Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:24   Güncelleme : 13-11-2014 17:24

Karsan otobüs üretimine başlıyor

Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.

Karsan otobüs üretimine başlıyor

Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. CEO’su Murat Selek, Otobüs üretimi için İtalyan firması Breda Menarini ile işbirliği anlaşması yaptıklarını ve yılsonuna doğru otobüs üretimini gerçekleştireceklerini açıkladı.

Karsan’ın yatırım maliyeti açısından büyük avantajları bulunduğunu dile getiren Murat Selek, “Biz de bu avantajımızı en iyi şekilde kullanmaya ve onlarla iş birliğimizi geliştirmeye, her iki taraf için de kazançlı kılmaya çalışıyoruz. Sıfırdan yatırımdansa böyle bir yol daha verimli ve başarılı oluyor” .

Ulaşımda ve ulaştırmada sınırsız çözümler üretmeye çalıştıklarını ifade eden Selek, “Türkiye’de otobüs üretim kararımız, İETT ihalesi ve diğer büyük şehirlerdeki gelişmeler ile dünyadaki gelişmelere paralel, bunu uzun dır etüt ediyoruz. Karsan’ın önümüzdeki dönemde izleyeceği yolu ve büyüme stratejisini nasıl hayata geçireceğini uzun süredir kapsamlı şekilde çalıştık. Bu gelişme, bunun sonucudur, tesadüf değildir. Kendimize, ‘Ulaşımda veya ulaştırmada sınırsız çözümler’ şeklinde bir vizyon belirledik. Bu vizyon doğrultusunda, özellikle Türkiye’nin iddialı ğu katma değeri yüksek alanlara yönelme kararına vardık ve bu karar doğrultusunda iş birliğini başlattık. Onun dışında da otobüs ve toplu taşımacılık konusunda birtakım projeler üzerinde çalışıyoruz.”