Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:20   Güncelleme : 13-11-2014 17:20

Birant: Personelimiz her aşamada denetleniyor

İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkanı Levent Birant, bazı servis şoförleri ile ilgili çıkan haberlere yazılı açıklama yaparak yanıt verdi.

Birant: Personelimiz her aşamada denetleniyor

İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkanı Levent Birant, bazı servis şoförleri ile ilgili çıkan haberlere yazılı açıklama yaparak yanıt verdi. Birant, “Bizler ve üyelerimiz ilgili yönetmeliğin emrettiği şekilde, işe alınacak her personeli; hizmete engel sabıka kaydına rastlanmadığına dair alınan sabıka kaydı belgesi ile işe başlatmaktayız” .

İSTAB Başkanı Levent Birant, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Derneğimiz 1992 yılında kurulmuş 50.000 öğrenci ve personel taşıyan sektöre yön veren, taşımacılık sektöründe önemli çalışmalara imza atan ve 240 üyesi bulunan bir sivil toplum kuruluşudur.

Son günlerde yazılı ve görsel basında ülkemizin gündemini meşgul eden okul servisi şoförleri ile ilgili haberleri üzüntüyle karşılamış bulunmaktayız. İstanbul Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü’nün yapmış ğu bu çalışmayı yerinde ve çok değerli bulduğumuzun bilinmesini isteriz.

Çalıştırdığımız personellerin işe alınmadan önce Ulaştırma Bakanlığı Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ne uygun olarak sabıka kayıtları istenmektedir. Ancak bilindiği gibi GBT denilen (genel bilgi toplama) uygulama çok detaylı olup yalnızca resmi kurumlar tarafından yapılabilmektedir.

6 AYDA BİR SABIKA KAYDI YENİLENİYOR

Bizler ve üyelerimiz ilgili yönetmeliğin emrettiği şekilde, işe alınacak her personeli; hizmete engel sabıka kaydına rastlanmadığına dair alınan sabıka kaydı belgesi ile işe başlatmaktayız. Ayrıca, en değerli varlıklarımızı emanet ettiğimiz servis şoförlerinin hem aldıkları yol belgeleri ile belediyeler tarafından da denetlendiklerini, hem de her 6 ay da bir yenilenen sabıka kayıtlarını isteyerek derneğimize bağlı bulunan firmalar tarafından da denetlendiklerini iletmek isteriz.

Derneğimiz üyelerinin çalıştırdığı servis şoförleri arasında bahsi geçen suçlardan yani; cinayet, gasp, hırsızlık, ırza geçme, uyuşturucu, çocuk istismarı, fuhuş gibi suçlardan hüküm giymiş kimse bulunmadığını paylaşmak isteriz.

EMNİYET İLE İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ

Bu konunun, belgesiz taşımacılık yapmaya kalkışan bazı bireysel kişilerden oluştuğunu düşünmekteyiz. Söz konusu kayıtların tarafımıza verilmesi durumunda gereğini derhal yapacağımız malumlarınızdır. Her koşulda derin araştırılması ve iş birliğine hazır ğumuzu iletmek için İstanbul Emniyet Çocuk Şube Müdürü Sedat Ercoşkun ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile bu proje ve olası diğer projeleri, alınacak ilave tedbirleri paylaşmak üzere randevulaşıldı.