Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:21   Güncelleme : 13-11-2014 17:21

Ran Lojistik büyümeye devam ediyor

Hisselerini 2009 yılının Ekim ayında halka arz ederek, İMKB’de yılın tek halka arzını gerçekleştiren Ran Lojistik Hizmetleri A.

Ran Lojistik büyümeye devam ediyor

Hisselerini 2009 yılının Ekim ayında halka arz ederek, İMKB’de yılın tek halka arzını gerçekleştiren Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş., yeni kurulacak olan Ran Deniz ve Hava Taşımacılık Hizmetleri A.Ş., unvanlı şirkete kurucu ortak olarak iştirak etme kararı aldı.

Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Ramiz Benli “Ran Lojistik olarak, hava ve deniz taşımacılığı alanında faaliyet göstermek üzere kuracağımız yeni bir iştirakimiz ile hava ve deniz taşımacılık alanındaki etkinliğimizi arttırmayı ve uluslararası karayolu taşımacılığındakine benzer yapılanma içine girmeyi hedefliyoruz”

Deniz ve havayolu taşımacılığında faaliyet gösteren ABD’li Emo Trans Inc. ile temasa geçtiklerini ve yapılan görüşmelerde ilerleme sağlandığını açıklayan Ramiz Benli, Emo Trans Inc. Yönetim Kurulu’nun Mart sonunda alacağı kararı takiben partnership-iş ortaklığının hayata geçmesini beklediklerini söyledi.

Benli, “Şirketimiz yönetim kurulunun, 18 Şubat 2010 tarihinde yapmış ğu toplantıda, yeni kurulacak olan 100 bin lira sermayeli Ran Deniz ve Hava Taşımacılık Hizmetleri Anonim Şirketi unvanlı şirkete 510 hisse karşılığı 51 bin TL ile kurucu ortak olarak iştirak etme kararı alındı. Söz konusu işlemlerin takibi için, Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş.’yi temsilen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Görer görevlendirilerek temsilci sıfatıyla atandı” diye konuştu.

Karayolu taşımacılığında iddialı olan ve bu alanda global partnerlarla uluslararası network ağını oluşturan Ran Lojistik Hizmetleri A.Ş.’nin, ABD’li firmayla ortalık gerçekleştirmesi durumunda 80 ülkede faaliyet göstereceğine dikkat çeken Ramiz Benli deniz ve hava taşımacılığının Ran Lojistik cirosunun yüzde 1.5’ini oluşturduğunu belirtti. Benli, “Yüzde 5’in altındaki ciro katkısı bulunan taşıma yollarımızı başka bir şirket altında büyütmeyi hedefliyoruz” .

Benli, bu yıl lojistik sektörünün üzerinde bir büyüme kaydetmeyi düşündüklerini belirterek, “Biz sektörün daha üzerinde büyüyeceğimizi düşünüyoruz. Lojistik sektöründe 2-3 sene içerisinde ilk üçe girmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.