Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:23   Güncelleme : 13-11-2014 17:23

Çakır: Tercihimiz her zaman bu ülkede üretilendir

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kentte konforlu ulaşım hizmeti vermek için 9 adet Temsa Avenue otobüs aldı.

Çakır: Tercihimiz her zaman bu ülkede üretilendir

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kentte konforlu ulaşım hizmeti vermek için 9 adet Temsa Avenue otobüs aldı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya Belediyesi olarak ülke ekonomimiz için her yerli üretimden yanayız. Bu araçlarla halkımıza daha konforlu hizmet sunacağız” .

Temsa Global, toplu taşımacılık tarihinde yeni nesil diye nitelediği Avenue otobüslerinin Avrupa’ya ihracatının ardın Türkiye’de ilk teslimatını Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne yaptı. Temsa Avenue, Avrupa’da ilk olarak İngiltere, Almanya ve Azerbaycan’da hizmete girmişti.

Tamamı Temsa Ar-Ge’deki Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Temsa Adana Fabrikası’nda üretilen Temsa Avenue, şehir içi toplu taşımacılık alanında iddialı ğunu Malatya Belediyesi filosuna girerek bir bez daha gösterdi.

Malatya Belediyesi’nin ulaşım şirketi olan MOTAŞ tarafından alınan Temsa Avenue otobüsler, belediye hizmet binası önünde düzenlenen teslimat töreni ile hizmete girdi. Teslimat törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, Hürriyet Gazetesi ekonomi yazarı Vahap Munyar, ilçe ve belde belediye başkanları, dernek başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye personelleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ayrıca Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan ve Temsa Yurtiçi Satış ve Pazarlama Direktörü İsmail Kemal Gürleyik ile Temsa yetkilileri hazır bulundu.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Temsa Global CEO’su Mehmet Buldurgan, Temsa Avenue’nun Türk mühendislerinin geliştirdiği ve Adana’da ürettiği mükemmel bir toplu taşıma aracı ğunu belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yerli malı tercih etmesinden dolayı teşekkür etti.

Avenue’nun ilk olarak yurtdışına ihraç edildiğini belirten Buldurgan, “Değerlerimizle gurur duymalı ve onlara sahip çıkmalıyız. Bu değerlerimizi dünya markası yapmalıyız. Malatya’nın kayısısı neyse, Temsa Global’in de Avenue’su aşağı yukarı aynıdır. O yüzden, bu değere gereken desteği veren Malatya Belediyesine ve MOTAŞ’a teşekkür borçluyuz” .

Araç özellikleri hakkında da bilgi veren Mehmet Buldurgan, “İsmindeki markaya bakıp da ben ithal araç alacağım demediği için de ayrıca Malatya Belediyesini kutluyorum” şeklinde konuştu.

“YERLİ MAL”A YATIRIM

Araç yenileme çalışmalarıyla birlikte ulaşım da hizmet kalitesinin artacağını ve bu sayede de vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmaya özendireceklerini dile getiren Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şöyle konuştu:

“Hedefimiz; araç trafiğini asgariye indirmek, ulaşım ağını açık ve fonksiyonel olarak çalışır vaziyete getirmek. Bunun da ilk adımı toplu taşıma kalitesini yükseltip halkımızı toplu taşımaya yönlendirmektir. Toplu taşımacılıktaki istenilen kaliteyi yakalamak için de filomuzu en gençleştirmek hedefindeyiz. Projemizi gerçekleştirirken, alınacak otobüslerin engelli, yaşlı, çocuklu ve hamile vatandaşlarımızın da rahatlıkla binebilecekleri, alçak tabanlı, doğa dostu motora sahip, klimalı ve her şeyden önemlisi bu ülkede üretilen araçlar olmasına dikkat edeceğiz. Amacımız vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunarken, ülke ekonomimize de katkı sağlamak. Araç alımımızda da Türkiye’de üretilen, kendi otobüslerimize yaptık.”

RAHAT BİR ULAŞIM İÇİN AVENUE

Temsa Avenue; avantajlı yaşam boyu maliyeti, düşük yakıt tüketimi, çevreci Euro 4 motoru, yüksek tavanı, geniş iç hacmi, güçlü klima, ısıtma sistemi, ergonomik koltukları ve 3 adet basamaksız geniş kapısıyla engelli yolcular dahil olmak üzere tüm Malatya halkına şehir içi yolculuklarında büyük rahatlık sunacak.