Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:22   Güncelleme : 13-11-2014 17:22

Halk otobüs pazarının yeni aracı ISOTO

İsotlar Grup, 3 yıldan bu yana Isoto markasıyla Adana’da üretip, yurtdışına ihraç ettiği otobüslerinin Türkiye tanıtımına ağırlık verdi.

Halk otobüs pazarının yeni aracı ISOTO

İsotlar Grup, 3 yıldan bu yana Isoto markasıyla Adana’da üretip, yurtdışına ihraç ettiği otobüslerinin Türkiye tanıtımına ağırlık verdi. Uluslararası otobüs fuarı Busworld Türkiye 2010’da yerini alanı firma, City 900 ve City 1200 modellerini sergiledi. Firmanın standı kentiçi toplu taşıma esnafının akına uğradı.

Özel halk otobüs esnafının Isoto’ya büyük ilgi göstermesinin kendilerini kamçıladığını dile getiren İsotlar Grup Pazarlama Müdürü Banu Eresen, 2010 yılında kentiçi toplu taşıma pazarından büyük pay alacaklarının altını çizdi.

Markalarının yurtdışında sorunsuz bir şekilde kullanıldığını vurgulayan Eresen, “Ağırlıklı olarak Ortadoğu pazarındayız. Araçlarımız Doğu Avrupa ve Türkî Cumhuriyetleri’nde de büyük ilgi görüyor. Irak, Libya, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Suudi Arabistan ve Suriye mevcut pazar ülkeleri arasında yer alırken, Azerbaycan’a yapılan ihracatlar da tüm hızıyla sürüyor. Avrupa tarafında ise Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ ve Bosna Hersek, Isoto’nun ihracat yaptığı ülkeler arasında yer alıyor” .

Şehiriçi toplu taşımaya yönelik 9 metrelik City 900 ve 12 metrelik City 1200 modelleri, en Türk mühendis ve işçisinin ürünü olmasıyla dikkat çekiyor. Yerli pazar ile birlikte ihracat satışlarını da sürdürecek olan Isoto; güçlü MAN motorunun performansı, ekonomisi, yolcu konforunu ön planda tutan iç dizaynı ve çekici dış görünüş ile tasarlanmış.

CİTY 900’DA ÖNE ÇIKANLAR

9 metre uzunluğunda, 28 oturan, 42 ayakta olmak üzere toplam 70 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Monoblok gövde, örme şase ile entegre edilmiş. 180 beygir gücünde Euro 4, Turbo Intercooler Common Rail MAN motoru ile dikkat çekiyor. 6 ileri/1 geri ZF manuel şanzıman ve MAN marka aksların kullanıldığı City 900, Retarder, ABS, ASR ile güçlendirilmiş tam havalı, çift devreli, otomatik ayarlı disk fren sistemi ve sarsıntıyı engelleyen özel havalı süspansiyon sistemi ile öne çıkıyor. Ön-arka sis lambaları, havalı sürücü koltuğu, uzaktan kumandalı kapı kilidi standart olan araçta, klima, ek ısıtıcı, dijital hat levhaları, engelli asansörü opsiyonel olarak sunuluyor.

CİTY 1200’DE ÖNE ÇIKANLAR

12 metre uzunluğunda, 29 oturan, 69 ayakta olmak üzere 98 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Monoblok gövde, örme şase ile entegre edilmiş. Araçta, 280 beygir gücündeki Euro 4, Turbo Intercooler Common Rail MAN motor kullanılmakta. Motorla uyumlu ZF Ecomat otomatik şanzıman, TopoDyn akıllı sistem ve ZF marka aksların kullanıldığı City 1200, Retarder, ABS, ASR ile güçlendirilmiş tam havalı, çift devreli otomatik ayarlı, hava soğutmalı disk fren sistemi ve sarsıntıyı engelleyen özel havalı süspansiyon sistemine sahip.

Klima, havalı sürücü koltuğu, uzaktan kumandalı kapı kilidi, iki adet turbo havalandırma, iki adet acil çıkış kapağı standart olan araçta, ek ısıtıcı, dijital hat levhaları, engelli asansörü, geri görüş sistemi, biletçi koltuk ve masası opsiyonel olarak sunuluyor.