Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:20   Güncelleme : 13-11-2014 17:20

Metro’nun özmalına bir 100’lük daha

Metro Turizm, Anadolu Isuzu tarafından üretilen Novo marka otobüslerden filosuna 100 adet kattı.

Metro’nun özmalına bir 100’lük daha

Metro Turizm, Anadolu Isuzu tarafından üretilen Novo marka otobüslerden filosuna 100 adet kattı. İlk etapta 30 adet araç teslim edildi. Yatırımın değeri 15 milyon TL. Polenezköy Legend Otel'de yapılan teslimat törenine Metro Turizm, TOFED ve Anadolu Isuzu yetkilileri katıldı.

Teslimat töreninde, Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Metro Yatırımlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'e plâket sundu. 15 milyon TL'lik yatırım yapan Metro Turizm patronu Öztürk, Ulaştırma Bakanlığı'nın yeni yönetmelikle otobüs firmalarının organizasyon şirketi pozisyonundan çıkarmayı amaçladığını söyledi.

BAŞKASININ YATIRIMLARIYLA ÇALIŞMAYACAĞIZ

Öztürk, "Buradaki otobüsleri, TOFED'deki arkadaşlarımız daha iyi bilirler, şu anda Ulaştırma Bakanlığı'mızın yeni yönetmeliğiyle birlikte, otobüs işletmelerinin bir organizasyon şirketi olarak kalamayacağı ve başkalarının yatırım yaptığı otobüslerle çalışamayacağımız bir sistem var önümüzde. Bu yönetmeliğe istinaden Metro Turizm artık öz mal araç yatırımına daha fazla alım yapacak. Sadece bu 100 otobüslük partiyle kalamayacağız" .

ANADOLU ISUZU HEDEFİ 100'DEN VURDU

Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Tamay, 20 dakikalık konuşmasında şunları söyledi: "Türkiye açısından, bizim açımızdan ve Metro turizm açısından bu önemli teslimat törenine hoş geldiniz. Bu törenin çok önemli bir takım anlamları var. Bunlardan en önemlisi şu; Metro Turizm, Türkiye'nin en büyük otobüs işletmecisi. Artık Metro'ya otobüs işletmecisi demek de doğru değil... Metro Türkiye'nin en büyük ve en önemli gruplarından bir tanesi. Dolayısıyla böyle bir firmaya, Türkiye'nin en büyük gruplarından biri olan Anadolu Grubu'na bağlı, Anadolu Isuzu tarafından, yüzde yüz Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve üretilen, Japon Isuzu tarafından da üzerine marka konma izni verilen Isuzu Novo marka otobüslerin teslimatını yapıyoruz... Toplam 100 adet otobüs teslimatının 30'unu bugün huzurlarınızda gerçekleştireceğiz. Ben, bizi seçtiği için Metro Turizm Grubu'na özellikle teşekkür ediyorum.

UATOD ve TOFED DESTEĞİNİ ALDIK

Anadolu Isuzu'nun yaklaşık 10 yıldır Türkiye'deki tüm otobüs camiasıyla UATOD'dan başlayarak, TOFED'le de devam eden desteklerinden bahsetmeye gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü buradaki arkadaşların hepsi zaten bu desteklerin farkında. Biz neden bu desteği verdik otobüsçülere; biz büyük otobüs üretmiyorduk. Ancak biz küçük otobüs üretiyorduk. Küçük otobüste Anadolu Isuzu olarak çok iddialıydık. 10 yıl önce bu iddiamız Türkiye'nin sınırları içerisinde denirken, biz Türkiye'nin sınırlarının dışına taştık, 18'i Avrupa olmak üzere şu an 20 ülkeye direkt ihracat yapıyoruz. Anadolu Isuzu markasıyla, geçtiğimiz yıl 6'ıncı ihracat şampiyonluğu yılımızı kutladık. Yani 2009 yılında 6 yıldır arka arkaya, Türkiye küçük otobüs ihracatının 1'incis olarak bitirdik. Bu yılın sonunda da inşallah yine aynı şekilde yılı bitireceğiz. Bu ne anlam ifade ediyor. Biliyorsunuz Anadolu Isuzu, Türkiye otobüs üretiminde ve ihracatında Avrupa'nın 1 numarası. Anadolu Isuzu da bu üretiminin büyük otobüs değil de küçük otobüs grubunu temsil ediyoruz. Geçen yıl toplamda bin 50'nin üzerinde küçük otobüs ihracatı Türkiye'den. Bunun 566 tanesini Anadolu Isuzu gerçekleştirdi... Hatta iç pazardan daha çok otobüsü dış pazara sattık. Bu çok önemlidir. Nedeni ise, Türkiye ihracatta büyümekte olan ve büyüme hedefi olan bir ülkedir. Dolayısıyla, bunda bizim de bir nebze payımız varsa bundan büyük gurur duyuyoruz.

İDDİANIZ, İDDİAMIZDIR

Metro Grubu, Türkiye'nin yüzde 92'sinin karayoluyla taşındığı; genellikle bir şehirden bir şehire insanların otobüslerle taşındığı bir ülkede, kurumsallaşacağız, Avrupa'nın da en büyüğü olacağız diyen bir iddiaya sahip. Bu iddiaya biz de kalitemizle ve ürettiğimiz güzel ürünlerle destek vermekten gurur duyuyoruz. İnanıyoruz ki, Anadolu Isuzu'nun küçük otobüsteki bu serüveni ile Metro Turizm'in otobüsle insan taşımadaki kaliteye dönük ve adede dönük serüveni uzun sürede hep birlikte buluşmaya devam edecek önümüzdeki yıllarda da. Metro'ya seri otobüs satmaya yaklaşık bundan 2 yıl önce başladık. Aslında 5-6 yıllık bir sürecimiz var. Ancak bunlar 5'er 10'ar adetlerdi. 20'li, 30'lu adetlerle devam ettik, şimdi de ilk kez bir 100'lük partiyle sürdürüyoruz.

AVRUPA'DA LANSMAN YAPAN İLK TÜRK FİRMASI

Metro Turizm Novo'ları Türkiye'nin her yerindeki taşımada kullanacak. Bu bizim açımızdan da çok önemli, çünkü Türkiye'nin şu anda yaklaşık olarak 30, 40 şehrinde Isuzu Novo'lar kullanılmakta. Novo'nun da ilk yola çıkış tarihi Ağustos 2009. Yani bu kısa sürede Novo, hakettiği yere gelme konusunda önemli mesafeler aldı. Novo, yurt dışında Belçika'da Coach Rite fuarında önemli bir lansman gerçekleştirdi. Türk firmalarının Avrupa'da lansman yapması pek alışılagelmiş birşey değildir. Genellikle Avrupalı firmalar Türkiye'de lansman yaparlar. Biz bir Türk firması olarak Avrupa'da lansman yaptık. Isuzu Novo'ya Avrupa ülkelerinden çok ciddi bir talep ğunu söyleyebilirim. Isuzu Novo, Türkiye'nin ilklerini ve enlerini temsil ediyor. Novo için, ilk Euro 4 motora sahip küçük otobüsü, ilk çevreci küçük otobüsü, en uzun, en geniş, en yüksek bagaj hacmine sahip küçük otobüsü ve en yüksek motor gücüne sahip küçük otobüsü diyebiliriz. Son olarak, Metro Turizmle aramızdaki bu güzel işbirliğinin gelecekte de devam etmesini diliyorum."

ONLAR SATMAYA, BİZ ALMAYA DEVAM EDELİM

Metro Yatırımlar Grubu Başkanı Öztürk ise, şöyle konuştu: "Fatih Tamay'a öncelikle teşekkür ediyorum. Metro için o kadar güzel şeyler söyledi ki. 1992 yılında kurulan Metro Turizm'i, 1989 yılında Star Turizm'de 3 otobüsle başladığımız serüveni bugün bir defada 100 otobüs alabilecek kapasiteye ulaştırdık. Ben bugüne kadar emek veren çalışma arkadaşlarımın çok büyük katkısı ğunu düşünüyorum. Hâlâ birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız da bu bayrağı daha ileri taşımak için mücadele verdiler. Metro Turizm olarak bu mücadelenin sonucu olarak ödülümüzü alıyoruz. Tabi dünyanın ekonomik krizle çalkalandığı bu dönemde böyle bir satış ve alış bir büyüklükdür. Fatih Bey biraz önce 'iki büyük kuruluş' . Hakikaten bugün bu kadar otobüsü satmakta, almakta bir büyüklük. Onlar satmaya devam etsinler, biz de almaya devam edelim."