Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:22   Güncelleme : 13-11-2014 17:22

Renault Trucks yakıtta lider

Renault Trucks Türkiye, yakıt ekonomisinde lider Yeni Premium Euro 5 aracı başta olmak üzere, çevre dostu Euro5 araç gamını İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde yaptığı basın lansmanı ile tanıttı.

Renault Trucks yakıtta lider

Renault Trucks Türkiye, yakıt ekonomisinde lider Yeni Premium Euro 5 aracı başta olmak üzere, çevre dostu Euro5 araç gamını İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde yaptığı basın lansmanı ile tanıttı.

Euro 5 normuna geçilmesi Renault Trucks için dağıtım, şantiye ve uzun yol (6 tondan ağır olan) gamlarını geliştirmede iyi bir fırsat . Bu sayede müşterilerine araçlarının hem yakıt ekonomisi hem de güç alanındaki beklentilerini karşılayacak çözümler sunabilme olanağı verdi. Renault Trucks Euro 5 kamyonları hem daha temiz hem de daha verimli hale gelerek çifte kazanç sağlamayı başardı.

Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Dominique Pollien “Birçok diğer üreticiden farklı olarak, biz Renault kamyonlarında tüm Avrupa’da ğu gibi Türk müşterilerimize de en son motor teknolojisinin yararlarını sunmaya karar verdik. Euro 5 motorları, güç ve yakıt tasarrufunun tüm avantajlarına sahip olurken, çevre koruma politikamızı da sürdürmektedir” .

Yeni Renault Premium Euro5, rakiplerine göre daha ekonomik yakıt tüketimi sağlarken performansından ödün vermeyerek daha fazla motor gücü, daha yüksek tork ve daha iyi bir ticari hız ile kullanıcılarının tüm ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılıyor.

Özel bir filonun harcamalarının yaklaşık %30’unun yakıt tüketiminden kaynaklandığı göz önünde bulundurduğumuzda Yeni Renault Premium Euro 5, 100 km’de yaklaşık 1.6 litrelik yakıt tasarrufu ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Bağımsız test kuruluşu TÜV Almanya tarafından onaylanan raporlara göre Yeni Renault Premium Euro 5’in sağladığı 100 km’de 1.6 litrelik yakıt tasarrufu, yılda 150.000 km yol kateden bir kamyonda bir yılda 2400 litre yakıt, günümüz değerleriyle ise yılda 7000 TL’ye varan bir ekonomik kazanç sağlıyor.

Şanzıman ve hidrolik retarderi en yenilenen araç serisinde Euro 5 Motor Premium Lander 6x4’de 380/430 bg, Premium Lander 8x4’de 430/460 bg, Premium Uzunyol 4x2 Alliance’da 430 bg, Premium Uzunyol 4x2 Privilege’de 460 bg, Midlum 4x2’de 220 bg seçenekleriyle satışa sunulacak. Ayrıca Kerax ve Magnum serilerinde 430-460-480-520 bg Euro5 motor seçenekleri sunuluyor.

Toplantıda yeni araçlar hakkında sunum yapan Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu “Euro 5 için tüm motorlarımızı yeniledik, soğutma sisteminden elektronik sistemlerine kadar her şey yeni baştan çalışıldı. Öncekilere oranla daha hafif olan şaftlar, yeni bir tasarımla, daha az parça ve daha çok sayıda dişli oranı seçeneği ile yakıt tasarrufunda bizi daha da ileriye taşıyor” .

UZUN YOL GAMI

Uzun yol taşımacılık sektöründe müşteriler ortalama ticari hızlarından ödün vermeden tüketimlerini azaltmak isterler. Renault Trucks taşımacılık sektörünün bu beklentilerini karşılayan çözümler üretiyor.

Yeni Renault Premium Euro 5’te DXi11 motorunun 430 ve 460 bg olmak üzere iki adet güç seçeneği bulunuyor.

Ayrıca güç düzeylerindeki yeni dağılım ve aktarma organlarının geliştirilmesi sayesinde tüketimde her 100 km’de 1.6 litre yakıt tasarrufu elde edilebiliyor. Bu da her kamyonda yılda 2400 lt ve 7000 TL dolayında bir kazanç anlamına geliyor (150 000 km/yıl esas alınarak).

Diğer yandan yeniden düzenlenen kabin iç ambiyansı şoföre hem daha sıcak ve bakımı daha kolay bir ortam sunuyor. Renault Trucks uzunyol taşımacılık gamında bulunan diğer aracı Magnum’un ise motor seçeneklerine güç takviyesi yapıldı. Magnum DXi13 için iki versiyon sunuluyor: 480 ve 520 bg. DXi13 motoruna uygulanan geliştirme çalışmaları sayesinde, Euro 5’in AdBlue tüketimi de dahil olarak yakıt tüketimi Euro 4’le aynı düzeyde kalıyor.

480 ve 520 bg modellerde Optidriver+ robotize şanzıman tercih edilebilirken, mekanik şanzımanlı Euro 4 araca göre yakıt tüketimide %3’e varan oranda tasarruf elde edilmesine katkıda bulunuyor. Euro 5 normuna geçiş düşük devirlerde daha iyi tork değerlerine ulaşarak ve özellikle daha etkili hidrolik yavaşlatıcılar sayesinde fren sistemini iyileştirerek ticari hızı artırmak için iyi bir fırsat . Daha yüksek kapasiteli depo teklifi yakıt ikmali aralıklarını genişletirken mazotun daha uygun fiyatlı ğu ülkelerde veya istasyonlarda ikmal yapma avantajı da sunuyor.

DAĞITIM GAMI

Renault Trucks, Midlum ve Premium Dağıtım (AYA 7,5t ila 26t) modelleriyle müşterilerine dağıtım sektörünün başlıca beklentilerini karşılayacak araçlar sunuyor. Midlum modelinde DXi5: 220 bg seçeneği bulunuyor. Bu motorların geliştirilmesi sayesinde daha yüksek performanslı bir güç ve tork teklifi sunulabiliyor.

Kullanıcılarına artı sürüş konforu sağlayan Optitronic şanzıman, mekanik şanzımanlı muadil bir araca göre %7’ye varabilen oranda tüketim tasarrufu sağlıyor. Tüketimi ve sera etkili gazların yayılmasını azaltan, aynı da tümü diskli EBS (Electronic Braking System) fren sistemiyle güçlendirilmiş bir güvenlik donanımı da standart olarak sunuluyor.

Renault Premium Dağıtım modelindeki tüm motorlarda hem güç hem de tork açısından gelişmeler uygulandı: 270 bg, 310 bg, 340 bg (DXi7), 380 bg, 430 bg ve 460 bg (DXi11).

Premium Dağıtım Euro 5 üzerinde yeni nesil robotize şanzımanların (DXi7’de Optitronic ve DXi11’de Optidriver+) yanı sıra yeni nesil mekanik ZF 16 şanzımanlar da tercih edilebiliyor. Optidriver+ şanzımanla, mekanik şanzıman donanımlı bir araca göre tüketimde ve dolayısıyla aynı şekilde C02 emisyonlarında %3 oranında tasarruf sağlanıyor.

ŞANTİYE GAMI

Renault Trucks, müşteri memnuniyetini artırmak adına yeni konfigürasyonlar ve taşımacılık çözümleri sunarak bu gamı genişletmeyi arzuluyor. En zorluları dâhil olarak çeşitli şantiyeler ve iş alanları için geliştirilen Kerax, motor yelpazesini güçlendirdi ve artık beş motor seçeneği sunuyor. İki tane DXi13 motor: 480 ve 520 bg. Üç tane DXi11 motor: 380, 430 ve 460 bg.

Pazarında kendi türünde tek olan ve özellikle şantiye ikmal ve benzeri tedarik işleri için geliştirilen Renault Premium Lander‘in Euro 5 motor seçenekleri de öncekilere göre daha güçlü. DXi11 motor için: 380 bg, 430 bg ve 460 bg.