Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:22   Güncelleme : 13-11-2014 17:22

İlgin: her platformda TOFED tanınıyor

Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri Kriz Yönetimi Platformu’nun TOF ve TOFED’in birleşmesine yönelik talepleri her iki federasyon yönetim kurulu tarafından masaya yatırıldı.

İlgin: her platformda TOFED tanınıyor

Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri Kriz Yönetimi Platformu’nun TOF ve TOFED’in birleşmesine yönelik talepleri her iki federasyon yönetim kurulu tarafından masaya yatırıldı. Birleşmeye TOFED sıcak bakarken, TOF yönetimi birleşme taleplerini açıkladı. TOF’un birleşme taleplerini TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin değerlendirdi.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) yönetim kurulu tarafından yayımlanan birleşme deklarasyonun da çelişkiler ğunu dile getiren Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Sekreteri İlgin, TOF yönetim kurulunun kararsız ğunu söyledi. Açıklamasında TOFED’in bağımlı olmadığının altını çizen İlgin, profesyonel kadro ve personel haricinde TOFED’te hiçbir yöneticinin maaş almadığını ve yöneticilerin en gönüllülük esasına uygun çalışmalar yaptığını iddia etti.

Açıklamasına Elazığ toplantısını değerlendirerek başlayan İlgin, “Doğu ve Güney Doğu bölgesindeki otobüsçüler, havayolu şirketlerinin düşük bilet fiyatından rahatsız ve yaşadıkları sorunlara çare aramak için Elazığ’da toplandılar. Tamamen iyi niyetli bir toplantıydı. Toplantının başkanlığını da TOF yöneticisi yaptı. O toplantı da bir deklarasyon yayımlandı. Yayımlanan deklarasyonun ilk 2 sayfasında belirlenen maddeler yine Ulaşım Gazetesi.com da Sayın Mustafa Yıldırım’ın Karayolu Taşımacılığı başlıklı makalesiyle satır satır, nokta nokta aynı. Yani Elazığ toplantısının hangi kalemden çıktığı belli oluyor. Buna rağmen o toplantıda seçilen Yüksek İstişare Kurulu daha sonra Gaziantep’te bir toplantı yaptı. Orada alınan kararları TOFED yönetimi kabul ediyor ama bu deklarasyonu kaleme alanlar farklı yönlere çekiyor. Tabandan gelen bu talebe TOFED olarak bizde kulak verdik ve birleşmeye sıcak baktık” .

Birleşmeyle ilgili Ulaşım Gazetesi.com a özel açıklamalarda bulunan TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, şöyle konuştu:

OTOBÜSÇÜLERİN ÇATI ÖRGÜTÜ TOFED

Türkiye’de otobüsçülerin çatı örgütü TOFED ğunu başından beri iddia ediyoruz. Elazığ istişare kurulunun da tespit ettiği ve el yazısıyla yazılan toplantı tutanağında da çatı örgüt olarak TOFED işaret ediliyor. Birleşme TOFED’in çatısı altında olmalıdır. Onlarında kararı bu yönr. Bizim de kararımız bu yönde. Şimdi diyorlar ki; ‘birleşmeye karşı değiliz. Birleşmeye karşı olmadığımızı açıkça beyan ederiz.’ Öte yandan; TOF’un kapatılarak birleşmesine kesinlikle karşıyız ifadesini kullanıyorlar.

Birleşmeler ve kapatılma genel kurullar kararıyla olur. Yönetim kurulu karar alır ve genel kurula aldığı bu kararı öneri olarak götürür. Genel kurulda 3/2 nitelikli çoğunluğun kabul etmesi durumunda ise kapatma ve birleşme sağlanmış olur.

DERNEK ÜYELİĞİNDE BELGE ŞARTIMIZ VAR

Konuyla ilgili TOF Yönetim kurulu tarafından hazırlanan deklarasyon adeta birleşmeme yönünde. Taşıma türlerine göre dernekler kurulmasını talep ediyorlar. TOFED’e bağlı deneklerin tüzüğü, Sayın Mustafa Yıldırım’ın 28 aylık TOFED Başkanlığı döneminde revize edildi. Derneklere üyelikte belge şartı getirildi. Derneklere kimler üye olabiliyor?
1- Ulaştırma Bakanlığı’nın vermiş ğu taşıma yetki belgesine haiz olanlar ve onların ticari sicildeki ortakları.
2- Bulunduğu il de başka taşıma yetki belgesine sahip olanların acenteliğini yapanlar ve onların ticari sicildeki ortakları.
3- Ulaştırma Bakanlığı’nın vermiş ğu Üst Düzey (ÜDY) ve Orta Düzey (ODY) yöneticilik belgesine haiz olanlar ki o da bir belgedir.
4- Bulunduğu ilerde her hangi bir firmada sözleşmeli olarak çalışan ve adına taşıt kartı düzenlenmiş bireysel otobüsçüler TOFED’e üye, bütün derneklere üye olabiliyor. Örneğin: Üye derneklerimizden bir tanesinde 123 üye varken, belge şartıyla bu sayı 27’ye düştü.

Sayın TOF yöneticileri federasyonu oluşturan derneklerin gerçek yapıya uymadığını ifade etmiş ve taşıma türlerine dayalı ayrı ayrı dernekler kurulması gerektiğini vurgulamışlar. Yani D1, D2, F1 ve F2 yetki belge sahipleri için ayrı ayrı dernek kurulması fikrini ortaya atmışlar.

Bizdeki örgütlenme ise D1, D2, F1, F2 ve bireysel otobüsçüleri il il ayırarak olmuştur. Şimdi Sayın Yıldırım ve ekibi bu tür dernekleşme yanlıştır diyor. Bizim örgütlenme şeklimiz yanlışsa Edirne ve Konya otobüsçüler derneğinin TOF’ta ne işi var?

Hem il il örgütlenerek oluşturulan derneklerin yararlı olmadığını söyleyeceksin, hem de TOFED’in bütün derneklerini tek tek arayıp, TOF’a katılmasını isteyeceksin. Bu çelişki. TOF kendine bir çeki düzen versin. Yani ne tür örgütlenme yapmak istiyorsa öyle örgütlenme yapsın. Biz bu haliyle birleşmeden yanayız. Yeniden bir maceraya gerek yok. Yeniden bir federasyon kurmaya da gerek yok. Mevcut federasyonlar var. Mevcut federasyonlardan biri de bütün Türkiye’de örgütlenmiş, devletin ve uluslararası bütün kurumların itibar ettiği, hesaba kattığı, toplantılarına çağırdığı bir federasyon. Nitekim Elazığ da yapılan toplantıda da seçilen istişare kurulunun çatı örgüt olarak talebi de TOFED.

DUAYENLERİN GÖRÜŞLERİ ALINIR

Birleşme de bir tanesinin çatışı kullanılır. Bir federasyon kendini fes eder, diğerine katılır. Karar alınır, protokol yapılır. İki federasyonun yöneticileri bir arayı gelir. Birisi kendini fes etmeden önce, kullanılacak çatı örgütünün yönetimi, başkanlığı ve şartları tartışılır. Sektör duayenlerinin görüşleri doğrultusunda yeni bir yönetim seçilir. Mesele niyettir. Sektörün tabanı bunu istiyor diye gündemimize aldık yoksa kendi adımızdan soyadımızdan son derece memnunuz. Sektörün Elazığ da yaptığı toplantıda seçilen heyet birleşmek için bize geliyor, bizde o birleşme fikirlerini kabul ediyoruz. O toplantıyı yapan, yaptıran işi yokuşa sürerek birleşme değil, birleşmeme deklarasyonu yayımlıyor.

DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMAZ

Kendi deklarasyonlarında iki şekil belirlemişler. İki çeşit birleşme öneriyorlar. Hukuki olarak iki federasyonun birleşmesi sadece konfederasyon şeklinde olabilir diyor. Yolcu taşımacılık sektöründe bir konfederasyon olacaksa: şehirlerarası ve uluslararası taşımacılar dışında örneğin halk otobüsleri, İETT, kısa mesafeli il içi taşımacılık yapanlar derneklerini kurarak federasyonlaşırlar. Sonrada bu federasyonları konfederasyon çatısı altında toplayabilirsiniz.

Aynı taşıma türlerinin konfederasyonlaşması yanlıştır. Yani TOFED’i bölüp bölüştüreceksin sonra tekrar birleştireceksin. Değişen bir şey olmuyor!..

TOFED BAĞIMLI BİR FEDERASYON MU?

TOFED’in bağımlı olmadığını kamuoyu biliyor. TOFED’in kongre yönetiminde bir defa 61 genel yönetim kurulu üyemiz var. Genel yönetim kurulu her yetkiye sahiptir. Genel kuruldan sonra en yetkili kuruldur. TOFED’in hiçbir yere bağımlı olmadığının en iyi kanıtını Sayın Mustafa Yıldırım biliyor. Çünkü kendisi 28 ay TOFED’te başkanlık görevini yürüttü bu süre zarfında hiç kimse hiçbir şekilde müdahale etmedi. TOFED’in bağımlı bir federasyon olmadığı son taban fiyatında da ortaya çıktı. Bağımlı klerinde kimi kastettiğini biliyoruz. Biz taban fiyatın uygulanmasını istedik. Şimdi bağımlılıkla yardım ve dayanışmayı birbirine karıştırmamak lazım.

KİM BAĞIMLI?

Sayın Rüştü Terzi’nin genel başkan seçileceği kongreden bir –iki gün öncesinde Kalyon Otelde sayın Mustafa Yıldırım, sayın Mustafa Sarı, sayın Metin Tırış, sayın Selami Tırış, sayın Sabri Karataş, sayın Mustafa Güleker, sayın Mustafa Özcan ve daha ismini hatırlamadığım birkaç kişinin huzurunda kendisine ‘28 ay TOFED’e genel başkanlık yaptınız. TOFED’in çalışmalarını 7-8 daha da izleyin. Bizim dışımızdaki mevcut federasyon yine kalsın ama siz bunun başına geçmeyin. Bir bölen rolünü üstlenmeyin. Bir süre daha bekleyin’ diye teklifte bulunduk.

Kendisi orada ‘Ben bir şirketin genel müdürüyüm. Benim şirketim devletle olan ilişkilerini düzenlemek amacıyla bir sivil toplum örgütüne ihtiyacı var. Firmamın sivil toplum örgütü ihtiyacını karşılamak üzere bir federasyonun başına geçmem lazım. Dolayısıyla benim TOF’u canlandırmam lazım’ .

Şimdi kimin bağımlı ğu ortadadır. Bir firmanın devletle olan ilişkilerini karşılamak için olan federasyon.

TOFED KİMDEN ve NASIL BİR YARDIM ALIYOR?

TOFED kendi gelir kaynaklarını yaratmış durumdadır. Sponsorluk gelirleri ve ürettiği projeler vardır. Bu projelerin başında akaryakıt ve telefon kullanımı gelmektedir. Yine aynı şekilde şuanda sonuçlanmak üzere olan sigortaların tek merkezden üstlenilmesi projesi ve karayolu hac organizasyonu ile ilgili proje var. İkincisi ise Büyük İstanbul Otobüs İşletmeli A.Ş.’den gelen gelirdir.

BÜYÜK ORTAĞIN BURADA FONKSİYONU NEDİR?

Şahsıyla alakalı hiçbir şeyi yoktur. BİOAŞ’tan sadece TOFED’in bu gelirlere kavuşmadan önce bize sağladığı personel desteği vardı.

TOFED’TEN HİÇ KİMSE MAAŞ ALMIYOR

TOF yönetimi: sivil toplum kuruluşunda başkan ve yöneticileri maaş almamalıdır diyor. TOFED’te başkanda dahil olmak üzere hiçbir yönetim kurulu üyemiz maaş almıyor. TOFED’te sadece maaş alan profesyonel kadro ve personelimizdir.

TOFED Genel Başkanı Rüştü Terzi Morova Turizm’in sahibi ve yazıhanesi var. Ben kendim TOFED’in genel sekreteriyim ama 17 ve 47 nolu yazıhanelerde yüzde 50 ortaklığım var. Star Diyarbakır Turizm İstanbul işletmecisiyim ayrıca firmanın da hissedarıyım. Yani TOFED yöneticilerinin, yöneticilikleri dışında özel şirketleri, özel yaşantıları, gelir-giderleri vardır. Hiçbir isim TOFED’ten maaş almıyor. Federasyon ve derneklerde gönüllülük esastır. Hiç kimsenin maaş almadığını TOF yöneticisi Tahsin Yücefer daha iyi bilir.

Sayın Mustafa Yıldırım’da TOFED’te maaş almamıştır ancak Atlas Yazılım’da sayın Galip Öztürk ile ortak iş yapmıştır. Orada yüzde 30 hissesi vardı. Yani Sayın Yıldırım TOFED başkanı olunca öbür taraftan Sayın Öztürk ile bir takım ticari ilişkiler içine girdi.

BİRLEŞME TOFED ÇATISI ALTINDA OLMALIDIR

Birleşme olacaksa TOFED’in çatışı altında olmalıdır. TOF çatısı altındaki birleşmelerde olabilir ama konfederasyona şuanda sıcak bakmıyoruz. Bunun için yolcu taşımacılık sektöründeki diğer kollarında federasyonlaşması lazım. Bu şekilde federasyonların konfederasyonlaşmasına biz karşı değiliz. Her ilde dernekler var ve bu derneklerinde çok önemli rol üstlendiklerine inanıyorum. İl derneklerimizin fes edilerek belge düzenine göre dernek kurulmasını gereksiz görüyoruz. Bu yolu TOF öneriyorsa TOF bunu yapsın.

SEKTÖR WOW OTELDE BULUŞUYOR

25-26 Mart tarihleri arasında sektör mensuplarıyla bir araya geleceğiz. 25 Mart 2010 tarihinde Wow Otel’de yemekli toplantı düzenledik. 26 Mart tarihinde ise Busworld Otobüs Fuarı konferans salonunda bir toplantımız olacak. Hem yemeğimize, hem de toplantımıza tüm sektör mensuplarımız davetli. Orada bu birleşme taleplerini sektör mensuplarız ile birlikte değerlendireceğiz. Bu konuda sektör mensuplarımız ne yapacağını iyi bilir.