Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:21   Güncelleme : 13-11-2014 17:21

Citroen yeni C3 ile iddialı

Yeni Citroën C3’ün Türkiye lansmanı Kapadokya’da düzenlenen test sürüşü ile yapıldı.

Citroen yeni C3 ile iddialı

Yeni Citroën C3’ün Türkiye lansmanı Kapadokya’da düzenlenen test sürüşü ile yapıldı. Kapadokya’nın büyüleyici ortamında test edilen Yeni Citroën C3’ü sınıfındaki diğer otomobillerden farklılaştıran en önemli özelliklerinden birisi görüş açısını maksimuma çıkaran “Zenith” ön camı.

Visiodrive” özelliği sayesinde yuvarlatılmış özel ön camın benzersiz yapısı ve uzunluğu sürücüye yukarıya doğru diğer araçlardan farklı olarak 80 derece daha fazla bir görüş açısı sunuyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Markanın yeni tasarlanmış şeritlerine yer veren yeni Citroën C3, Bumerang şeklindeki farları ve kokpiti çepeçevre saran cam yüzeyi ile araç güçlü, sportif ve dayanıklı bir görünüm sergiliyor.

10 farklı gövde rengi ve 15-16 inç boyutlarındaki jant seçenekleri bulunan C3, pazarın en kompakt araçlarından birisi. 3.94 m uzunluğu, 1.72 m genişliği ve 10.2 m dönüş çapı ile şehir içi kullanımda büyük rahatlık getiriyor. 300 litrelik bagaj hacmi ile de sınıfının en büyük bagaj hacmine sahip.

STANDART ÖZELLİKLER

Direksiyondan kontrollü CD ve mp3 çalarlı müzik sistemi, USB Box (USB girişi, iPod uyumluluğu, Bluetooth hands free özelliği 6 hoparlörü standart.

Yeni C3'ün ön plana çıkan en önemli özelliklerinden biri de güvenlik. Yeni C3'ün ön aksında havalı disk frenler ve Elektronik Fren Güç Dağılımı (EBD) ve Acil Fren Destek Sistemi (EBA) ile birlikte kullanılan ABS sistemi standart olarak bulunuyor.

Aracın üst donanım seviyesinde standart olarak altı hava yastığı (sürücü, ön yolcu, yan ve perde), hız sabitleyici ve hız sınırlayıcı, Tüm koltuklarda 3 noktada sabitlenen emniyet kemerleri bulunuyor. Çocukların güvenliğini sağlamak için de iki yan arka koltukta tüm modellerde standart olarak bulunan Isofix bağlantıları yer alıyor.

Yeni C3, çevreye duyarlı ve ekonomik motor seçenekleriyle piyasaya sürülüyor. Bu motorlar arasında 2 adet HDi (1.4 HDi 70 HP, 1.6 HDi 90 HP) ve 1 adet benzinli (1.4i 75 HP) motor yer alıyor. İlk etapta 5-vitesli düz şanzıman ile satışa sunulacak olan Yeni C3’ün 1.6i otomatik şanzıman seçeneği de 2010’un ilk yarısında piyasaya sunulacak.

FİYATI DA İDDİALI

Citroen Türkiye Genel Müdürü Bahaettin Tatoğlu, 2010 yılında pazardaki paylarını yüzde 3’ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini, en önemli kozlarının da C3 olacağını söyledi.

Ürün ve Marka Müdürü Fatoş Aksel de, rekabetin çok yoğun ğu B segmentinde dört farklı modelle yer aldıklarını belirterek, "Yeni C3’ü 27.300 TL'den başlayan tanıtım fiyatıyla satışa sunacağız" .