Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:20   Güncelleme : 13-11-2014 17:20

7 bin İETT’li eğitimden geçecek

İETT, güvenli yolculuk projesi için İstanbul Kültür Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

7 bin İETT’li eğitimden geçecek

İETT, güvenli yolculuk projesi için İstanbul Kültür Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. İmza töreni İETT Genel Müdürlüğü binasında yapıldı. Karşılıklı imzaları İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı ile İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer’in attığı protokol uyarınca önümüzdeki dönemde 7 bin İETT çalışanı eğitimden geçirilecek.

İETT’nin İstanbul Kültür Üniversitesi ile işbirliği halinde başlattığı ve bir süredir pilot uygulamaları yapılan ‘Güvenli Yolculuk Projesi’nde ilk imzalar atıldı. İETT’nin yönetim binası Metrohan’da yapılan törende konuşan Genel Müdür Baraçlı, İstanbul halkına daha güvenli hizmet verebilmek amacıyla İstanbul Kültür Üniversitesi ile işbirliğine gittiklerini söyledi.

Baraçlı, “Karşılıklı imzaladığımız protokol çerçevesinde yürütülecek eğitim programının yardımıyla İstanbul’da yolcu memnuniyetini arttırır duruma gelmeyi amaçlıyoruz. Akademik camiayla diyaloğa geçmemiz bu çerçevede . İstanbul Kültür Üniversitesi’nin bize açmış ğu projeyi de işte bu nedenle içtenlikle kabul ettik. İETT’nin marka kurum olması bu projenin diğer kurumlar tarafından da izlenir halde olmasını gerektiriyor. O bakımdan sadece İETT’de değil bütün ulaşım sektöründe bu tarz projelerin hayata geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Proje kapsamında 7 bin çalışanımız başta stresle başa çıkma yolları olmak üzere yolcularla ilişkiler ve davranışlar konusunda eğitim alacak. Biz İETT olarak İstanbul halkına daha iyi, daha kaliteli ve uluslararası standartlarda hizmet vermeyi hedeflemek adına bu çalışmaları yapıyoruz” .

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer ise; İETT’nin İstanbul için çok önemli ve değerli bir kurum ğunu, herkesin çocukluğundan bu yana tramvaylı, troleybüslü ya da otobüslü anılarının bulunduğunu söyledi.

EN BÜYÜK PROJE

“Yıllar sonra bu değerli kurumla, şu anda temsil ettiğim üniversitenin ortak işbirliğine gitmesinden son derece mutluyum” diyen Prof. Koçer, şöyle konuştu:

“Bizim üniversitemiz on üç yıllık bir okul ama özellikle sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyor. Halka hizmet etmek ve halka hizmet götüren kurumlarla çalışmak konusunda son derece istekli, akademisyenlerinizin bu yönde çok ciddi çabaları ve katkıları oluyor. Şunu söyleyebilirim ki İETT ile birlikte yürüteceğimiz bu proje üniversitemizin şu ana kadar yaptığı en büyük projedir. Öyle sanıyorum ki bu proje sonuçlandığında İstanbul’da seyahat daha keyifli olacak. Bu keyif sadece otobüslerle seyahat eden yolcular için değil daha çok bizi istediğimiz yere götüren ve bu işi büyük bir sabırla yapan gizli kahramanlar için de geçerli olacak. Aslında hepimiz yolcuyuz, hepimiz İETT ile seyahat ediyoruz. Bu çalışmayı yürüten arkadaşlarımızın ifadelerine bakılırsa daha önce yolcuyduk, şimdi şoför tarafına geçtik diyorlar. Demek ki doğru bir teşhis konulmuş ve doğru bir proje yapılmış.”