Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:21   Güncelleme : 13-11-2014 17:21

İlk dersi Genel Müdür Baraçlı verdi

İETT’nin Kültür Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediği ‘İstanbul’da güvenli yolculuk’ projesi törenle yapılan ilk dersle başladı.

İlk dersi Genel Müdür Baraçlı verdi

İETT’nin Kültür Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediği ‘İstanbul’da güvenli yolculuk’ projesi törenle yapılan ilk dersle başladı. İlk dersi aynı da Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi olan Genel Müdür Dr. Hayri Baraçlı verdi. Yirmi yedi ayda lanacak programa 7 bin İETT şoförü katılacak.

Daha önce pilot uygulamaları yapılan ve şoförler tarafından büyük ilgi gören programın ilk gününde bir tören düzenlendi. Kültür Üniversitesi’nin Şirinevler’deki yerleşkesinde yapılan törene İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altuntaş, İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, Genel Müdür Yardımcıları Ali Rıza Kiremitci ve Mümin Kahveci, Proje Koordinatörü İETT Eğitim Şube Müdürü Şaban Aşıkoğlu, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer, İKÜ CEHAMER Müdürü Prof. Dr. Bahri Öztürk, Proje Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Münevver Mertoğlu ile İETT’den daire başkanları ve şoförler katıldı.

HER ŞOFÖRE 12 SAATLİK EĞİTİM

İETT şoförlerine yönelik bir eğitim programı olan güvenli yolculuk projesiyle şoförlerin hakları, görevleri, sorumlulukları ve uymaları gereken kurallarla ilgili yasal düzenlemeler hakkında bilgilendirilecek.

Etkili iletişim becerileri, otobüslerde çıkması muhtemel olaylarda çatışma ve kriz yönetimi, zor yolcularla baş etme, öfke kontrolü ve stres yönetimi, ayrıca kurumsal imaj, araçların temizliği ve korunması gibi konuları kapsayacak.

Bir yılda lanacak ve üniversitenin Ataköy’deki yerleşkesinde verilecek eğitim programına şoförler 25 kişilik gruplar halinde katılacak. Her bir şoför 12 saat eğitim alacak. Dersleri İstanbul Kültür Üniversitesi’nin hocaları verecek.

YOLCULUK DAHA KEYİFLİ HALE GELECEK

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İstanbul halkına daha iyi hizmet sunabilmek için fedakârlık gerektiğini, İETT’nin bu konuda üzerine düşeni yerine getirdiğini söyledi. İETT şoförlerinin mesaiye her sabah saat üçte başladığını ifade eden Genel Müdür Baraçlı, “Şoförlerimiz İstanbul’un yükünü taşıyor. Bunu da bıkmadan yapıyorlar. İETT marka bir kurum. İETT’nin 140 yıllık tarihini ve başarılarını İstanbul’a, Avrupa’ya, hatta dünyaya çeşitli etkinliklerle anlatmayı amaçlıyoruz. Eğitim programını işte bu nedenle çok önemsiyoruz. Program sayesinde İstanbul’da yolculuk daha keyifli hale gelecek” .

Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genel Müdür Baraçlı, eğitim süresinin neden 27 ay ğunun sorulması üzerine “İETT, bütün İstanbul`a ulaşım hizmeti veriyor. İşlerin aksamadan yürütülmesi için şoförlerimizi bir program dahilinde derse göndereceğiz. Bu nedenle süre özellikle uzun tutuldu” açıklamasını yaptı.

AİLEMİZ İETT İLE GENİŞLEDİ

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer ise konuya ilişkin şöyle konuştu: “Yedi bin öğrencisi bulunan Kültür ailesine bir de İETT ailesi katılıyor. Yani ailemiz genişliyor. Üniversitemizin bugüne kadarki en büyük projesi olan bu çalışma diliyorum ki İstanbul’a yansır, İstanbul mutlu olur.”

ULAŞIMIN ALT YAPISINI OLUŞTURACAK

İKÜ-CEHAMER Müdürü Prof. Dr. Bahri Öztürk, deneme uygulamasına katılan şoförlerin eğitimi çok önemsediklerine değindi. Öztürk, “Bu proje sadece İstanbul için değil tüm Türkiye için son derece önemli, çünkü İETT’nin böyle de bir fonksiyonu var. 27 ay sürecek çalışmalar landığında TBMM’ye, ilgili bakanlıklara ve yetkili kurumlara gönderilmek üzere bir rapor, belki daha da önemlisi bir toplu taşıma kanun taslağı hazırlanıp sunulacak. Şoförlere verilecek sağlık, hukuk, psikoloji ve sosyoloji alanındaki bilgiler de kitapçık haline getirilecek, çünkü söz uçar yazı kalır” .

İSTANBUL`A KARŞI HEPİMİZ SORUMLUYUZ

İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altuntaş da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İstanbul’da güvenli yolculuk hepimizin özlemi. İETT, mevsime göre küçük farklılıklar göstermekle birlikte günlük 2 milyon yolcu taşıyor. Bu sayı Özel Halk Otobüsleriyle birlikte 3,5 milyona kadar çıkıyor. İETT’nin marka değeri var ve bu böyle de devam edecek. İstanbul’a olan sorumluluğumuzu hep birlikte yerine getireceğiz. Program landığında İstanbullular daha güler yüzle karşılanacak, bu çalışma iyi sonuçlar verecek.”