Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:20   Güncelleme : 13-11-2014 17:20

İsmail Yüksel, güven tazeledi

İstanbul Otobüs, Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası’nın 15.

İsmail Yüksel, güven tazeledi

İstanbul Otobüs, Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası’nın 15. Olağan Genel Kurul toplantısı İETT Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Genel kurulda bir kez daha güven tazeleyen İsmail Yüksel, yeniden başkan seçildi.

Genel kurulun Divan başkanlığını İstanbul Esnaf Odaları Birlik Başkanı Faik Yılmaz, kâtip üyeliğini ise Mustafa Nuğoğlu, Sedat Şahin ve Turhan Ayanoğlu yaptı.

Rauf Kaleci, esnaf odasının geçmiş dönem, yönetim kurulu faaliyetlerini, Metin Konak denetim kurulu faaliyetlerini okuduktan sonra yönetim ve denetim kurulu raporları tek tek oylanarak ibra edildi. Önümüzdeki dönem tahmini bütçe oylandı, kabul edildi.

Genel kurulda ihtiyaç sahibi oda üyelerine, belge almak kaydı ile yardımcı olunması gündeme geldi. Divan başkanı konuyu oylamaya açtı ve oylanarak kabul edildi. Ayrıca kurulacak şirketlere, kooperatiflere, birliğin onayı ile iştirak etmek ve yönetim kurullarına yetki verilerek oylandı ve kabul edildi.

Özulaş yönetim kurulu üyesi Göksel Ovacık, faaliyet raporu hakkında düşüncelerini açıkladı. Ovacık, odanın şirketlerle beraber birlik, beraberlik içinde çalışmalar yapmasını, esnaf odaları birlik başkanı ile beraber koordineli çalışmasını istedi.

Ovacık, bu ay içinde yapılması beklenen İETT’nin 1500 yeni otobüs ihalesine değindi. 1500 otobüsün 840’ının minibüs hatlarına, 660’ının da özel halk otobüslerinin ğu hatlara verileceği duyumunu aldıklarını dile getiren Ovacık, ihalenin iptal ettirilmesi ya da yönünün değiştirilmesi talebini iletti. Ovacık, “ Bizim çalıştığımız hatlara ihale ile otobüs konulması kadar uygunsuz bir şey olamaz. Bu ihale gerçekleşirse ve hatlarımıza Otobüs A.Ş.’nin otobüsleri de gelirse 3 başlı bir çalışma ortaya çıkar. Bu da bizi çok zora sokar. Bu konuda esnaf odamızdan ciddi bir çalışma bekliyoruz” .

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. 2 adayın yarıştığı genel kurulda Gazi Karakaşlıoğlu 55 oy alırken, İsmail Yüksel 194 oyla tekrar oda başkanı .

Yönetim Kurulu; İsmail Yüksel, Mustafa Altuntaş, Cemal Soydaş, Şuayp Toptan, Rauf Kaleci, Nevzat Güneş, Yusuf Saraç.
Denetim Kurulu’nda ise, İbrahim Kala, Aslan Türkoğlu ve Metin Konak yer aldı.