Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:25   Güncelleme : 13-11-2014 17:25

Otobüsçü internet kullanmaz diyenler yanıldı!

Türkiye genelinde kullandığı otobüsün markasına bakmasızın 3 bin otobüs kaptanını çatısı altında toplayan Temsa Kaptanlar Kulübü, bir yandan internete dayalı eğitim programını sürdürürken, diğer yandan da 5 yıl önce başlattığı “ayın kaptan şoförü” seçimlerine aralıksız devam ediyor.

Otobüsçü internet kullanmaz diyenler yanıldı!

Türkiye genelinde kullandığı otobüsün markasına bakmasızın 3 bin otobüs kaptanını çatısı altında toplayan Temsa Kaptanlar Kulübü, bir yandan internete dayalı eğitim programını sürdürürken, diğer yandan da 5 yıl önce başlattığı “ayın kaptan şoförü” seçimlerine aralıksız devam ediyor. Kulüp Koordinatörü Ekrem Özcan, “Biz programlarımızı başlatırken; otobüsçü internet kullanmaz ler ama bugün tüm kaptanlarımız internet kullanıyor. Bundan da gurur duyuyoruz” .

Türkiye’de otobüs kaptanlarına hak ettiği değeri veren Temsa Global, Ocak, Şubat ve Mart dönemi ayın kaptanlarını ödüllendirdi. Ayın kaptanı ödül töreninde ayrıca meslekte 40 yılını dran otobüs kaptanlarına, Temsa Kaptanlar Kulübü tarafından sertifika verildi. Meslekte 40 yılını dran kaptanlardan görevde kları için ödül törenine katılamayanların sertifikası ise; yerlerine vekil tayin ettikleri kaptanlara verildi.

Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. (BİOİAŞ) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine TOFED Başkanı Rüştü Terzi, Başkan Yardımcısı Ali Çıkkan, Genel Sekreter Mevlüt İlgin, Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Yağız, Genel Müdür Mevlüt Bayrak ile kaptanlar katıldı. Temsa Global’den ise Yurtiçi Pazarlama Müdürü Mehmet Çıkıncı ve Kaptanlar Kulübü Koordinatörü Ekrem Özcan hazır bulundu.

Kaptanların yol hikâyelerini değerlendiren 4 jüri üyesinin oylaması ardından açıklanan ayın kaptan şoförleri düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Seçim sonucunda; 2010 Ocak ayı Kaptan Şoförü Sinop Birlik Seyahat’ten Metin Bozyel, Şubat ayı Kaptan Şoförü Hattuşaş Turizm’den Cenan Şahin ve Mart ayı Kaptan Şoförü Nilüfer Turizm’den Mustafa Kemal Uçak .

YOLCULARIMIZIN CANI BİZE EMANET

Ödülünü almak için sahneye gelen Ocak ayı Kaptan Şoförü Sinop Birlik Seyahat’ten Metin Bozyel, hayatı boyunca unutamadığı anısını şöyle anlattı:

Çetin bir kış günüydü… Firmamız tarafından tüm bakımları ında yapılarak sefere konulan otobüs ile yola çıktım… Kar… Tipi… Fırtına had safhada!.. Asfalt yol adeta beyaz örtüye bürünmüş… Karın olmadığı bir metre bile yok!.. Önümdeki araç sağa sinyal verdi… Bende bunu görünce sola sinyal verip, çıktım… Ancak otobüs benim hareket ettiğim yönün aksine gitmeye başladı… Aracın gittiği yön uçurum!.. Direksiyonu sola kırıyorum ama nafile araç sağa gidiyor… Baktım olacak gibi değil vitesi boşa aldım… Bu sayede araç toparlar diye düşündüm ama bu düşüncemde boşa çıktı!.. Aynadan araç içine baktım tüm yolcularımız uyuyor. Göstergeye baktım, hız limitim 90 Km/s yi aşmış… Bilmeden de olsa hemen vitese takıp gaza bastım…Birde ne göreyim!.. Bilinçsizde olsa vitese alıp gaza basmam otobüsün toparlanmasına neden … Derin bir ohhh çektikten sonra aynadan otobüs içine baktım ve tüm yolcularımızın uyumaya devam ettiğini gördüm… Bundan o kadar gurur duydum ki, bu gururumu kelimelerle anlatmam imkansız!... Çünkü yolcularımızın canı bize emanet ve bizde bu emaneti sorunsuz bir şekilde yerine ulaştırmamız gerekiyor!...

TŞOF’UN VERMEDİĞİ DEĞERİ KULÜP VERDİ

Temsa Kaptanlar Kulübü tarafından düzenlenen ayın kaptan şoförü seçimlerinin şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini dile getiren Şubat ayı Kaptan Şoförü Hattuşaş Turizm’den Cenan Şahin ise anısını şöyle anlattı:

Yaşadığım olayı anlatmadan önce Temsa Kaptanlar Kulübü’ne, bizlere hak ettiğimiz değeri verdiği için teşekkür etmek istiyorum… Ayın kaptan şoförüne müracaat etmeye karar verdiğimde; yazıhanedeki arkadaşlara ‘ben ayın kaptan şoförü için müracaat edeceğim’ m. Onlarda bana ‘büyük firmalardan sana sıra gelmez’ ler. Aslında bende öyle düşünüyordum!.. Sektörde bunca büyük firma varken, bizim gibi küçük firmanın kaptanları mı ayın kaptan şoförü seçilecekti?...

Müracaat edeyim mi? Etmeyeyim mi? Diye düşünürken, birden ‘denemekte fayda var’ m ve arkadaşlara nasıl müracaat edeceğimi sordum… Onlarda bana internet üzerinden yapıldığını söylediler… Vakit kaybetmeden oturdum bilgisayar başına, açtım kulübün resmi internet sitesini ve ümitsizde olsa drdum formumu… Sonuçlar açıklanıp, ayın kaptan şoförü seçildiğimi öğrenince, değerlendirmelerin şeffaf bir ortamda yapıldığı fikrine hakim m

Kısaca beni ayın kaptan şoförlüğüne taşıyan yaşadığım anım ise şöyle: Çorum’dan Ankara seferine çıktığım bir gün; otobanda 90 km/s hızla ilerken, yol ortasında bir köpek yavrusu ğunu fark ettim… O yavru; yol ortasında, ölümle yaşam çizgisi arasında gidip geliyordu. Durup köpek yavrusuna yardım etsem, yolculardan büyük tepki alacaktım. Bir-iki saniye düşündüm ve hemen ikaz lambalarını yakıp otobanda durdum!.. Araçtan indiğim de yolcular önce şaşırdı, sonra benim köpek yavrusuyla otobüse binip, karnını doyurmamı takdirle karşıladılar… O yavruyu orada ölüme terk edemezdim!.. Onu da otobüse aldım ve mola yerine kadar birlikte seyahat ettik… İlk tesiste köpek yavrusunu iyi bakılması kaydıyla tesise emanet ettim… Bu davranışım yolcular tarafından ayakta alkışlandı… O köpek yavrusu şimdi büyüdü ve onu gördüğüm hep mutlu oluyorum!..

İLK YARDIM DERSİ İLE HAYAT KURTARDI

Mart ayı Kaptan Şoförü Nilüfer Turizm’den Mustafa Kemal Uçak’ta sektörde eğitim ve tecrübenin ne kadar faydalı ğunu, kurtardığı hayatla gözler önüne serdi!.. Mustafa Kemal Uçak, kendisini ayın kaptan şoförlüğüne taşıyan anısını ise şöyle anlattı:

Bir yaz sezonuydu… İstanbul’dan Ankara seferine çıkmıştık… Güneşli bir havada yolumuza devam ederken, servis memuru arkadaşım gelip bana bir yolcunun fenalaştığını söyledi!.. Hemen soğukkanlılıkla aracı sağa çekip, mikrofonu elime aldım ve tüm yolcularımızdan sakin olmalarını, panik yapmamalarını rica ettim… Hemen o yolcumuza ilk müdahaleyi yapmam gerekiyordu… Çünkü ilk müdahalenin hayat kurtaracağını biliyordum… İlk yardım eğitimini almıştım!.. Fenalaşan yolcumuzun nabzını ölçtüm ve suni teneffüs ile ilk müdahaleyi yaptım!.. Bir süre sonra yolcumuz kendine geldi!.. Bu arada olay yerine vakit kaybetmeden sağlık ekiplerini yönlendirmiştik… Yolcumuz kendine geldiğinde olay yerine sağlık ekipleri de ulaştı… Yolcuyu ambulansa bindirdikten sonra bizde yolumuza devam ettik… Telefonla da yol boyunca o yolcumuz hakkında bilgi aldık… Sağlık durumunun iyi ğu ve sağ-salim evine taburcu edildiğini öğrendiğimiz de ise çok mutlu k!.. Bizlerin ilk yardım derslerini almasına imkan sağlayan tüm yetkililere teşekkür ederim!..

SEKTÖR TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR!!!

Temsa Kaptanlar Kulübü’nün internete dayalı verdiği eğitimlerin çok faydalı ğunu dile getiren Kulüp Koordinatörü Ekrem Özcan, “Kulüp olarak ayın kaptan şoför seçimlerinin yanında internete dayalı eğitim programı başlatmaya karar verdiğimiz de ‘otobüsçü internet kullanmaz’ ler. Buna rağmen biz programımızı başlattık ve bu düşünceye hakim olanlar, kaptanlarımızın internet kullandığını görünce, düşünceleri değişti. Çağ, bilgi çağı… Teknoloji çağı… Sektör mensupları da teknolojiyi yakından takip ediyor!... Web sitemiz üzerinden eğitim alan bir kaptanımız yurtdışı seferine çıktığı sırada; birinci durak yeri olan ülkede yolculardan müsaade istiyor ve orada 45 dakika mola veriyor… Yazıhaneye girip, banko görevlisini bilgisayar başından kaldırdığın da yazıhane elemanı ne yapacağını soruyor… O da: Eğitim programının ğunu ve internete dayalı bu eğitimi alması gerektiğini söylüyor!.. Bu eğitimler sayesinde kaptanlarımız, tecrübeyle birlikte kendilerini geliştirdi… Şuanda birçok seyahat otobüslerinde internet var… Otobüsünde interneti olmayan kaptanlarımız ise yine teknolojik imkanlarını kullanarak sanal alemle de bilgiye ulaşıyor” .