettin Engin birlikte yaptı.

Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı, İETT arşivinin bir kültür mirası ğunu ve bu mirası korumak ve yaşatmak için ne gerekiyorsa yaptıklarını söyledi.

Genel Müdür Baraçlı konuşmasında şunları kaydetti: “Arkadaşlarımızın arşivden seçtiği fotoğraflardan oluşan bu sergi İETT’nin uzun yaşamındaki çok kısa bir anı gösteriyor bizlere. İETT, 139 yıllık bir kurum. Dolayısıyla buradaki fotoğrafların her şeyi anlatması mümkün değil. Bu konuda çalışması olanlar varsa onları bizlere aktarabilirler. Unutmayın ki bu kurum hepimizin. İETT, İstanbullularındır. İstanbul’da İETT gönüllülerinin ğunu biliyoruz. Bizler İETT’nin marka değerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu sergi de bu çalışmaların bir ürünüdür. Serginin en ilgi çeken bölümü belki de ‘İETT Ünlüleri’ başlığıyla yer alan pano olacak. Çünkü Tünelle Karaköy’den Beyoğlu’na çıkmak isteyen yolcularımız bu panoda Necdet Mahfi Ayral, Yaşar Kemal, Tuncel Kurtiz ve Memduh Ün gibi büyük sanatçıların bu kurumda çalıştıklarına inanamayacak. Sergiyi hazırlayan arkadaşlarıma teşekkür ediyor, devamını bekliyorum.”

Tünel’in girişinde açılan ‘Yol Arkadaşınız İETT’ sergisi, kurumun 139 yıllık tarihinden seçilen belli başlı konuları içeriyor. Toplamda 55 fotoğrafın yer aldığı sergide ayrıca İETT Spor tarihinden yapraklar ve İETT Ünlüleri de yer alıyor. Sergiyi görmek isteyenler sanal ortamda www.iett.gov.tr/sergi adresini tıklayabilir.