Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:19   Güncelleme : 13-11-2014 17:19

2009’un lideri Otokar

Otokar, yüzde yüz Türk mühendisliği ile ürettiği Doruk ve Sultan markalı otobüsleri ile 2009 yılında küçük ve orta boy otobüs pazarının lideri oldu.

2009’un lideri Otokar

Otokar, yüzde yüz Türk mühendisliği ile ürettiği Doruk ve Sultan markalı otobüsleri ile 2009 yılında küçük ve orta boy otobüs pazarının lideri .

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre Otokar, 2009 yılında 734 adetlik satış gerçekleştirerek yüzde 40’ın üzerinde pazar payı elde etti. Firma, yılı küçük ve orta boy otobüs segmentinin pazar lideri olarak kapattı.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, küçük ve orta boy otobüs pazarında 2009 yılını lider olarak kapatmalarının sevindirici ve gurur verici bir gelişme ğunu söyledi. Görgüç, liderlik koltuğuna oturabilmek için çok çalıştıklarını ifade etti.

“2002 yılında Sultan, 2007 yılında da Doruk otobüslerimizi üretmeye başladık” diyen Görgüç, bu süreç içerisinde müşteri beklenti ve taleplerini analiz ederek, onlara uygun araç ürettiklerini söyledi.

Görgüç, “Dünyada ve Türkiye’de sektörümüzde önemli ölçüde daralmaların yaşandığı 2009 yılında ise biz Ar-Ge yatırımlarımıza devam ettik ve ürün ailemizi genişlettik. Ar-Ge ve mühendislik kaynaklarımız ve gücümüz ile ürünlerimizi geliştirirken kullanıcı ihtiyaç ve beklentilerini her dikkate aldık. Araçlarımızı Türkiye şartlarına uygun ürettik. Böylelikle araçlarımızı kullanan müşterilerimizi en önemli referanslarımız olarak konumlamış k. Gerçekleştirdiğimiz bağımsız araştırmalarda da bu çalışmalarımızın sonuçlarını görüyoruz. Bu araştırmaların sonuçlarına göre müşteri memnuniyeti en yüksek marka Otokar. Elbette bu süreçte satış ekiplerimiz, bayi ve yetkili servislerimizin de katkısı büyük”

2009 yılında diğer segmentlerde de pazar paylarını koruduklarını ifade eden Görgüç, şöyle devam etti: “Otokar olarak 2009 yılında küçük ve orta boy otobüs pazarında lider olmamızın yanı sıra, dolmuş minibüs pazarında da 320 adetlik satış ile pazar liderliği pozisyonumuzu koruduk.”