Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:25   Güncelleme : 13-11-2014 17:25

Otobüs üretimi 2 bin’den 4 bin’e çıktı

Hoşdere 2010 Plus projesi kapsamında 44 milyon Euro yatırım yapan Mercedes-Benz Türk, yıllık 2 bin adet olan otobüs üretim kapasitesini 4 bin’e yükseltti.

Otobüs üretimi 2 bin’den 4 bin’e çıktı

Hoşdere 2010 Plus projesi kapsamında 44 milyon Euro yatırım yapan Mercedes-Benz Türk, yıllık 2 bin adet olan otobüs üretim kapasitesini 4 bin’e yükseltti. Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz, “Kriz kötü etkilemişti ama şuanda Pazar büyümeye başladı. Üretimimizin büyük bir bölümünü Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Türkiye’nin komşu ülkelerine ihraç etmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Mercedes-Benz Türk, düzenlediği basın toplantısında Hoşdere Otobüs Fabrikası’ndaki yeniliklerini ve geleceğe yönelik projelerini basın mensuplarıyla paylaştı. Toplantı sonrası Mercedes yetkilileri, basın mensuplarına üretim tesislerini gezdirdi.

Mercedes-Benz Türk Otobüs Teknik Direktörü Klaus Pfeifer ve Mercedes-Benz Türk Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün’ün de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz, 1967 yılından bu yana Türkiye’de 57 bin otobüs üretimi gerçekleştirdiklerini, bu üretimin ise 28 binini ihraç ettiklerini söyledi.

“Hoşdere otobüs fabrikamız, Daimler grubu bünyesindeki fabrikalar arasında örnek gösteriliyor. 44 milyon Euro’luk yatırımla fabrikamızı yenileyerek önümüzdeki yıllarda da bu başarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz” diyen Kurz, “Yatırım programımıza 2008 yılında başladık. Yaptığımız yatırımla 2 bin olan üretim kapasitemizi 4 bine yükselttik” .

2009 yılında pazarın daralmasına rağmen Mercedes’in yüzde 65’lik Pazar payıyla yılı lider olarak kapattıklarını dile getiren Kurz, bu rakamlara Setra’yı da eklediklerinde Daimler gurubunun Türkiye’deki Pazar payının yüzde 70 ğunu kaydetti.

2008 yılında başlayan global krizin etkisini yavaş yavaş yitirmeye başladığını kaydeden Kurz, “Pazarın büyüyeceğine inanıyoruz. Üretim kapasitemizi iki kat arttırdık. Üretimimizi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Rusya’nın da içinde bulunduğu Türkiye’nin tüm komşu ülkelerine ihraç edeceğiz” diye konuştu.

ÜRETİMDE KOLAYLIK

Mercedes-Benz Türk Otobüs Teknik Direktörü Klaus Pfeifer, yapılan yatırımla birlikte taleplere anında cevap verilebilecek kapasiteye ulaştıklarının altını çizdi. Pfeifer, “Hoşdere 2010 projesi ile otobüs üretimimizi geleceğe hazırladık. Bundan böyle Türkiye’de ve yurtdışı pazarlarda müşterilerimizin beklentilerine ve özel isteklerine daha hızlı yanıt vereceğiz” .

ŞUAN İÇİN KÜÇÜK OTOBÜS ÜRETİMİ YOK

“Üretim kapasitenizin artmasıyla birlikte küçük otobüste de yer almayı planlıyor musunuz” sorusuna Mercedes-Benz Türk Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün , “İmalatta 4 bin adet gerçekten çok büyük bir rakam. Yaptığımız yatırımla üretim kapasitemiz 2 katına çıktı. Küçük otobüs alanında kısa vadede yokuz. Şuan için büyük otobüste gidiyoruz. Ufak araç düşünmüyoruz” cevabını verdi. 

Ulaşım Gazetesi