Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:20   Güncelleme : 13-11-2014 17:20

BMC’nin Avrupa atağı devam ediyor

Türkiye’deki ticari taşıt üretiminin önemli ismi BMC, Avrupa’da hızla büyümeye devam ediyor.

BMC’nin Avrupa atağı devam ediyor

Türkiye’deki ticari taşıt üretiminin önemli ismi BMC, Avrupa’da hızla büyümeye devam ediyor. BMC France firması, Paris yakınlarındaki Tours kentinde yeni inşa edilen plazasına taşındı.

2007 yılından bu yana BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Fransa’daki dağıtımını yapan “BMC France” firması, Paris yakınlarındaki Tours kentinde yeni inşa edilen plazasına taşındı. 18 bin metrekare alan üzerine inşa edilmiş olan bu kompleksin içinde 13 kanaldan oluşan servis, ofisler, yedek parça hizmet merkezi ve gösteri odaları bulunuyor.

Toplam 50 çalışanı bulunan ve BMC müşterilerine hizmet verecek olan yeni tesisin açılışı, çok sayıda davetli, müşteri temsilcisi ve yerel yöneticilerin katılımı ile yapıldı.

BMC İhracat Müdürü İsmail Hakkı Kırkıl, törende yaptığı konuşmada, “BMC, toplam otobüs üretiminin yüzde 60’ını Avrupa ülkelerine ihraç ediyor. Avrupa bayi ağımıza sürekli yeni ülkeler ekliyoruz. Fransa’nın Avrupa ihracat pazarları içerisinde bizim için önemli bir yeri var” .

Fransa’da 2009 yılında 200’ü aşkın otobüs satan Fransız temsilci firma, 2010 yılında da Midilux, Probus, Hawk şehir içi otobüslerinin yanı sıra Fransa için özel olarak geliştirilmiş olan Alyos okul otobüslerinin de satışıyla bu ülkedeki pazar payını artırmayı hedefliyor.

Fransa’da, 3 adet gezici servis ile müşterilerine haftada yedi gün, 24 saat satış sonrası hizmet sunan BMC France firmasının yöneticilerinden Laurent Burdin ve Guenael Bonneau, önümüzdeki yıllarda Fransa’nın Vallance bölgesinde yeni bir servis merkezi kurmak için çalışmalarına devam ediyor.