Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:22   Güncelleme : 13-11-2014 17:22

Temsa, gövde gösterisi yaptı

Temsa’nın Busworld Turkey 2010 Fuarı’nda düzenlediği basın toplantısında markanın gelişimi ve Temsa Global’in sektörde üstlendiği misyonlar paylaşıldı.

Temsa, gövde gösterisi yaptı

Temsa’nın Busworld Turkey 2010 Fuarı’nda düzenlediği basın toplantısında markanın gelişimi ve Temsa Global’in sektörde üstlendiği misyonlar paylaşıldı. Toplantıda ayrıca Euro 4 PRESTIJ Super Deluxe’un lansmanı da yapıldı.

Temsa Global'in otobüs ve midibüste 'bağımsız üretici' kimliği ile faaliyet gösterdiği markası Temsa, İstanbul Expo Center’da düzenlenen Busworld Turkey 2010 Otobüs Fuarı’ndaki yerini aldı. TEMSA, dünyanın en prestijli otobüs endüstrisi fuarı Busworld’un Türkiye ayağında segmentlerinde öncü olan 5 modeli ile gücünü ortaya koydu.

Pazar liderliğini bırakmayan PRESTIJ Super Deluxe’un Euro 4 lansmanının da yapıldığı fuarda ayrıca Temsa Arge’de tasarlanıp hayata geçirilen yeni nesil toplu taşıma aracı AVENUE’nun Dizel ve CNG modelleri de tanıtıldı. Gerek şehirlerarası yolcu taşımacılığında gerekse turizm alanındaki iddiası ile yenilenen Yeni SAFİR’in yanı sıra dış pazara yönelik üretilen TOURMALIN IC de sektör profesyonellerinin beğenisine sunuldu.

BAŞARININ SIRRI

Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan, markanın gelişimi ve sektörde üstlendikleri misyonlar paylaştı. Basın toplantısında sektörünün öncü kimliğine sahip bir marka klarını belirten Temsa Global CEO’su Buldurgan, başarılarının “sürdürülebilirlik”, “inovasyon” ve “marka değeri”ne bağlı iş yapış modelleri ile arttığını belirtti.

Buldurgan şöyle konuştu; “Ait ğumuz Sabancı Topluluğu’nun iş yapış modeli olan “sürdürülebilirlik”i Temsa Global olarak biz de tüm süreçlerimizde uyguluyoruz. 23 yıllık markamızın başarısını ve gücünü gelecek nesillere aktarmak ve aynı da onlara ekonomik, toplumsal ve çevresel değerleri koruyarak yaşanabilir bir dünya yaratabilmek için bu modeli önemsiyoruz. Bu alanda attığımız en somut adım AVENUE’dur. Çevreye dağılan zararlı atık gaz emisyonunu düşüren toplu taşıma sistemleri için sektöre yenil nesil aracımız AVENUE’yu sunduk. Avrupa Birliği standartlarına uygun şekilde tasarlanan Avenue sürdürülebilirliği sağlayan temel değerlerden hayata geçti. Biz geleceğe ekonomik ve temiz havaya sahip bir yaşam bırakmak için çalışmalara devam ediyoruz.”

İHALELERDE SATIN ALMA MALİYETİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Mehmet Buldurgan “Türkiye’de ihalelerde, salt olarak satın alma maliyeti değerlendirilmekte. Gelişmiş ülkelerde, artık satın alma maliyetlerinin yanı sıra topluma sağlanan katma değer ve yaşam boyu maliyetler dikkate alınıyor. Çevresel faktörler, kullanım kolaylıkları ve engelliler için geliştirilmiş çözümler gibi konular da her geçen gün daha fazla önem kazanmakta. Biz çevreci ve kullanım kolaylığı sunan ürünlerde öncü olup sektörün de kamuoyunu bu yönde bilgilendirmesi konusunda daha aktif olmasını sağlamayı hedefliyoruz” .

TEMSA ÖNCÜ

Temsa Otobüs Yurtiçi Pazarlama Müdürü Mehmet Çıkıncı’da, sektörün beklentilerine yönelik araçlar ürettiklerini, üretilen her aracın segmentinde de öncü ğunu söyledi.

Çıkıncı, “Burada dizel ve CNG modellerini sergilediğimiz AVENUE kendi sınıfında düşük yakıt tüketimi, sağlamlık ve yolcu konforunda öncü bir kimliğe sahip. Öte yandan 13 metrelik Yeni SAFİR, eski versiyonunun yerine, hem şehirlerarası ulaşım hem de turizm ve kısa mesafe ulaşım göz önünde bulundurularak yeniden üretildi. Yeni SAFİR, yüksek yolcu konforunun yanı sıra dayanıklı, güçlü ve ekonomik motorunun sağladığı düşük yakıt tüketimi ile de “Otobüs sana çalışsın” dönemini başlatıyor. Bu aracımızın 54 koltuk opsiyonu ile yine iç pazarda kendi sınıfında tek olma özelliğine sahibiz. Bu özellikleri, TEMSA logolu her aracın sektördeki öncü ve fark yaratan kimliğini bir kez daha belirtmek için paylaşmak istedim. TEMSA her yenilikçi ve öncü olmaya devam edecek” .


Busworld Turkey 2010’da ilk kez görücüye çıkan Euro 4 PRESTIJ Super Deluxe’un 2008 ve 2009 yıllarında ğu gibi 2010 yılında da kendi segmentinde lider olmaya aday ğunu belirten Mehmet Çıkıncı, “Euro 4 motorla yenilenen PRESTIJ sınıfının en hafif aracı. Öte yandan kendi segmentinin en üstün özelliklerini taşıyor. Pazarın beklentilerini karşılayacak bu aracı sektörle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” .

Özellikle yurtdışı pazarda, kısa mesafe ulaşım konusunda tercih edilen TOURMALIN IC modeli hakkında da bilgi veren Çıkıncı, sadece ürünlerle değil, faaliyet gösterdikleri pazarlardaki iş kollarını geliştirmeye yönelik sürdürdükleri Türkiye Otobüsçüleri Geliştirme ve İyileştirme (TOGİ), İdeal Servis Taşımacılığı (İdeas), EBT (Efficient Bus Transportation) projelerinden de bahsetti. Ayrıca TEMSA Kaptanlar Kulübü, Ayın Kaptan Şoförü gibi sektörün profesyonelleri için gerçekleştirilen çeşitli kurumsal sosyal projeleri hakkında da bilgi verdi.