Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:20   Güncelleme : 13-11-2014 17:20

Günak’ın son adresi Otokar

Ünlü tasarımcı Murat Günak’ın elektrikli otomobil projesinde gözler Otokar’a çevrildi.

Günak’ın son adresi Otokar

Ünlü tasarımcı Murat Günak’ın elektrikli otomobil projesinde gözler Otokar’a çevrildi. Otokar, evet derse üretim başlayacak aksi halde rüya sona erebilir.

İsviçreli ortağından ayrılarak fütürist Alphan Manas ile birlikte yürüyen otomotiv dünyasının dahi tasarımcısı Murat Günak’ın en yerli elektrikli otomobil projesinde son dönemeç yaklaşıyor.

TRCO ismi ile bir çatı şirket kurma çalışmalarına başlayan ikili, bu çatı altında önce Türkiye’deki ortaklık yapısını kurmak ve ardından yurtdışında bir şirket satın almayı hedefliyor. Projeye yönelik görüşmelerde Otokar ismi son alternatif olarak dikkat çekiyor.

KARSAN İLE ANLAŞAMADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ile geniş halk kitlelerinin satın alabileceği bir elektrikli otomobil üretmek isteyen Günak ve Manas, otomobil üretim kapasitesi olan ve bağımsız davranabilen bir şirket arayışına girdiklerini belirttiler. Bu çerçevede Karsan ile masaya oturan ikili söz konusu görüşmeden olumlu bir yanıt alamazken, BMC ve Temsa ise “ticari araç"alanında büyümek istedikleri için projeye soğuk bakıyor

AKLIMIZA YATARSA ÜRETİRİZ

Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen ise proje ile ilgili olarak Günak ve Manas’la görüşeceklerini belirtip, "Henüz aldığımız bir karar yok. Önce dinleyeceğiz. Bağımsız bir şirket ğumuz için hissedarlarımızın lehine olacağına inandığımız her türlü projeye katılabiliriz" . Alphan Manas ise görüşmelerin şubat sonuna kadar projenin olumlu ya da olumsuz bir sonuca ulaşacağını belirtti.