Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:20   Güncelleme : 13-11-2014 17:20

Tırsan, yeni şubesini Konya’da açtı

DAF/Tırsan, yurtiçi bayi ağını genişletmeye devam ediyor.

Tırsan, yeni şubesini Konya’da açtı

DAF/Tırsan, yurtiçi bayi ağını genişletmeye devam ediyor. Satış sonrası hizmetlerde müşterilerine kaliteli hizmet sunmayı amaçlayan firma, bayi ağına son olarak DAF-Tırsan Otomotiv A.Ş. Konya Yetkili Satış Merkezi’ni ekledi.

Konya’nın Karatay ilçesinde hizmet verecek DAF-Tırsan Otomotiv A.Ş. Konya Yetkili Satış Merkezi törenle hizmete girdi. Açılış törenine Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Tırsan CEO’su Ömer Faruk Tezcan ile çok sayıda davetli katıldı.

Avrupa’nın yanı sıra Türkiye’deki bayi ağını da genişletmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Tırsan’ın, Konya’dan sonra Ankara Lojistik Üssü ve İzmir’de de yetkili satış ve satış sonrası merkezlerinin açılışlarına devam edeceği bildirildi.

Sektörde lider klarını dile getiren Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “1977 yılında kurulan Tırsan Treyler A.Ş., kuruluşundan bu yana Türkiye’nin lider semi-treyler üreticisi konumunda yer almaktadır. Avrupa’da da ilk 10 Semi-Treyler üreticisi arasında yer alan Tırsan, kendi markasının yanı sıra Kässbohrer, Talson ve Hendricks markaları ile Avrupa’nın en geniş Semi-Treyler ürün gamını sunan semi-treyler üreticisi firmadır. Son 8 yıl içinde Avrupa’nın önemli Semi-Treyler üreticilerini bünyesine alan Tırsan, ilk olarak 1893 yılında Almanya’da kurulan ve Avrupa’nın önemli üreticilerinden Kässbohrer firmasının, Tanker ve Silobas bölümünü 2002 yılında satın aldı. 2003 yılında Hollandalı özel kutu tipi Semi-Treyler üreticisi Talson ve son olarak 2007 yılında asırlık Alman tanker üreticisi Hendricks Tırsan ailesine katıldı” .

Nuhoğlu, Tırsan ürün gamında yer alan Perdeli/Tenteli, Açık Kasa, Kamyon-Römork, Konteynır Taşıyıcı, Lowbed ürünlerin dışında Tanker, Silobas ve Kapalı Kutu ürünler ile her müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun ürünü sunabildiklerini söyledi. Nuhoğlu, “Ürünlerimiz 1993 yılında Adapazarı’nda kurulan ve Türkiye’nin en büyük treyler üretim tesisi olan Tırsan Adapazarı fabrikasında üretiliyor. Tırsa Adapazarı fabrikasında geçtiğimiz yıl faaliyete başlayan Tırsan Ar-Ge merkezi ise Türkiye Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan sektörün ilk Ar-Ge merkezi konumundadır. İlk olarak devrim yaratan yeni şasi teknolojisi ile aynı segment araçlardan 2 ton daha hafif olan Tırsan Hafif Perdeli/Tenteli Semi-Treyler serisini geliştiren Ar-Ge merkezimiz son olarak ise Kässbohrer Tenteli Semi-Treyler ve Açık Kasa Semi-Treyler araçları sektöre ve müşterilerimize sunduk” diye konuştu.

“Geniş treyler ürün gamının yanı sıra 1995 yılından bu yana Avrupa’nın önemli çekici üreticilerinden DAF Trucks N.V.’nin Türkiye distribütörlüğünü de yürütmektedir” diyen Nuhoğlu, 2009 yılında Tırsan’ın, DAF ile Türkiye’de uzun yıllardır sürdürdüğü başarılı işbirliğini süresiz olarak uzatma kararı alarak yeni bir distribütörlük sözleşmesi imzaladığını hatırlattı.