Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:21   Güncelleme : 13-11-2014 17:21

TOFED yöneticileri taleplere sıcak baktı

Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri Kriz Yönetimi Platformu yöneticileri, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Yönetim kurulu ile bir araya geldi.

TOFED yöneticileri taleplere sıcak baktı

Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri Kriz Yönetimi Platformu yöneticileri, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Yönetim kurulu ile bir araya geldi. Sektörün sorunlarını başlıklar halinde TOFED yönetimine aktaran Platform yöneticileri, sorunların çözümü için birlik çağrısında bulundu.

TOFED de yapılan toplantıya; Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri olarak TOFED Bölge Başkanları Cemal Yağcı, Ramazan Ilgan, Ethem Ateş, Sabri Çelikus, TOFED Gyk Üyesi Mahmut Arıkboğa, Vangölü Turizm’den Erdal Antika, Malatya Beydağı Turizm’den Ömer Reşat Antika ve Elazığ Murat Turizm’den Yüksel Yüce katıldı. Toplantıda, TOFED Başkanı Rüştü Terzi, Başkan Vekili Selami Tırış, Başkan Yrd. Metin Tırış, Genel Sekreter Mevlüt İlgin, Genel Sekreter Yrd. Mustafa Özcan ve Bülent Yıldız, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Zeki Kızılkaya, Genel Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güleker ve Genel Muhasip Mustafa Erdoğan’da hazır bulundu.

Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri Kriz Yönetimi Platformu yöneticileri, Gaziantep’te yaptıkları toplantıda alınan kararları TOFED yöneticilerine aktardı. Toplantı basına kapalı yapıldı. Toplantı sonrası TOFED yönetimi yazılı bir açıklama yaparak sonuç bildirgesini kamuoyuyla paylaştı.

TOFED’ten yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

a) TOFED kendisi dışındaki dernekler ve varsa federasyonlara kapılarının açık ğunu ve söz konusu TOFED’le birleşilmesi istenilen TOF isimli Federasyonun TOFED’e katılma kararı alması gerektiğini, böyle bir karar aldıkları takdirde daha sonra yapılacak TOFED Genel Kurulunda sektör temsilcisi ve duayenlerimizin önerileri doğrultusunda daha yeni bir TOFED Yönetiminin seçilmesinin ve TOFED’e katılma kararı alan dernek ve Federasyon Temsilcilerinin temsil edileceği yeni yönetimin belirlenebileceğini.

b) Uçak taşımacılığında fiyat talebinin haksız ve yıkıcı rekabetini önlemede Ulaştırma Bakanlığı’na düzenleme ve müdahale etme yetkisinin olması yönünde yasa değişikliği için çalışma yapılması,

c) Korsan taşımacılıkta mevzuat eksikliğinin olmadığı ancak uygulama ve denetleme de yetki eksikliği ğu tespit edilmiştir. TOOFED’in İstanbul Valiliği sorumluluğunda UKAME, Ulaştırma Bölge Müdürlükleri, Emniyet Teşkilatı ve TOFED’in oluşturacağı bir koordinasyon kurulunun diğer illerde de yapılması gerekir.

d) Sektörün diğer sorunları ile ilgili taleplerin tespit edilerek Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülmesi gerektiği,

e) TOFED’in sektörün çatı örgütü ğu Ulaştırma Bakanlığı ve diğer kamu kuruluşlarıyla yapılacak görüşmelerin TOFED vasıtasıyla yapılması gerektiği ve bu konuda TOFED’in gerekli girişimlerde bulunarak randevuların alması gerektiği,

f) Sektörde kurumsal birliğin TOFED çatısı adı altında olması gerektiği, birleşenlerin artık açık yada gizli farklı örgütlenmelere gitmemesi gerektiği,

g) BUSWORLD Turkey Fuarı etkinlikleri çerçevesi içerisinde 25 Mart İstanbul Wow Otelde konaklama ve 26 Mart CNR BUSWOLD Turkey Fuar alanında TOFED’e tahsis edilen Konferans salonunda sektörün ulusal buluşması adı altında sorunların tartışılıp, çözüm önerilerin görüşülmesi gerektiği, gerek toplantıya katılan TOFED Yöneticileri ve gerekse hem TOFED Bölge Başkanları sıfat ve hem de Elazığ’da seçilen Yüksek İstişare Kurulu sıfatıyla toplantıya katılanlar tarafından oybirliği ile kabul edilmiştir.