Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:24   Güncelleme : 13-11-2014 17:24

Türkiye Lojistik Zirvesi Ankara’da!

Stratejik sektörlerin başında gelen “Ulaştırma ve Lojistik” sektörünün geleceği, lojistik öğrencileri tarafından Ankara’da tartışılıyor.

Türkiye Lojistik Zirvesi Ankara’da!

Stratejik sektörlerin başında gelen “Ulaştırma ve Lojistik” sektörünün geleceği, lojistik öğrencileri tarafından Ankara’da tartışılıyor. Tüm Türkiye’de lojistik eğitimi veren 40 fakülte ve yüksek okuldan öğrencilerin bir araya geleceği zirvede, sektörün geleceğinden, eğitim sistemine kadar birçok konu tartışılacak.

Tümüyle öğrenciler tarafından organize edilen, Lojistik Öğrencileri Zirvesi’ne başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olmak üzere, bazı hükümet üyeleriyle TOBB Başkan Vekili Halim Mete, UND Başkanı Tamer Dinçşahin ve çok sayıda bürokrat, öğretim üyesi ve işadamı katılacak.

Sektör paydaşları olarak kamu, özel sektör ve eğitim-öğretim kurumlarının temsilcilerini bir araya getirecek olan zirvede, ulaştırma ve lojistik sektörünün Türkiye’nin geleceği için taşıdığı önem ve sektörü geleceğe hazırlayan eğitim-öğretim dünyasının ihtiyaç ve beklentileri belirlenecek.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) destek verdiği zirve, 5 Mayıs 2010 tarihinde Ankara’da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. UND bünyesinde oluşturulan Öğrenci Çalışma Grubu’nun organize ettiği zirve, UND’nin “Lojistik sektörünün çağdaş standartlarına ve ihtiyaçlarına uygun yetkinlik ve nitelikli genç profesyonellerin sektöre kazandırılması” vizyonu ve “ ulaştırma-lojistik sektörüne yönelik yeni bakış açıları oluşturmak için bir platform sağlayarak sektörün kamuoyundaki imajını güçlendirmek” misyonuna uygun olarak yapılıyor.

UND Başkanı Tamer Dinçşahin, “Üretim ve dış ticaretin vazgeçilmezi, ülkemizin üretiminin hedef pazarlara rakiplerinden önce ve daha kaliteli şekilde ulaştırılmasını sağlayan “Lojistik” sektörünün önemi gün geçtikçe daha çok ortaya çıkıyor. Dünya coğrafyasının en stratejik kavşağında yer alan Türkiye’nin, dünyada artan ticaretin etkisiyle ‘Lojistik Üs’ olma özelliği bulunuyor. Doğu ile Batı arasında akan ve giderek artan ticarette köprü konumunda olan Türkiye’nin, bu potansiyelini yakalayabilmesi için intermodal taşıma altyapısının (Kara-deniz-demiryolu entegrasyonu) oluşturulması gerekiyor. Lojistik sektörünün 2023 hedefleri arasında da bulunan bu hedefler doğrultusunda, sektörün geleceği, geleceğin profesyonelleri olan öğrenciler tarafından tartışılacak” .

“Bilindiği üzere, 2023 yılına kadar Türkiye’nin, bölgesinin en önemli lojistik üslerinden biri haline gelmesi, tüm paydaşlar gibi UND’nin de en öncelikli hedeflerinden biridir” diyen Dinçşahin, bu hedefe ulaşılması için, lojistik alanında Türkiye’nin sahip ğu potansiyeli harekete geçirebilecek eğitimli ve kalifiye bir insan kaynağına olan ihtiyaç, sektör temsilcileri olarak her platformda dile getirildiğini kaydetti.

Dinçşahin, bu sektörün geleceğini temsil eden “Lojistik Öğrencileri”nin almakta kları “Ulaştırma ve Lojistik eğitim-öğretimi” alanındaki eksiklikler ve sorunlar yakından takip ederek, UND olarak her türlü desteği sağladıklarını söyledi.