Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:19   Güncelleme : 13-11-2014 17:19

Öğrenciler güvenli araç kullanma eğitimi aldı

Temsa Kaptanlar Kulübü, geleceğin kaptanlarına “Güvenli ve Ekonomik Araç Kullanma” eğitimi verdi.

Öğrenciler güvenli araç kullanma eğitimi aldı

Temsa Kaptanlar Kulübü, geleceğin kaptanlarına “Güvenli ve Ekonomik Araç Kullanma” eğitimi verdi. Teorik olarak başlayan eğitim, simülatör aracı ile devam etti ve kaptan adayı öğrenciler güvenli ekonomik sürüşün püf noktalarını öğrendi.

Ekonomik ve Güvenli Araç Kullanma eğitimi, Temsa Kaptanlar Kulübü önderliğinde Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksek Okulu’nda verildi. Üniversitelerin otobüs kaptanlığı bölümü öğrencileri için düzenlenen eğitim kapsamında güvenli ve ekonomik sürüşün püf noktaları sektör deneyimleri ile birleştirilerek anlatıldı.

Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu Müdürü Gülten Gümüştekin ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Müdürü Kemal Karayormuk eğitimlerin öğrenciler için son derece verimli geçtiğini söyledi.

Kaptanlar Kulübü Koordinatörü Ekrem Özcan, “Temsa Kaptanlar Kulübü, tüm otobüs kaptanlarının kulübüdür. Kulüp olarak sektördeki kuruluşlarla işbirliği yapıyor, sektörümüz ve üyelerimizin gelişimi adına sinerji yaratmaya çalışıyoruz. BP’ye kulübümüzle yaptıkları işbirliği ve gerçekleştirdiğimiz etkinlikten dolayı teşekkür ederiz” .

Kulübün sektörde köprü vazifesi gördüğünü dile getiren Özcan, “Temsa Kaptanlar Kulübü, üniversitelerde otobüs kaptanlığı bölümlerinin açılmasına destek olmanın yanı sıra ilgili bölümlerdeki öğrencilerin kişisel gelişimleri adına da çalışmalara imza atıyor. Öğretim üyeleri ile sektör arasında köprü vazifesi görüyor. Kulüp, hali hazırda kaptanlık görevini yürüten üyelerine internet üzerinden uzaktan eğitim ile eğitim almalarını sağlarken; geleceğin kaptanları üniversitelerin otobüs kaptanlığı bölüm öğrencilerine de okullarında teknik eğitim verilmesini koordine ediyor” diye konuştu.