Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:22   Güncelleme : 13-11-2014 17:22

Otokar tüm araçlarını görücüye çıkarttı

Otokar, 5.

Otokar tüm araçlarını görücüye çıkarttı

Otokar, 5.5 metreden 12 metreye kadar olan geniş ürün ailesini Busworld’de sergiledi. Fuarda sergilenen Otokar markalı araçların ı yeni regülasyonlar doğrultusunda Euro 4 motorla donatıldı. Fuarda geçtiğimiz ay basın lansmanı yapılan yenilenen Sultan serisi ilk kez tüketicileri ile buluşurken Sultan VIP lansmanı da yapıldı.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Türkiye’nin lider otobüs tasarımcısı ve üreticisi olan Otokar’ın özellikle niş pazarlarda müşteri beklentilerine en uygun çözümleri sunduğunu söyledi. Görgüç, üstün AR-GE ve tasarım kabiliyeti ile fikri mülkiyet hakları en kendilerine ait olan geniş bir ürün yelpazesine sahip klarını dile getirdi.

5.5 metreden 12 metreye kadar toplu taşımacılık alanında geniş seçenekleri ğunu belirten Görgüç: “Otokar markalı yaklaşık 8 bin araç bugün dünyanın 3 kıtasında 25 ülkede yollarda kullanımda. Yüzde yüz Türk mühendislik tasarımı ve üretimi araçlarımızla hem Türkiye’yi hem de şirketimizi dünya yollarında temsil etmekten gurur duyuyoruz” .

2009’da pazardaki daralmaya rağmen Pazar paylarını artırdıklarını ifade eden Görgüç, Otokar’ın 2009 yılını küçük ve orta boy otobüste pazar lideri olarak kapattığını hatırlattı.

BUSWORLD’DE SERGİLEDİĞİ ARAÇLAR

M-2010
Otokar, Türkiye’de şehiriçi yolcu taşımacılığında efsane olmuş ve herkesin hayatında önemli bir yer tutan minibüslerini Ekim 2009’da baştan aşağı yeniledi. Hatlı minibüs taşımacılığında pazar lideri olan Otokar, gelişen toplu taşımacılık ihtiyaçları doğrultusunda M-2010 minibüslerini yeniden tasarladı. Yeni nesil minibüsler özellikle basamaksız girişi, çevreci motoru ve modern tasarımı ile dikkat çekiyor.

Yenilenen Sultan Serisi
Otokar, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en çok tercih edilen küçük otobüsü Sultan’ı hem tasarımı hem de teknik özellikleri ile yeniledi. Yeni Sultan serisi, ilk olarak beş farklı modelle görücüye çıktı. Yeni seride toplu taşımacılık için Sultan City ve Maxi City; turizm ve servis taşımacılığı alanında ise Sultan 140S, 140S Comfort ve 160S Maxi modelleri bulunuyor.

Yeni Model Sultan VIP
Otokar, Sultan serisinin yepyeni modeli Sultan VIP’i ilk kez Busworld’de sergiliyor. 27 kişilik Sultan 140s Comfort ve 31 kişilik Sultan 160S Maxi araçları üzerinde iki farklı modelde sunulan Sultan VIP, taşımacılıkta VIP hizmeti sunmak isteyenler için geliştirildi.

Doruk
Avrupa’da ve Türkiye’de orta boy otobüs pazarında iddialı olan Otokar’ın arkadan motorlu, örme şasili Doruk serisi otobüsleri, düşük yakıt tüketimi, eşsiz konforu, Otokar’ın sunduğu güvenlik ve üstün performansı ile ön plana çıkıyor. Büyük otobüslerin rahatlığını, küçük otobüslerin ekonomisiyle bir araya getiren Doruk, büyük otobüslerin ekonomik olmadığı, küçük otobüslerin yetersiz kaldığı hatlar için en uygun çözüm olarak sunuluyor.

Kent
Otokar, şehiriçi otobüs pazarındaki yerini 12 metrelik yeni ürünü KENT ile genişletiyor. Kent, çağdaş şehir içi toplu taşımacılığının en yeni alternatifi olarak belediye ve özel halk otobüsü kooperatiflerinin kullanıma uygun olarak geliştirildi.