Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:19   Güncelleme : 13-11-2014 17:19

Kaptanların tatlı rekabeti başladı

Temsa Kaptanlar Kulübü tarafından düzenlenen ‘Ayın Kaptan Şoförü’ etkinliğinin Kasım ve Aralık ayı seçimleri halk oylamasına açıldı.

Kaptanların tatlı rekabeti başladı

Temsa Kaptanlar Kulübü tarafından düzenlenen ‘Ayın Kaptan Şoförü’ etkinliğinin Kasım ve Aralık ayı seçimleri halk oylamasına açıldı. 47 ve 48’inci ‘Ayın Kaptan Şoförü’ seçimi 25 Ocak 2010 tarihine kadar devam edecek.

Temsa Kaptanlar Kulübü’nün şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektöründe otobüs şoförlerine hak ettikleri değeri vermek amacıyla düzenlediği ‘Ayın Kaptan Şoförü’ etkinliğinin 2009 Kasım ve Aralık ayı seçimleri halk oylamasına açıldı. Temsa Kaptanlar Kulübü’nün resmi sitesi www.kaptanlarkulubu.org adresi üzerinden yapılan oylama 25 Ocak 2010 tarihine kadar devam edecek. 6 aday arasından sıyrılıp Ayın Kaptan Şoförü unvanını almaya hak kazanacak kaptanlar Şubat ayında düzenlenecek tören ile kamuoyuna açıklanıp ödüllendirilecek.

Halk ile birlikte, bünyelerinde otobüs kaptanlığı bölümlerini barındıran Dumlupınar Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyeleri, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) yetkilileri ile iletişim danışmanlarının oluşturduğu jüri tarafından belirlenen ‘Ayın Kaptan Şoförü’ adayları ise şöyle;

Eratna Turizm – Bülent Kurdakçıoğlu
Esadaş Turzim – Ufuk Yıldırım
Konset Turizm – Muammer Çalıcı
Nilüfer Turizm – Ali Cansız
Uludağ Turizm – Ali Ekel
Varan Turizm – Recep Örçen

Kaptanlar Kulübü Koordinatörü Ekrem Özcan, Kulübü’nün 4 yıldır bu seçimlere aralıksız devam ettiğini ve Ayın Kaptan Şoförü seçimi etkinliğinin sektörde büyük bir ilgi gördüğünü belirtti. Özcan; “Bu seçimler sayesinde kaptanlarımız tatlı bir yarış içerisinde oluyorlar. Bu tatlı rekabet kaptanların meslek kural ve ilkelerine daha yakın olmasını ve dolayısıyla mesleğin hak ettiği kalite ile anılmasını sağlıyor. Her ay Ayın Kaptan Şoförü ünvanını alabilmek için birbiri ardına gelen başarı hikâyelerini keyifle okuyor, gururlanıyoruz. Bu seçimin bu kadar verimli ve adil ilerlemesini sağlayan jüri üyelerimize de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” .

Kulüp, üyelerine ğu kadar öğrencilere de yol açıyor

Temsa Global’in otobüs sektörünün mihenk taşlarını aynı çatı altında toplayan Temsa Kaptanlar Kulübü 2009 yılında üye sayısını 2 bin 500’ün üzerine taşıdı. Bu kadar büyük bir oluşumu geleceğin kaptanları yararına da değerlendiren Temsa, üniversitelerin otobüs kaptanlığı bölümü öğrencileri için çeşitli etkinliklere de imza attı.

Geçtiğimiz yılın son günlerinde Temsa Kaptanlar Kulübü, Ekonomik ve Güvenli Araç Kullanma Eğitimi’ni BP işbirliği ile düzenledi. Dumlupınar Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksek Okulu otobüs kaptanlığı bölümü öğrencileri için düzenlenen eğitim kapsamında güvenli ve ekonomik sürüşün püf noktaları sektör deneyimleri ile birleştirilerek anlatıldı.

Kulüp ayrıca bilgi birikimi, deneyimi, doğru ve güvenli araç kullanımı, kaliteli hizmet bilinci ve meslektaşlarına öncü olabilecek niteliklere sahip ğundan seçtiği Ayın Kaptan Şoförü unvanı taşıyan üyelerini ‘Öğrenci Koçluğu’ projesi kapsamında öğrencilerle bir araya getirdi. Kaptanlar Kulübü’nün bir etkinliği olarak Temsa tarafından geliştirilen proje ile Dumlupınar Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversiteleri bünyesinde bulunan 'Otobüs Kaptanlığı' bölümünde okuyan öğrenciler, 4 yıldır seçilen Ayın Kaptan Şoförleri ile bir araya geliyor. Kaptanların öğrencilerle eşleştirileceği proje kapsamında öğrencilerin gelişimine yönelik çalışmalar yapılacak ve koçluk yapan kaptanlar deneyimleri ile öğrencilere yol gösteriyor.