Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:21   Güncelleme : 13-11-2014 17:21

Otokar, ‘Sultan’ı tamamen yeniledi

Sultan serisinin üretimine 2002 yılında başlayan ve 2009 yılında küçük otobüs pazarında yüzde 37 payla Pazar lideri olan Otokar, Sultan modelini tamamen yeniledi.

Otokar, ‘Sultan’ı tamamen yeniledi

Sultan serisinin üretimine 2002 yılında başlayan ve 2009 yılında küçük otobüs pazarında yüzde 37 payla Pazar lideri olan Otokar, Sultan modelini en yeniledi. Yenilenmiş 5 farklı model ile pazara sunulan Sultan’ların en önemli özelliği ise yüz tasarımının aynı olması.

Yeni Sultan serisi, ilk olarak 5 farklı modelle görücüye çıktı. Yeni seride toplu taşımacılık için Sultan City ve Maxi City; turizm ve servis taşımacılığı alanında ise Sultan 140S, 140S Comfort ve 160S Maxi modelleri bulunuyor.

Farklı kullanım alanlarına uyarlanabilecek şekilde modüler yapıda tasarlanan Sultan serisi, 7 metre küçük otobüs pazarında Türkiye ve dünyada gelişen taleplere uygun olarak yenilendi. Tasarım ve mühendislik geliştirmeleri için Otokar’ın gelişmiş yazılım ve analiz imkânları kullanılan araç, Euro normlarına uygun olarak üretildi.

5 MODEL, 2 FARKLI MOTOR

Yenilenen Sultan serisinde 140 BG ve 160 BG gücündeki iki farklı motor kullanıldı. Sultan serisinin AB güvenlik normlarına uygun olarak yenilenmiş AdBlue katkılı yeni Euro 4 motoru, performans ve çevre dostu oluşuyla dikkat çekiyor.

SULTAN 140S:
Sultan 140S, 140 BG motor ile sunuluyor. 27 kişilik yolcu kapasiteli Sultan 140S, yeni dış tasarımı ve iç tasarımıyla dikkat çekiyor. Artan iç yükseklik, artan bagaj kapasitesi, yeni iç tasarımı Sultan 140S’i cazip kılıyor.

Sultan 140S Comfort:
Sultan 140S Comfort, 140 BG ve 27+1 kişilik yolcu kapasitesi ile turizm ve servis taşımacılığı için tasarlanmış. Turizm taşımacılığının vazgeçilmez özellikleri olan hostes koltuğu, yatabilir yana açılabilir koltuklar, LCD ekran, DVD oynatıcı, MP3 çalar, buzdolabı, kapalı devre müzik ve anons sistemi Sultan 140S Comfort’ta standart olarak sunuldu.

Sultan 160S Maxi:
31 yolcu ve 1 hostes koltuk kapasiteli Sultan 160S Maxi, yenilenen görünümü, daha yüksek motor gücü ve daha zengin aksesuarlarıyla sunuluyor. 160 BG’e çıkartılan motor gücü, 600 Nm’lik tork değeri ve üstün çekiş performansıyla yeni Sultan 160S Maxi’de uzun yolculuklar için isteğe bağlı olarak ilave yakıt deposu sunuluyor. Yeni kadife koltuk kumaşları iç tasarımı zenginleştirirken, 45 litrelik buzdolabı, hostes koltuğu, kapalı devre müzik ve anons sistemi, LCD ekran, DVD oynatıcı, MP3 çalarıyla üstün konfor sunuyor. Yüksek bagaj hacmi Sultan 160S Maxi’nin özellikleri arasında yer alıyor.

Sultan City ve Sultan Maxi City:
Küçük halk otobüsü Sultan City serisi, farklı uzunluklarda iki farklı modeliyle sunuluyor. 140 BG, çevreci yeni Euro 4 motorlarıyla Sultan City serisi, ABS fren sistemi ve ön arka disk frenleriyle şehiriçi trafiğinin ani dur-kalkları sırasında güvenli yolculuk sunuyor. Büyütülen arka camı ve iç tasarımı ile daha ferah bir yolculuk sağlıyor. Yüksek yolcu kapasitesi, düz yolcu koridoru ile şehiriçi yolculukları keyifli hale getiriyor.

7 metre uzunluğundaki Sultan City, standart olarak 25 oturan, 16 ayakta yolcu taşımaya imkân veriyor.

Sultan City ailesine yeni katılan 140 BG’deki Sultan Maxi City ise, 7,7 metre uzunluğuyla daha fazla yolcu kapasitesi sağlıyor, yoğun duraklarda çalışanlar için yeni bir alternatif sunuyor.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YÜKSEK

Yenilenen Sultan’ların tanıtımı Rahmi Koç Müzesi’nde yapıldı. Toplantıda konuşan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, 2002 yılında pazara sundukları Sultan serisinin o günden bu güne hem Türkiye hem de Avrupa’da çok tutulduğunu söyledi. Daralan pazarda Sultanla Pazar lideri klarını hatırlatan Görgüç, bunun nedenini de yüksek müşteri memnuniyetine bağladı.

BİN ARAÇ AVRUPA’DA, BEŞ BİN ARAÇ TÜRKİYE’DE

Toplam 6 bin adet aracın pazarda ğunu dile getiren Görgüç, bu sayının 5 binin Türkiye, bin anin ise Avrupa’da ğunu söyledi.

Görgüç, “Farklı kullanım alanlarına uyarlanabilecek şekilde modüler yapıdaki yeni Sultan, farklı donanım özellikleri ile kullanıcılara çeşitlilik sunuyor” . Sultan’ın kendi segmentinde 2009’u yüzde 37’lik pazar payıyla lider olarak kapadığının altını çizen Görgüç, “Çağdaş taşımacılığa uygun yeni ve modern tasarımlı Sultan’da, AB regülasyonlarına uygun güvenlik kriterleri uygulandı. Öte yandan artık daha güçlü ve çevreci bir motorumuz var” diye konuştu.

HEDEF LİDERLİĞİ SÜRDÜRMEK

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, yeni Sultan serisi ile 2010 hedeflerinin liderliklerini güçlendirerek sürdürmek ğunu kaydetti. Yeni serinin çok ekonomik ğunu belirten Görgüç, “Aracımız yeni motoru ile daha verimli yanma ve yakıt ekonomisi sağlıyor. Yaygın servis ağımız ve kolay ulaşılabilir yedek parçalar, artan bakım aralıkları da düşük işletme maliyetleri sağlayarak yeni Sultan serisini cazip kılıyor. Galvaniz kaplı gövdesiyle korozyona karşı mukavemet ve yıllarca süren dayanıklılık da ekonomik verimliliği artıran unsurlar arasında yer alıyor” .