Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:21   Güncelleme : 13-11-2014 17:21

Otokar Kent’in ilk teslimatı Halk Ulaşım’a

Otokar’ın 12 metrelik halk otobüsü modeli Kent 290 H, İstanbul’da kentiçi topluma taşıma hizmeti veren özel halk otobüs işletmelerinden İstanbul Halk Ulaşım A.

Otokar Kent’in ilk teslimatı Halk Ulaşım’a

Otokar’ın 12 metrelik halk otobüsü modeli Kent 290 H, İstanbul’da kentiçi topluma taşıma hizmeti veren özel halk otobüs işletmelerinden İstanbul Halk Ulaşım A.Ş.’nin filosunda yerini aldı.

Özel halk otobüsü esnafı Yakup Demirbaş, Recep Demirbaş ve Mehmet Demirbaş, daha önce sipariş verdikleri Otokar Kent 290 H otobüsü törenle teslim aldı.

Araç teslim törenine İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. Başkanı Mustafa Altuntaş ile yönetim kurulu üyelerinden Lokman Akhan ve Hasan Durgun katıldı. Otokar’dan ise Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül ve Bölge Satış Yöneticisi Sebahattin Yılmaz ile Otokar yetkili bayisi Atalay Otomotiv’den şirket sahibi İsmet Atalay ve Satış Yöneticisi Erol Yılmaz da hazır bulundu.

Kent 290 H’yi yakından incelediklerini dile getiren İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. Başkanı Mustafa Altuntaş, “Bilindiği üzere şirketimiz tarafından Kent 290H bir müddet test edildi. Yaptığımız test sürüşü sırasında aracı yakından inceledik. Araçtan memnun kalmamız neticesinde esnafımıza tavsiye ettik ve bugünde Kent 290H’yi teslim alıyoruz” .

DÜŞÜK YAKIT TÜKETİMİ

6 silindirli 7150 cc Deutz motoruyla, 290 HP gücü ve 1200 Nm Torku ile sınıfının en güçlüsü olan Kent, Adblue kullanımıyla zararlı NOx gazlarını ayrıştırarak Euro4 emisyon seviyesini sağlayan çevreci motora sahip. Kent, yüksek performansını düşük yakıt tüketimi ile birlikte sunuyor.

Araçtaki yakıt tüketiminde şehir içi uygulamaların en başarılısı olan Voith şanzıman, Kent için en düşük tüketimi sağlamak üzere özel olarak programlandı. Kent yakıt tüketimindeki başarısıyla yolcu başına düşen işletme maliyetlerini asgariye indirerek kullanıcısına önemli ölçüde kazanç sağlıyor.