Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:23   Güncelleme : 13-11-2014 17:23

Chery, Karaman’da yatırım araştırması yaptı

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, “Karaman'da yapılmasını temenni ettiğimiz Chery otomobil fabrikasının ilgilileriyle en yüksek seviyede görüşme gerçekleştirdik” dedi.

Chery, Karaman’da yatırım araştırması yaptı

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, “Karaman'da yapılmasını temenni ettiğimiz Chery otomobil fabrikasının ilgilileriyle en yüksek seviyede görüşme gerçekleştirdik” .

Mermerler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer ve ekibinin Chery otomobil fabrikasının kurulacağı alan araştırması için Karaman’a gittiği öğrenildi. Mermer ve ekibinin, Karaman’da Vali Fatih Şahin başkanlığında, Karaman milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, İl Genel Meclisi Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Toktay ile görüşerek konu hakkında fikir alış-verişinde bulunduğu öğrenildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, “Son derece verimli bir toplantı . Meseleyi enini boyunu konuştuk. Onlar bize önce kendilerinin, sonra Chery’nin tanıtımını yaptı. Chery Çin’in en büyük otomobil üreticisi konumunda. Türkiye'de 2 milyon metre kare bir alanda yatırım yapmayı düşünüyorlar. Bunun 250 bin metre karesi kapalı alan olacak. Toplamda 470 milyon dolarlık bir yatırım. Yatırımın süresini 2 yıl olarak belirlemişler. Bunları bize anlattılar. Biz de onlara Türkçe ve İngilizce hazırlanmış, düzgün bir proje ve bilgisayar ortamında bir sunum takdim ettik. İstedikleri her türlü arsa, teşvik, enerji kolaylığı, vergi iadesi kolaylığının ını Karaman'ın sağlayabileceğini kendilerine ilettik. Karaman’da kamu yöneticilerinin arasındaki birlik ve beraberliği söyledik” .

Firma yetkililerinin kendilerine Karaman’ın mevcut yerler içinde güçlü bir aday ğunu ve ilk defa karşılarına bu kadar hazırlıklı bir çalışma geldiğini söylediklerini ifade eden Başkan Uğurlu, “Yetkililer, Karaman’ın konumunu Çinli firmaya anlatacaklarını ve yatırımın Karaman’a yapılması konusunda tavsiyelerde bulunacaklarını ifade ettiler. Bu yatırım gerçekleşirse 2 bin kişi çalışacağını, fakat otomobil sektöründe çalışan bir kişinin yan sanayiyle birlikte 10 kişiyi temsil ettiğini bizlere ilettiler. Bu da 20 bin kişinin bu sektörde istihdam edileceği anlamına geliyor. En önemli konuda nitelikli eleman. Bizde üniversitemiz ğunu ve kendilerine o konuda yardımcı olabileceğimiz sözünü verdik. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Gerekirse heyet olarak Çin'e kadar gidip yatırım için Karaman'ın avantajlarını dile getireceğiz” şeklinde konuştu.