Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:20   Güncelleme : 13-11-2014 17:20

Dinçşahin, çalıştayı değerlendirdi

Mersin’de yapılan Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND), Stratejik Hedefler Çalıştayını değerlendiren Başkan Tamer Dinçşahin, alternatif pazarlara ağırlık vereceğini bildirdi.

Dinçşahin, çalıştayı değerlendirdi

Mersin’de yapılan Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND), Stratejik Hedefler Çalıştayını değerlendiren Başkan Tamer Dinçşahin, alternatif pazarlara ağırlık vereceğini bildirdi. Dinçşahin, “Avrupa taşımalarında düşüş yaşandı. Alternatif pazar olarak Ortadoğu, Asya ve Türkiye’nin Güneyindeki ülkelere ağırlık verilecek” .

UND’nin, Stratejik Hedefler Çalıştayında sektör mensupları yaşadıkları sorunları dile getirerek çözüm önerilerinde bulundu. UND’nin 2010 yılı çalışma programını kapsayan çalıştayda 2023 hedefleri de tartışıldı. Toplantıda sektör basını ve UND üyelerinden gelen önerileri UND İcra Kurulu, önümüzdeki günlerde değerlendirerek derneğin 2010 yılı çalışma programını hazırlayacak.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

UND’nin, Stratejik Hedefler Çalıştayını değerlendiren Başkan Tamer Dinçşahin, yapılan toplantılarda kısa ve uzun vadeli hedefler belirlendiğini ve yönetim kurulu olarak vakit kaybetmeden çalışmaya başladıklarını söyledi. Kısa ve uzun vadeli hedefler arasında Mersin bölgesi’nin kendine özgü hedefleri ğunu da vurgulayan Dinçşahin, toplantıda ulaşılması gereken genel hedeflerinde ağırlıklı ğunu kaydetti.

MALİYETLER DÜŞÜRÜLECEK

“Daha fazla maliyet düşürücü olayların üzerine gitmemiz gerekiyor” diyen Başkan Tamer Dinçşahin, gider kalemlerinin her geçen yıl arttığını, gelirin ise sürekli düştüğünü söyledi. Dinçşahin, “Maliyetlerimiz çok yüksek. Bu konu yönetim toplantımızda da çalıştayımızda da karşımıza çıkan olaylardan bir tanesi. Maliyetlerin azaltılması yönündeki gayretlerimizi daha da arttırarak sürdürmemiz gerekiyor” .

ALTERNATİF PAZAR

Toplantıda bölgesel çalışmalara da ağırlık verilmesinin öne çıktığını dile getiren Dinçşahin, “Avrupa’ya yapılan taşımalarda düşüş yaşandı. Bu toplantımızda İran, Irak, Afganistan, Orta Doğu, Rusya ve Türkî Cumhuriyetlerin ağırlığı bir kez daha ortaya çıktı. Mersin’de çalıştayın yapılmasının en büyük dezavantajının bir tanesi de bu bölgede olan ilişkileri daha da ön plana çıkardı. Alternatif hatlar, alternatif parkurlar, alternatif ülkeler diyoruz ama bu güne kadar etkin çalışma içinde olmamıştık. Fazla etkin olmadığımız Afganistan taşımaları da burada çok öndeydi. Özellikle yönetim kurulu toplantımızda çok öneri geldi. Afganistan’da mutlak pazarı kaybetmememiz lazım. Irak, Suriye, Afganistan gibi ülkelere 2010 yılında ağırlık verilecek” diye konuştu.

AKTİF SİYASET

Siyasete atılacak lojistik sektör mensuplarının UND tarafından destekleneceğini dile getiren Başkan Tamer Dinçşahin, “Bu çalıştayda benim en önemli dikkatimi çeken alternatif pazarlar, maliyetlerin aşağıya çekilmesi ve lojistik yapılanmalar konusu . Birde sektörün geleceğiyle ilgili bazı planlamaların artık bugünden başlaması gerekiyor. 2023 hedeflerini koyarken onu konuştuk. Bugünden daha farklı bir şekilde başlaması gerektiği öne çıktı ki, 2010’dayız ve 2011’de seçim var. Demek ki lojistik sektöründeki arkadaşlarımızı artık kendi işine sahip çıkması yönünde biraz daha hareketlendirmemiz gerekiyor. Yapılacak seçimler ile ilgili bir çalışma yapmamız lazım. Siyasete atılacak arkadaşlarımızı sonuna kadar destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Hüseyin Karabulut / Mersin
Ulaşım Gazetesi.com