Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:24   Güncelleme : 13-11-2014 17:24

6 milyonuncu Transit banttan indi

Ford Otosan’ın Gölcük’teki fabrikasında 6 milyonuncu ‘Transit’in banttan indirilmesi gururu yaşandı.

6 milyonuncu Transit banttan indi

Ford Otosan’ın Gölcük’teki fabrikasında 6 milyonuncu ‘Transit’in banttan indirilmesi gururu yaşandı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Bugüne kadar 700 bin Transit ihraç ettik, Türkiye 10 milyar dolardan fazla döviz kazandı, binlerce kişi iş buldu” .

Ford’un dünyada 45 yıldır, Türkiye’de ise 43 yıldır ürettiği ticari modeli Transit, 6 milyonuncu kez üretim bandından indirildi.

6 milyonuncu Transit’in banttan indirilmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Ford Otosan’ın 50’nci yılını kutlarken, Transit’in 6 milyonuncusunu ana üretim merkezi Kocaeli fabrikasında üretmekten mutlu klarını söyledi.

Transit’in Ford Motor-Koç ilişkisinde en uzun işbirliğini temsil ettiğini kaydeden Koç, “Ford-Koç ilişkisi, 82 yılda güçlenerek gelişti ve bugüne kadar pek çok başarıya tanıklık etti. İlk Transitimizi, 1965 yılında İngiltere’de hattan inmesinden hemen 2 yıl sonra, 1967 yılında Türkiye’nin ilk otomobili olan Anadol’un ardından İstanbul fabrikamızda ürettik” .

Koç, Türkiye ekonomisinin belkemiği olan otomotiv sektöründe Koç Topluluğu şirketlerinin çok önemli bir paya sahip ğunu vurguladı. Koç, Türkiye’nin 1 milyon 177 bininci, dünyanın ise 6 milyonuncu Transit’ini hattan indirdiklerini ve Transit’in Türkiye’deki 43 yıllık üretim serüveninde Türk ticaretinin gelişiminde büyük rol oynadığını söyledi. Koç, “Transit, Türkiye’de üretildiği bu 43 yıl içerisinde Ford Otosan’ın tartışmasız amiral gemisi . Ford Otosan, Transit ile dünyaya açılarak küresel bir oyuncu ve bugünkü başarılı noktaya ulaştı” diye konuştu.

BİNLERCE KİŞİYE İSTİHDAM

Mustafa Koç, sözlerine şöyle devam etti: “Transit modellerimiz Kocaeli fabrikamızdan Avrupa’dan Avustralya’ya kadar 60’tan fazla ülkeye, toplam 5 kıtaya ihraç ediliyor. Bugün binlerce kişi Transit için emek veriyor. Transit ile Türkiye’de 43 yıldır istihdam yaratıyoruz. Kocaeli fabrikasındaki 8 bin çalışanın 4 binden fazlası Transit üretim hattında görev yapıyor.”

FLEMİNG: GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

82 yıllık Ford-Koç ortaklığının bugün dünya otomotiv sektöründe en eski ve en başarılı ortaklık ğunu belirten Ford Avrupa Yönetim Kurulu Başkanı John Fleming, 45 yıl içerisinde 6 milyonuncusu üretilen Transit’in, Ford Avrupa ürün portföyündeki en uzun ömürlü model ğunu kaydetti.

Flemming, “Transit, Avrupa’daki karlı çalışmalarımızın temel direklerinden biri . Otomotiv sektörü tarihindeki en başarılı ticari araçlardan biri olan Transit’in adının dünya genelinde birçok pazarda Van’larla eş anlamlı hale gelmiş olması bizi gururlandırıyor. Transit’in bu ikon durumunu geleceğe de taşıyacağından eminiz” diye konuştu.